Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:27 - 12/06/2014

Πράσινο φως για ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Πράσινο φως για ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Αθήνα

Τις απολύσεις 45 από τους 74 εργαζομένους στην Χαλυβουργία Ελλάδος ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η αρχική πρόταση της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν να εγκριθεί η απόλυση 90 από τους 107 εργαζομένους στην επιχείρηση και να διατηρηθούν στην εργασία οι 17.

Ακολούθησε εκτενής διαδικασία διαβουλεύσεων, με έξι συνολικά συνεδριάσεις του ΑΣΕ και δυο τριμερείς συναντήσεις ενώπιον του υπουργού Εργασίας.

Έως τα τέλη Μαΐου υπήρξαν συνεχείς οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων με αποτέλεσμα σήμερα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να μην υπερβαίνουν τους 74.

Μετά την απόφαση του ΑΣΕ, παραμένουν στην επιχείρηση 29 εργαζόμενοι, αντί για τους 17 που ήταν το αρχικό αίτημα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις διαβουλεύσεις η επιχείρηση επικαλέστηκε το αυξημένο κόστος ενέργειας υποστηρίζοντας ότι, αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα των απολύσεων, επρόκειτο να κλείσει και το εργοστάσιο του Βόλου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξαν ότι το βασικότερο πρόβλημα ήταν το ενεργειακό κόστος, το οποίο ήταν τόσο υψηλό, ώστε να αναγκαστεί να λειτουργεί το εργοστάσιο του Βόλου μόνο με τη νυκτερινή βάρδια, κάτι που συνεπάγετο αυξημένο κόστος αμοιβών αλλά μικρότερη δαπάνη στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επικαλέστηκαν επίσης προβλήματα ανταγωνισμού και κυρίως το γεγονός, ότι οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες προτιμούν την εισαγωγή μεταλλευμάτων από την Ιταλία, σε χαμηλότερες τιμές.

Ήδη, στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου δεν λειτουργούν τους τελευταίους μήνες οι μονάδες του Χαλυβουργείου και του Ελασματουργείου και λειτουργεί μόνο η μονάδα δομικού πλέγματος στην οποία απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.

Από την αρχή του έτους, είχε εφαρμοστεί στην επιχείρηση, το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πραγματοποιούν ένα ημερομίσθιο την εβδομάδα η δε αμοιβή τους να μην υπερβαίνει τα 200 ευρώ το μήνα.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στο υπουργείο Εργασίας, η εταιρεία δεσμεύτηκε να καταβάλλει στους απολυόμενους, αποζημιώσεις ύψους 492.611 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λήψη της απόφασης, μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, που εκτίμησαν ότι, η επιχείρηση δεν προσκόμισε επιχειρήματα ικανά να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα των απολύσεων για την εξυγίανση της εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση ομαδικών απολύσεων μετά την μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας από τον υπουργό Εργασίας, στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, και στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

news.in.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Γιαννης Ριζαιος 06/12/2014 @ 7:50 ΠΜ

    Οι ομαδικά απλυομενοι μη ξεχάσουν να ψηφίσουν Ο Μ Α Δ Ι Κ Α αυτους που εγγρινουν τις ομαδικές απολύσεις. Γιάννη Παναγοπουλε τ' ακους ; Γιατί δεν ξεσικωνεις την εργατική τάξη; Τι να σου έχουν τάξει και σένα για να μη μιλάς,θεός ξέρει!!"

  2. Γιαγγος Π.Ξυλοκαστρο 06/12/2014 @ 9:56 ΠΜ

    Οι ομαδικά απολυμενοι να ψηφίσουν ομαδικά τους αρμόδιους υπουργούς που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα τους.Και αν είναι και υποψήφιος ο Γιαννης ο Παναγόπουλος ο της ΓΣΕΕ πρόεδρος να ψηφίσουν αυτον που ενδιαφέρεται τόσο Πόλυ για τα δικαιώματα τους.

  3. Γιαγγος Π.Ξυλοκαστρο 06/12/2014 @ 10:05 ΠΜ

    Αυτοι που θα απολυθουν ομαδικά να.μην ξεχάσουν να ψηφίσουν οαδικα αυτούς που είναι υπευθινοι για τις απολύσεις τους.Και να μην ξεχάσουν και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ τον Γιάννη Παναγόπουλο για τους αγώνες που κανει γι'αυτους.Αλλά .μιλάνε οι βολεμενοι κ Παναγοπουλε;

  4. Ανώνυμος 06/13/2014 @ 7:29 ΠΜ

    ΟΜΑΔΙΚΑ ξανά, ξανά, ξανά, ξανά και ξανά, ξανά ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ όλοι μαζί με πάθος και ηδονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έτσι για να ικανοποιήσουμε την μαζοχιστική μας φύση μέχρι να μας εξαφανίσουν εντελώς.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*