Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:04 - 19/02/2015

Τελεσίγραφο της Αθήνας στο Βερολίνο! …Αυτό είναι το αίτημα μας – ‘Η το αποδέχεστε ή όχι!..

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

– Κυβέρνηση: «Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα. Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι»

– Κύκλοι ΔΝΤ: Ακατανόητο το όχι των γερμανών στο ελληνικό αίτημα!

– Ναι από την Κομισιόν στο ελληνικό αίτημα – Η άρνηση του Σόιμπλε πάγωσε τους πάντες!

– Κομισιόν: Το ελληνικό αίτημα ανοίγει το δρόμο για έναν λογικό συμβιβασμό – Διάβασε την επιστολή ο Γιούνκερ και είναι θετικά διακείμενος

– Σόιμπλε: «Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης»

– Βαρουφάκης στην επιστολή αίτημα:«Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές»

– «Θα αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη δημοσιονομική σταθερότητα»

– Σήμερα συνεδριάζει το EuroworkingGroup και αύριο το Eurogroup

Ενα περίεργο παιχνίδι πόκερ είναι σε εξέλιξη και πάλι με την ελληνική κυβέρνηση να στέλνει ένα είδος τελεσιγράφου στους δανειστές.

Κυβερνητικές πηγές και με αφορμή το γερμανικό όχι στο ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης διαμήνυσαν λίγο μετά την έναρξη του EuroworkingGroup στις Βρυξέλλες:

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα. Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι».

Κύκλοι ΔΝΤ: Ακατανόητο το όχι των Γερμανών στο ελληνικό αίτημα

Προβληματισμό εντωμεταξύ έχει προκαλέσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το όχι των γερμανών στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης το οποίο εστάλη σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Την ώρα που η πρώτη αντίδραση ήταν θετική από τον Γιούνκερ, το Βερολίνο έσπευσε να απορρίψει το ελληνικό αίτημα.

Κύκλοι του ΔΝΤ τόνιζαν στο Νewsit ότι είναι ακατανόητο το γερμανικό όχι και προσπαθούν ακόμα να αποκωδικοποιήσουν την αντίδραση του γερμανικού οικονομικού επιτελείου.

Όλο το χρονικό μετά την αποστολή του αιτήματος

Ως θετικό πρώτο βήμα έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερουν Νταισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με τον κ.Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου “master financial assistance facility agreement”. Όπως εξήγησε ο κ. Σχοινάς, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα. Το αίτημα έχει τη μορφή δισέλιδης επιστολής, ανέφερε στη συνέχεια.

O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Γιούνκερ χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχε εντατικές συζητήσεις με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, επανέλαβε ότι η απόφαση επί του ελληνικού αιτήματος θα ληφθεί από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Ο Μ. Σχοινάς διευκρίνισε, τέλος, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την εξάμηνη παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο EWG και αύριο στο Εurogroup.

Στύλωσε τα πόδια η Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την Ελλάδα να δεσμευθεί ρητά στην εφαρμογή των προηγούμενων συμφωνιών για μεταρρυθμίσεις, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μια ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο που απέρριψε τη νέα πρόταση της Αθήνας για την παράταση της ισχύος της δανειακής σύμβασης.

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει: «Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ, ενώ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα στοχεύει σε μία χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς να εκπληρώνει τις απαιτήσεις του προγράμματος.

«Το έγγραφο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup την Δευτέρα» ανέφερε.

Στην Αθήνα, κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η εξάμηνη παράταση είναι απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση, να προχωρήσει σε επαρκές βάθος χρόνου τις διαπραγματεύσεις.

Η ελληνική πλευρά προσδοκά θετική ανταπόκριση και από πλευράς Ευρωπαίων – και κυρίως από πλευράς Γερμανών – με βάση την κύρια σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης που υπέβαλε και επισήμως.

Τονίζουν επίσης ότι δε συνδέεται με μνημόνιο το κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης. Κυβερνητικοί κύκλοι, σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισαν ότι δεν έχει καμία σχέση το Master Financial Assistance Facility Agreement με την υποχρεωτική σύνδεση χρηματοδοτικής σύμβασης και όρων μνημονίου, όπως υπονόησε χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Τι αναφέρει το αίτημα σύμφωνα με την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ζητεί εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, ενώ κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ταυτόχρονα, τίθεται θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση. Επίσης, η κυβέρνηση αναφέρει ότι πιστή στις δεσμεύσεις της δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου, ότι στόχος είναι η συμφωνία – γέφυρα και ότι δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία.

Ειδικότερα κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν τα ακόλουθα:

1. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, κατέθεσε αίτημα εξάμηνης επέκτασης της δανειακής σύμβασης προκειμένου να υπάρχει ομπρέλα προστασίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου. Καταθέσαμε μια πρόταση η οποία σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία, προασπίζεται την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας.

2. Στο αίτημα τίθεται το θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση καθώς και της αντιμετώπισης των πολύ σημαντικών κοινωνικών επιπτώσεων της.

3. Το αίτημα σηματοδοτεί την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια εξάμηνη ενδιάμεση συμφωνία («συμφωνία – γέφυρα») κατά την οποία δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία. Ταυτόχρονα, όμως, προχωρά άμεσα σε μεταρρυθμίσεις κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

4. Η εξάμηνη παράταση δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δώσει «ανάσες» στην κοινωνία και τον απαραίτητο χρόνο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, χωρίς εκβιασμούς και έλλειμμα χρόνου, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με την Ευρώπη για την περίοδο 2015 -2019. Στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και συμφωνία για την απομείωση του χρέους, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup του 2012.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Στην δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σε αυτή ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

Αγαπητέ Πρόεδρε του Eurogroup,

Κατά τα πέντε τελευταία χρόνια, ο λαός της Ελλάδας έχει καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες στην οικονομική προσαρμογή. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται σε ευρύτερη και πιο βαθιά διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την ελάφρυνση του σημαντικού κοινωνικού κόστους από τη συνεχιζόμενη κρίση.

Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που είχαν συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις διακόπηκαν από τις πρόσφατες προεδρικές και γενικές εκλογές και πως, ως αποτέλεσμα, πολλές από τις τεχνικές διευθετήσεις ακυρώθηκαν. Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές και δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας ώστε να αποφευχθούν τεχνικά εμπόδια στο πλαίσιο της Master Facility Agreement την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική αναφορικά με το χρηματοοικονομικό και διαδικαστικό της περιεχόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές αρχές αιτούνται τώρα παράταση της Master Financial Assistance Facility Agreement για μία περίοδο έξι μηνών από την λήξη της κατά την οποία περίοδο θα προχωρήσουμε από κοινού και εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευελιξία που δίνει η υφιστάμενη συμφωνία, προς την επιτυχή της ολοκλήρωση και αναθεώρηση στη βάση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης από τη μία πλευρά και των θεσμών από την άλλη.

Ο σκοπός της αιτούμενης εξάμηνης παράτασης της διάρκειας της Συμφωνίας είναι:

α) Να συμφωνηθούν οι κοινά αποδεκτοί οικονομικοί και διοικητικοί όροι η εφαρμογή των οποίων, σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα, θα σταθεροποιήσουν τη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας, θα επιτύχουν τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, θα εγγυηθούν την σταθερότητα του χρέους και θα βοηθήσουν στην επίτευξη δημοσιονομικών στόχων για το 2015 που λαμβάνουν υπ’ όψιν την παρούσα οικονομική κατάσταση.

β) Να διασφαλιστεί, σε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, πως τα όποια νέα μέτρα θα χρηματοδοτούνται πλήρως ενώ θα αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη δημοσιονομική σταθερότητα.

γ) Να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επανεισάγει την εξαίρεση (waiver) σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της.

δ) Να παραταθεί η διαθεσιμότητα των ομολόγων EFSF που κατέχει το ΤΧΣ για τη διάρκεια της Συμφωνίας

ε) Να αρχίσουν οι εργασίες μεταξύ των τεχνικών ομάδων για ένα πιθανό νέο Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη που οραματίζονται οι Ελληνικές αρχές μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα μπορούσε να ακολουθήσει την τρέχουσα Συμφωνία.

στ) Να συμφωνηθεί η εποπτεία στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ και, στο ίδιο πνεύμα, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διάρκεια της παρατεταμένης Συμφωνίας

ζ) Να συζητηθούν τρόποι εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 αναφορικά με τα πιθανά περαιτέρω μέτρα για το χρέος και την βοήθεια στην εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση της παρατεταμένης Συμφωνίας στο πλαίσιο του Συμβολαίου που θα ακολουθήσει.

Με τα ως άνω υπ’ όψιν, η Ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αποφασιστικότητά της να συνεργαστεί στενά με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου: α) να επιτύχει δημοσιονομική και χρηματοοικονομική σταθερότητα και β) να δοθεί η δυνατότητα στην Ελληνική κυβέρνηση να εισάγει τις θεμελιώδεις, ευρείες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών μέσω βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, επικερδούς απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής».

Με εκτίμηση

Γιάνης Βαρουφάκης

Υπουργός Οικονομικών

newsit.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ … ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΣΚΛΗΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ …
    ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕΣΑ…..
    ΜΑΧΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΜΠΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ BMW ΤΟΥ… ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ…..
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…..
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ?????????

  2. Ανώνυμος 02/19/2015 @ 8:04 ΜΜ

    Λογιστικός έλεγχος, οτιδήποτε άλλο κάνουν σημαίνει αποδοχή των προηγούμενων μνημονίων και νομιμοποίηση τους.

  3. Ανώνυμος 02/19/2015 @ 8:26 ΜΜ

    GIAFTO O TSIPRAS PIRE THL TIN MERKEL??????????
    TO KALTSON… TO KALTSON………

  4. Ανώνυμος 02/19/2015 @ 9:30 ΜΜ

    Θα είναι αμαρτία να μην τους βάλουνε μέσα τους παλιοπροδότες που υπόγραφαν ότι τους έδιναν χωρίς καν να τα μελετήσουν.Στη μνήμη όλων των απελπισμένων που αυτοκτόνησαν εξ αιτίας τους,άς γίνει κάτι.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*