ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Στο Υπουργειο Υγείας γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εικόνες

· Κατοχικά Νέα

Στο Υπουργειο Υγείας γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εικόνες

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για την αξιολόγηση του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και απολύσεις στον κλάδο της υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει στη χθεσινή της ανακοίνωση την καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης και εκτιμά ότι δημιουργείται δεξαμενή για νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρεται σε «αυθαίρετα κριτήρια αξιολόγησης που οδηγούν σε απολύσεις» και χαρακτηρίζει ως επείγουσα την κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.

Εν τω μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας μάλιστα παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση μπροστά στο ΑΧΕΠΑ, πραγματοποίησαν επίσης εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ταχυφαγείο, φωτογραφία αρχείου, όχι κατάστημα Goody'sFEATURED

Goody’s, Everest, Flocafé και La Pasteria περνούν σε καναδικό όμιλο – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης και τι αλλάζει

Ελληνικό χωριό στη Θάσο φωτογραφία αρχείουΕΛΛΑΔΑ

10.000 ευρώ για μόνιμη εγκατάσταση στην περιφέρεια: Άνοιξαν οι αιτήσεις – Οι δέκα νέες περιοχές και οι όροι

Δρόμος σε ορεινό τοπίο εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: 112, πλημμύρες στη Σκιάθο και προβλήματα σε Εύβοια και Ρόδο – Τι δείχνουν τα σημερινά στοιχεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *