Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:26 - 08/04/2012

Ψάχνοντας για τα πρώτα άστρα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Πρόσφατα, αστρονόμοι βρήκαν δύο τεράστια νέφη παρθένου αερίου, σχεδόν 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά – νέφη που οι αστρονόμοι υποψιάζονται ότι είναι η ουσία από την οποία γεννήθηκαν τα πρώτα αστέρια. Τρεις εξέχοντες ερευνητές μίλησαν γι ‘αυτό και άλλα συναρπαστικά ευρήματα που φέρνουν τους επιστήμονες πιο κοντά στην κατανόηση του πώς σχηματίστηκαν τα πρώτα αστέρια και οι γαλαξίες.
Διαπιστώνουν λοιπόν ότι στις απαρχές του χρόνου, υπήρχαν πολλοί μικροί, αδύναμοι γαλαξίες κι όχι μεγάλοι και φωτεινοί.
Καλλιτεχνική εικόνα που δείχνει πώς μπορεί να έμοιαζε το πολύ πρώιμο σύμπαν, αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων άστρων.

«Εάν επρόκειτο να πάρετε ένα διαστημόπλοιο και να πάτε πίσω σε εκείνο το σημείο της κοσμικής εποχής, τότε θα διαπιστώνατε ότι ο ουρανός θα ήταν πραγματικά πολύ φωτεινός», δήλωσε ο Richard Ellis, καθηγητής Αστρονομίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. “Αυτά τα πρώιμα αντικείμενα στην πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ μικρά – περίπου το ένα δέκατο της διαμέτρου του Γαλαξία μας. Και όμως, αυτοί οι γαλαξίες σχημάτιζαν αστέρια πιο θαυμαστά από ότι υπάρχουν σήμερα στον γαλαξία στον οποίο ζούμε”.

Ανακαλύψεις όπως αυτές έρχονται τη στιγμή που οι επιστήμονες επικεντρώνονται στη μελέτη των αέριων “δακτυλικών αποτυπωμάτων” των νεαρών γαλαξιών που έμειναν στον περιβάλλοντα χώρο τους – αυτό που ονομάζουμε διαγαλαξιακό μέσο (IGM). “Γνωρίζουμε από τις παρατηρήσεις ότι μετά από περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια όλο αυτό το αέριο ήταν ιονισμένο, και γι αυτό υπεύθυνοι είναι οι γαλαξίες”, δήλωσε ο George Becker, συνεργάτης στο Ινστιτούτο Kavli για την Κοσμολογία του Πανεπιστημίου του Cambridge. “Το ερώτημα που προσπαθούμε να απαντήσουμε είναι πώς και πότε συνέβη αυτό και πώς έμοιαζαν οι πρώτοι γαλαξίες.”

Ο Avi Loeb, πρόεδρος του Τμήματος Αστρονομίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Υπολογιστικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λέει «Αν μπορούσε να χαρτογραφηθεί η κατανομή των γαλαξιών και του αερίου υδρογόνου μεταξύ τους, στο διαγαλαξιακό μέσο, μπορούμε τότε να δούμε τη σχέση μεταξύ των χώρων όπου είναι οι γαλαξίες και των περιοχών που ήταν ιονισμένοι. Αυτό θα μας δώσει έμμεσες ενδείξεις για τους πρώτους γαλαξίες. Τούτη η νέα τεχνική θα μας επιτρέψει να μελετήσουμε άμεσα τους γαλαξίες που ιόνισαν το αέριο υδρογόνο. “

Και τι τελικά ελπίζουν να αποκαλύψουν οι ερευνητές;

“Εμείς θα θέλαμε να καταλάβουμε πώς άρχισαν να λειτουργούν οι γαλαξίες που βλέπουμε γύρω μας, συμπεριλαμβανομένου και του Γαλαξία μας,”, δήλωσε ο Loeb. “Πρόκειται να πάμε πίσω στον χρόνο, κατά μία έννοια στις ρίζες μας. Θρησκευτικά κείμενα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις ερωτήσεις, αλλά τώρα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε μια επιστημονική εκδοχή της ιστορίας της Γένεσης.”

πηγη

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*