Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:12 - 08/04/2012

ΤΟ ΚΟΝΩΝΕΙΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ – ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Το τείχος σώζεται σήμερα σε μήκος περίπου 2,5 χλμ.
και σε ανώτερο ύψος 2,5 μέτρων

Απομακρύνονται επιτέλους από την Πειραϊκή Ακτή τα μπάζα που καλύπτουν το Κονώνειο Τείχος του Πειραιά, το οποίο είχε κτισθεί το 394 π. Χ. έπειτα από την καταστροφή του παλαιότερου Θεμιστόκλειου τείχους αλλά στα σύγχρονα χρόνια, προφανώς μη έχοντας τι να προστατέψει, έχει περάσει τα μύρια όσα… Κατ΄αρχάς θάφτηκε σε μεγάλο μήκος του _700 μέτρα για την ακρίβεια _ κάτω από τόνους χώματος που εναποτέθηκαν επάνω του επί δημαρχίας Σκυλίτση
Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν πάνω στην επιχωμάτωση 20 καταστήματα εστίασης – τα τελευταία καθαιρέθηκαν κατόπιν πολλών προσπαθειών του υπουργείου Πολιτισμού το 2006 – έγινε ένας δρόμος που ακολουθεί τη γραμμή της ακτής ενώ πάνω σε λιμανάκι, που επίσης είχε μπαζωθεί, δημιουργήθηκε μία παιδική χαρά, που με τα χρόνια άρχισε να διολισθαίνει προς τη θάλασσα. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, γκράφιτι γέμισαν το κομμάτι του τείχους που είναι ορατό.
Μικρό τμήμα του τείχους ελάχιστα ορατό
κάτω από το χώμα

Η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε πριν από ενάμισι χρόνο μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του τότε νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, ύψους 250.000 ευρώ αποσκοπεί στην ανάδειξη του μνημείου ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο _όπως προβλέπει η σύμβαση _ και θα ακολουθήσουν άλλα προγράμματα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

«Στόχος είναι οι παρεμβάσεις σε τμήματα του κονώνειου τείχους ώστε να είναι επισκέψιμο για το κοινό ενώ θα υπάρξουν επεμβάσεις και σε τμήματά του που βρίσκονται στη θάλασσα και ακουμπούν σε βράχια», είπε η κυρία Νικολέττα Διβάρη – Βαλάκου κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που ενέκρινε το έργο.

Το τείχος σώζεται σήμερα σε μήκος περίπου 2,5 χλμ. και σε ανώτερο ύψος 2,5 μέτρων _ οκτώ δόμοι_ ενώ μαζί του έχουν διασωθεί και 22 τετράγωνοι πύργοι του, μερικοί από τους οποίους μάλιστα έχουν αναστηλωθεί. Η επιχωμάτωση όμως του μνημείου σε μεγάλο μήκος του (1968-1974 αλλά και αργότερα) όχι απλώς στέρησε την πόλη από την αρχαία οχύρωσή της αλλά δημιούργησε και ένα κακό προηγούμενο.

Λίγο προτού καταχωθεί από μπάζα ωστόσο, η αείμνηστη αρχαιολόγος Ηώς Ζερβουδάκη είχε προλάβει, το 1966, να κάνει αποτύπωση ολόκληρου του τείχους και αυτή σήμερα αποτελεί τον οδηγό για την ανάδειξη του μνημείου. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται εργασίες σε ολόκληρο το μήκος του και συγκεκριμένα μικρές στερεώσεις, αναστηλώσεις και διαμορφώσεις, επέκταση και ανανέωση του φωτισμού, καθώς και πληροφοριακές πινακίδες. Η θέση του ωστόσο και η μεγάλη έκτασή του απαιτούν τη συντονισμένη επίβλεψη για τη διατήρησή του τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού όσο και από τα αρμόδια όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να σημειωθεί πάντως ότι οι πρώτες ενέργειες για την αποκάλυψη του τείχους έγιναν το 1982 επί Μελίνας Μερκούρη αμέσως μόλις το Κονώνειο χαρακτηρίστηκε ιστορικό μνημείο.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=451501 

http://erroso.blogspot.com/2012/04/blog-post_03.html#more 

πηγη

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*