Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:41 - 30/08/2014

Συνειδητότητα χωρίς επιλογές

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Συνειδητότητα χωρίς επιλογές

Σε μια μικρή ιστορία Ζεν, ο μαθητής ρωτά τον δάσκαλο: “Το καλοκαίρι ζεσταίνομαι και τον χειμώνα κρυώνω, τι να κάνω;”

Ο δάσκαλος απαντά με ένα ερώτημα, δείχνοντας στον ορίζοντα ένα καράβι που πλέει μέσα στη θάλασσα: “Μπορείς να σταματήσεις το καράβι να φτάσει στον προορισμό του;”

Μπορείς; Μάλλον όχι. Αν και γνωρίζω κάποιους φίλους που πιθανόν να απαντήσουν: “ναι θα προσπαθήσω!”. Πιθανόν να κάνουν διαλογισμό για να χαλάσουν οι μηχανές του καραβιού ή για να σηκώσουν γιγάντια κύματα. Έτσι είναι ο νους. Μπορεί να σκεφτεί χίλιες δυο ανοησίες για να συνεχίσει να παλεύει, για να μην παραιτηθεί, για να μην το βάλει κάτω, για να μην παραδεχτεί ότι δεν είναι παντοδύναμος. Θα προσπαθήσει ακόμη κι ένα καράβι να σταματήσει.

“Μπορείς να σταματήσεις το καράβι να φτάσει στον προορισμό του;”

Δεν μπορείς.

Μπορείς να δέχεσαι τα πράγματα όπως είναι;

Το καλοκαίρι να ζεσταίνεσαι χωρίς να διαμαρτύρεσαι για περισσότερη δροσιά και τον χειμώνα να κρυώνεις;

Μπορείς να μην επεμβαίνεις στα πράγματα;

Δεν μπορείς ακόμη.

Όλο κάτι επιθυμείς. Συνέχεια κάτι θες να αλλάξεις. Με κάποιον τρόπο θες να χειριστείς τα πράγματα. Δεν τα δέχεσαι. Παλεύεις συνεχώς για να πετύχεις κάτι. Εύχεσαι και απεύχεσαι. Αυτό που εύχεσαι κι αυτό που απεύχεσαι δε θα σου φέρει ευτυχία, γιατί η αληθινή σου φύση είναι χωρίς προτίμηση.

Μπορείς να δέχεσαι και να ανέχεσαι χωρίς προτιμήσεις αυτά που προσωρινά είναι έτσι;

Διαβάζεις την ερώτηση κι ο νους σου συνεχίζει να σκέφτεται. Πάντα κάτι θα σκέφτεται. Κάτι δε θα ευχαριστιέται. Κάτι θα “κολλάει” πάνω στη ζωή. Αυτό το φίλτρο μέσα απ’ το οποίο βλέπει τη ζωή και την αξιολογεί κρύβει πάντοτε διχασμό. Κρύβει πάντοτε επιλογή. Λέει: “έτσι πρέπει να γίνει”, “ή όπως το θέλω εγώ, ή καθόλου”. Δεν αφήνεται. Δεν γίνεται μάρτυρας της ομορφιάς.

Μπορείς να δέχεσαι και να ανέχεσαι αυτά που προσωρινά είναι έτσι;

Μεγάλη κουβέντα που απαιτεί υψηλότατο βαθμό συνειδητότητας. Ο κόσμος των μορφών ρέει και αναδημιουργείται συνεχώς, “τα πάντα ρει”, και απαιτείται μεγάλη εγρήγορση ώστε να καταφέρεις να μην αντιδράσεις στη προσωρινή μορφή που παίρνει αυτή η δημιουργία. Να καταφέρεις να τη δεχτείς και να την ανεχτείς. Αυτό σημαίνει να ζεις στο ΤΩΡΑ. Να μην αντιδράς στην όποια μορφή η στιγμή αυτή παίρνει. Κι έτσι συμβάλεις ώστε να μορφοποιηθεί γρηγορότερα η επόμενη προσωρινή στιγμή η οποία μπορεί να είναι ευκολότερα ανεκτή.

Οι ασυνείδητοι όμως, εύκολα απορρίπτουν αυτά που βλέπουν. Δεν τα βλέπουν γι’ αυτό τα απορρίπτουν. Έχουν αλλοιωμένη όραση. Δεν βρίσκονται στη στιγμή. Κι αντί να συμβαίνει η ίδια η ζωή, συμβαίνει μονάχα η ατελεύτητη σκέψη τους. Αυτή ουσιαστικά είναι και η πτώση απ’ τον παράδεισο στη χώρα του νου, όπου επικρατεί το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, ο διχασμός και η δυσαρέσκεια. Ο δρόμος της επιστροφής στην προ της πτώσης κατάσταση είναι η καλλιέργεια της “συνειδητότητας χωρίς επιλογές”. Στο ύψιστο επίπεδο, συνειδητότητα χωρίς επιλογές, σημαίνει να είσαι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος με ό,τι αυτή η στιγμή μπορεί να εμφανίσει μπροστά σου. Κάποιοι αφελείς θα πουν πως είναι συνώνυμο της παραίτησης. Δεν είναι παραίτηση αλλά μετατόπιση της πίστης από αυτό που θέλει το εγώ, σε αυτό που θέλει η ίδια η Ύπαρξη. Είναι η αναγνώριση ότι αυτό τελικά που η Ύπαρξη επιλέγει για μας, είναι ότ,ι καλύτερο θα μπορούσαμε κι εμείς να θέλουμε. Είναι μια κατάσταση συνείδησης στην οποία όλα ρέουν ομαλά καθώς όλες οι συγκρούσεις, εσωτερικές κι εξωτερικές, τερματίζονται κι αυτό που πλέον θέλουμε είναι ταυτόχρονα αυτό που πρέπει να κάνουμε, για το δικό μας το καλό και το καλό ολόκληρου του κόσμου.

Μπορείς να δέχεσαι και να ανέχεσαι αυτά που προσωρινά είναι έτσι;

Το καράβι έτσι κι αλλιώς δε θα μπορέσεις να το βουλιάξεις.

Αργά ή γρήγορα, θα φτάσει στον προορισμό του.

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό…

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ανώνυμος 08/30/2014 @ 9:47 ΠΜ

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΑΜΑΡΟΑΠΑΤΕΩΝΑ
    ΚΟΛΛΑΩ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    «Με πιέσεις, παροχές και ανταλλάγματα προσπαθούν να μη γίνουν εκλογές», λέει ο πρώην αρχηγός του Συνασπισμού

    Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», έκανε λόγο για πολιτική εκτροπή και για χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να μη γίνουν πρόωρες εκλογές, παραπέμποντας στο 1965 και το 1993. Ασκεί σφοδρή κριτική στον θεσμό της Προεδρίας και του Προέδρου τη Δημοκρατίας.¨

    «Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές», λέει στη δήλωσή του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Κριτική στον θεσμό

    Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση – παρέμβαση στο θέμα της Προεδρολογίας αναφέρει ότι η Προεδρία ξέπεσε σε διακοσμητικό θεσμό για εορτές και πανηγύρεις και ο Πρόεδρος σε διαθέσιμο πολυεργαλείο για τη φαλκίδευση του Συντάγματος.

    «Η σκηνοθετημένη Προεδρολογία, με διάφορα σενάρια κι ονόματα, δεν υπηρετεί καμία θεσμική λειτουργία», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Κωνσαντόπουλος και συνεχίζει: «Αντίθετα, εξυπηρετεί αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες, να μη γίνουν εκλογές, να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης, να εκφυλιστεί η Βουλή και Προεδρία να παραμείνει σκιώδης.

    Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές στο Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς που κουρασμένοι και διαβρωμένοι, δεν λειτουργούν προ πολλού. Παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές με πιέσει, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές περιόδους αποτελούν εκτροπή. Όπως άλλωστε συνιστούν και αλλοίωση του πολιτεύματος η επιβολή του καθεστώτος επιτήρησης κι όσα γίνονται για τη συνέχισή του»

  2. Ανώνυμος 08/30/2014 @ 11:37 ΠΜ

    Το χασαμε το μοτερ πατριωτηηηηηηηηηηηηηη…………….

  3. Ανώνυμος 10/03/2014 @ 7:19 ΠΜ

    Opos ta grafeis einai(gia to arthro omilo).Sto ena mati( den ehei simasia se poio),o fakos pou paramorphonei,diamorphonei,antistrefei kai diavallei -kai diastrevlonei kai diastrefei…- legetai deilia 'o allos fakos pou kanei ta idia simplironontas to ena to allo ,sto allo mati ,legetai lagneia'dia meso ayton ton fakon epilegoume ,pou sinantoun sto kentro eleghou ena programma to opoio leei PREPEI(na epilekseis diladi)EISAI YPOXREOMENOS,k.l.p , k.l..p… kai ayto giati DEN PISTEYEIS'oute ston theo,oute stin zoi,oyte ston eayto sou,POYTHENA.
    Monon se gyalia poy den einai dika sou ,den eisai esy,kai se entoles pou ama den tis akoys
    nomizeis pos den eisai esy kai prosomoioneis kai pali ant'aytou kati allo to opoio pali den eisai esy kai I meneis se ayto I ksana pali piso dioti den thes na pistepseis to pasifanes mpros sta idia ta-dika sou-matia,oti den eisai.Ayto einai to thauma tis zois ,Eisai AGNOS.
    Kai,ean nomizeis oti ayto poy menei einai ena tromaktiko keni tipota,kai pali geloiesai apo tous fakous kai tis entoles.DOKIMASE YPOMONH KAI PISTI -AKLONITA-min paremvaineis,min epilegeis'min amynesai anaitia min andidras.Meine atarahos,o ehtros den einai ekso apo esena,kai o nous sou mporei na einai ena panishiro ergaleio toso,oso kai o pio epikindynos aoratos kai ypoulos ehtros.Gi'ayto,mathe ton ehtro sou,ama ton polemas haneis ,panta tha haneis ,mono mathe ton apsoga kai nifalia horis fovo kai xoris pathos kai AYTOMATA ton eheis nikisei.ANEMOS.

    • Ανώνυμος 07/28/2015 @ 6:18 ΜΜ

      Να τα έγραφες και στα Ελληνικά……μου έχει γυρίσει το μυαλό μέχρι να το διαβάσω. Γράφε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*