Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:23 - 07/03/2012

Τι φοβάται η Δύση με την κυριαρχία Πούτιν στη Ρωσία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε μια χώρα όπου επί χίλια περίπου χρόνια είχε τσαρικό καθεστώς, και στη συνέχεια τον Στάλιν και τα παιδιά του, είναι προφανές πως για να αποκτηθεί δημοκρατική συνείδηση θα περάσουν αρκετά χρόνια
Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα (τα επίσημα θα ανακοινωθούν μετά από μία εβδομάδα) ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν εκλέχθηκε πρόεδρος της Ρωσίας επιτυγχάνοντας μια άνετη νίκη.

Συγκεντρώνει περίπου τέσσερις φορές περισσότερες ψήφους από τον δεύτερο, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι παρέμειναν σε μονοψήφια ποσοστά.


Το στοίχημα του κ. Πούτιν ήταν να ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα του 60% (έφθασε το 64%) που του δίνει μεγάλη ισχύ τόσο στο εσωτερικό μέτωπο όσο και στις διεθνείς σχέσεις, ενώ των δυτικών ηγετών ήταν να χαμηλώσουν όσο το δυνατόν τα ποσοστά του, ώστε να φανεί ότι μειώθηκε η δύναμή του. Μάλιστα, δυτικές εφημερίδες έγραφαν μέχρι πρότινος (και αναδημοσίευε μέρος του ελληνικού Τύπου) ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο.


Δεύτερος αναδείχθηκε ο ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος κ. Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (με 17% περίπου). Στην τρίτη θέση υπήρξε μικρή έκπληξη με τον Ρωσοαμερικανό πάμπλουτο επιχειρηματίας κ. Μιχαήλ Προχόροφ, ο οποίος φαίνεται ότι υπερέχει του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος κ. Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι και τελευταίος ο υποψήφιος της «Δίκαιης Ρωσίας» κ. Σεργκέι Μιρόνοφ.


Ο κ. Πούτιν έκανε την πρώτη του δήλωση στα μέλη του προεκλογικού επιτελείου του (σύμφωνα με το ρ/σ «Φωνή της Ρωσίας»): «Αγαπητοί φίλοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την κοινή δουλειά στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας. Εξάλλου, η ουσία του ζητήματος δεν συνίσταται μόνο στην εκστρατεία, αλλά και στο ότι θα πρέπει να κάνουμε πολλά για τη χώρα μας και για το λαό μας. Ό,τι είχα πει, ό,τι είχαν πει οι συνάδελφοί μου είναι πραγματοποιήσιμα και θα πραγματοποιηθούν», τόνισε.


Πράγματι, εκείνο που αναμένεται από τους πολίτες είναι να διορθωθούν πολλά πράγματα στη μετασοβιετική Ρωσία. Υπάρχουν ζητήματα στον κοινωνικό τομέα που παρέμειναν αμετάβλητα, όπως και η προκλητική και ύποπτη άνοδος των ολιγαρχών επί Γέλτσιν, που αποτελούν πληγή για τη ρωσική οικονομία.


Η δήλωση του ηγέτη της «Δίκαιης Ρωσίας» κ. Σεργκέι Μιρόνοφ είναι ενδεικτική. Προειδοποίησε για τις δοκιμασίες που περιμένουν τον νέο αρχηγό του κράτους: «Όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας, αν δεν προχωρήσει στις σοβαρότερες μεταρρυθμίσεις και πρώτ’ απ’ όλα στον κοινωνικό τομέα, και αν δεν καταφύγει στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τότε τη χώρα θα την περιμένουν άσχημοι καιροί. Τέτοιος πρόεδρος δεν θα κρατηθεί τα προβλεπόμενα έξι χρόνια», τόνισε.


Ο αρχηγός δε του κομμουνιστικού κόμματος δεν συγχάρηκε τον νέο Πρόεδρο, διότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο κ. Γκενάντι Ζιουγκάνοφ δήλωσε: «Εγώ, ως υποψήφιος, δεν μπορώ να τις αναγνωρίσω ούτε έντιμες, ούτε δίκαιες, ούτε και αντάξιες. Διότι οι έντιμες εκλογές προνοοούν πρώτ’ απ’ όλα έναν έντιμο διάλογο του κόμματος της εξουσίας με την αντιπολίτευση, αλλά η εξουσία δεν είναι έτοιμη για αυτό».


Σε μια χώρα όπως η Ρωσία, όπου επί χίλια περίπου χρόνια είχε τσαρικό καθεστώς και στη συνέχεια για άλλα 80 τον Στάλιν και τα παιδιά του, είναι προφανές πως για να υπάρξουν δημοκρατικές διαδικασίες στις εκλογές και να αποκτηθεί δημοκρατική συνείδηση στο λαό θα περάσουν αρκετά χρόνια. Πόσο δύσκολο είναι αυτό, αρκεί να θυμηθούμε τη νοθεία που συνέβη σε μια δημοκρατική χώρα, με την πρώτη εκλογή του Τζορτζ Μπους του νεότερου.


Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για νοθευμένες εκλογές, ο κ. Πούτιν είχε ήδη απαντήσει προ τριών μηνών. Κατηγόρησε τις Η.Π.Α. ότι ενθαρρύνουν τους διαδηλωτές, τονίζοντας πως εκατομμύρια δολάρια από ξένα ταμεία δόθηκαν για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα βέλη του επικεντρώθηκαν στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών κ. Χίλαρι Κλίντον ότι «έδωσε το σήμα για την έναρξη της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών», είχε πει, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές έδρασαν με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον: «Η Κλίντον έδωσε το σήμα για ορισμένους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης εντός της χώρας. Αυτοί πήραν το σήμα και με την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισαν τη δράση».


Ποιοι είναι οι φόβοι των δυτικών με την απόκτηση του κ. Πούτιν μεγάλης ισχύος, το είχε γράψει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Σύμφωνα με την εφημερίδα «είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν σκοπεύει μέχρι το 2024 (σημ.: και με δεύτερη θητεία δηλαδή) στη δημιουργία Ρωσικής Αυτοκρατορίας που θα έχει υπό την επιρροή της τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».


Το άρθρο γράφηκε μετά τη γνωστοποίηση, ότι ο κ. Πούτιν θα δημιουργήσει την Ευρασιατική Ζώνη. «Η Ρωσία σκοπεύει να γίνει η χώρα που θα εξαρτάται από εκείνη ενεργειακά ολόκληρη η Ευρώπη, ενώ συμμετέχει σε μια τρελή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τα πραγματικά προβλήματα θα ξεκινήσουν μετά την εκλογή του το Μάρτιο του 2012», καταλήγει το άρθρο.
Ο Μακεδών
πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*