Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:11 - 19/09/2010

Φαντομάς ο ταμίας των ΕΛΤΑ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Share

Τα χρέη «έπνιξαν» τον 35χρονο, ο οποίος σήκωσε 1,5 εκατ. ευρώ και εξαφανίστηκε μαζί με τον συνομήλικο φίλο του, αφήνοντας πίσω γυναίκα και τρίχρονη κόρη.
 Ο 35χρονος Δημοσθένης Π. ήταν πολύ νευρικός τις τελευταίες του ημέρες στην πόλη του. Είχε ετοιμάσει το μεγάλο κόλπο και φοβόταν μήπως κάτι πάει στραβά. Την Παρασκευή 30 Ιουλίου πήγε στο γραφείο του, στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Λάρισα με έναν ταξιδιωτικό σάκο, μέσα στον οποίο είχε μαγιό, πετσέτα και κάποια ρούχα του. Διαβάστε περισσότερα

Φαντομάς ο ταμίας των ΕΛΤΑΤο Σαββατοκύριακο υποτίθεται πως θα το περνούσε με την οικογένειά του στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, όπου είχε νοικιάσει ένα σπιτάκι για τη γυναίκα του και την τρίχρονη κόρη του.
Οταν έφυγε από τη δουλειά, νωρίς το απόγευμα, έβαλε στον ώμο τον ίδιο ταξιδιωτικό σάκο, μόνο που μέσα είχε σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ! Οσα ακριβώς «σήκωσε» από το χρηματοκιβώτιο, στο οποίο ήταν κεντρικός διαχειριστής.

Τη Δευτέρα που οι συνάδελφοί του πήγαν στο ταχυδρομείο και αντιλήφθηκαν την υπεξαίρεση ο 35χρονος ήταν μακριά. Στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης μαζί με τον επίσης 35χρονο φίλο και συνέταιρό του, Κώστα Τ., με τον οποίο εξαφανίστηκαν, είχαν μάλλον ανοίξει έναν χάρτη και αναζητούσαν τρόπο διαφυγής στη Ν. Αμερική? Ηταν τα τελευταία «ίχνη» που άφησαν.
Ο Δημοσθένης Π. ήταν γνωστός στη Λάρισα. Με καταγωγή από τις Νέες Καρυές και κάποια χρόνια παραμονής στη Γερμανία, επέστρεψε στην πατρίδα, πριν από 7 χρόνια προσλήφθηκε στα ΕΛΤΑ Φαρσάλων και μερικούς μήνες πριν πήρε μετάθεση για το κεντρικό στη Λάρισα. Κάποιοι φίλοι τον έπεισαν να ανοίξει ένα καφέ κοντά στα ΤΕΙ στη Λάρισα που έκλεισε πριν από έναν χρόνο. Πριν από λίγο καιρό άνοιξε εστιατόριο μέσα στη Λάρισα από κοινού με τον Κώστα Τ., στο οποίο έβαλαν «λουκέτο» τους τελευταίους μήνες.
Τα χρέη φέρεται ότι έπνιξαν τον 35χρονο υπάλληλο των ΕΛΤΑ, ο οποίος σχεδίασε την υπεξαίρεση, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι γιατί έφυγε μαζί με τον συνομήλικο συνέταιρό του. Ισως κυνηγούσαν τη μεγάλη ζωή.
«Είναι σχεδόν απίθανο να παραμένουν στην Ουρουγουάη, αφού ξέρουν πως μέχρι εκεί εντοπίζονται τα ίχνη τους», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση.
ΠροσχεδιασμένοΟ Δημοσθένης Π. έκανε την υπεξαίρεση την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Η ημερομηνία δεν ήταν τυχαία. Με το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ τη μέρα εκείνη έπρεπε να υπάρχουν στο χρηματοκιβώτιο πολλά χρήματα, τα οποία τη Δευτέρα 2 Ιουλίου θα δίνονταν στα τοπικά υποκαταστήματα για την πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ.
Πριν πάει στο γραφείο του πέρασε από τα κεντρικά της Τράπεζας της Ελλάδος και έκανε ανάληψη 600.000 ευρώ -είχε σχετική εξουσιοδότηση γι’ αυτό. Γνώριζε επίσης ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν 800.000 ευρώ περίπου και στο ΑΤΜ άλλες 30.000 ευρώ -φυσικά τα «σήκωσε» όλα.
Εκμεταλλεύτηκε επίσης το γεγονός ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και η υπεξαίρεση θα γινόταν γνωστή τη Δευτέρα, όταν ο ίδιος θα ήταν πολύ μακριά.
Οι κάμερες του καταστήματος κατέγραψαν τα πάντα. Ο Δημοσθένης Π. περίμενε να σχολάσουν όλοι οι συνάδελφοί του για να προχωρήσει στο σχέδιο. Ανοιξε το χρηματοκιβώτιο και πήρε τις δεσμίδες των χρημάτων. Αδειασε τον σάκο του, άφησε τα ρούχα του μέσα στο χρηματοκιβώτιο, άνοιξε το ΑΤΜ, πήρε και από εκεί τα χρήματα, έκλεισε τον σάκο, κλείδωσε το κατάστημα και έφυγε.
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ
Σας αγαπώ, έχω δουλειές, ίσως έρθω αύριο…

«Δεν θα έρθω σήμερα. Εχω δουλειές. Ισως αύριο. Σας αγαπώ πολύ. Να προσέχεις το παιδί», τηλεφώνησε στη σύζυγό του, που τον περίμενε στην Ασπροβάλτα. Εκείνη, μια κοπέλα του μεροκάματου που δουλεύει σε ξενοδοχείο της Λάρισας για να βοηθήσει την οικογένεια, δεν υποψιάστηκε κάτι, άλλωστε ο Δημοσθένης ασχολείται και με άλλα πράγματα.
Μετά την ανακάλυψη των συμβάντων, η Εισαγγελία Λάρισας εξέδωσε αμέσως ένταλμα σύλληψης, οι ελληνικές Αρχές απευθύνθηκαν στην Ιντερπόλ για την έκδοση διεθνούς εντάλματος και τα ΕΛ.ΤΑ. κάλυψαν το ποσό και πλήρωσαν κανονικά τις συντάξεις στους αγρότες.
Οι ελεγκτές της υπηρεσίας διαπίστωσαν πως ο 35χρονος κεντρικός ταμίας δεν άφησε ούτε ένα ευρώ στο χρηματοκιβώτιο, αφού πήρε μέχρι και τα… χάλκινα κέρματα του 1 και 2 λεπτών. Η σύζυγός του έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, αλλά δεν φώτισε τις Αρχές. Είπε πως η συμπεριφορά του δεν ήταν παράξενη τις μέρες πριν εξαφανιστεί, πως αγαπούσε πολύ την ίδια και την τρίχρονη κόρη τους και πως περίμενε με λαχτάρα να πάει να τους δει στην Ασπροβάλτα. Τα ίδια είπε και η μητέρα του.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*