Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:55 - 07/03/2012

Ποιος είναι ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ποιος είναι ο καθηγητής Γιώργος ΜπαμπινιώτηςΣήμερα, στις 15.30 ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης ως υπουργός Παιδείας μαζί με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Άννα Διαμαντοπούλου, ως υπουργό Ανάπτυξης. Ποιος είναι όμως ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, που πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως «πρόσωπο-έκπληξη»;

Ο κ. Μπαμπινιώτης είναι Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής της Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1973-2006), πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (2006), Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2006) και πρόεδρος (από το 1987) της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων), μέλος του Δ.Σ. Ωνασείου.
Ανήκει στους εισηγητές της Σύγχρονης Γλωσσολογίας στην Ελλάδα ενώ από τους πρώτους δίδαξε τις σύγχρονες μεθόδους αναλύσεως της γλώσσας, τις οποίες και εφήρμοσε σε αναλύσεις της δομής της αρχαίας και της νέας ελληνικής γλώσσας. Επέμεινε στον τρόπο διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας βάσει της επικοινωνιακής μεθόδου συνδυασμένης με τη γραμματική και τη σύνταξη (δομολειτουργική προσέγγιση).
Παράλληλα, ασχολήθηκε συστηματικά με τη λεξικογραφία. Καρπός της ενασχόλησής του με τα αντικείμενα αυτά είναι το «Λεξικό τής Νέας Ελληνικής» (1998, γ΄ εκδ. 2008), «Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο» (2004), «Μικρό Λεξικό τής Νέας Ελληνικής Γλώσσας» (2006, β΄ έκδοση 2009), «Ορθογραφικό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» (2008) και (από κοινού με τον Χρ. Κλαίρη) η «Γραμματική τής Νέας Ελληνικής. Δομολειτουργική–Επικοινωνιακή» (2005), «Συνοπτική Γραμματική τής Νέας Ελληνικής. Δομολειτουργική-Επικοινωνιακή» (2007). Εκδότης του περιοδικού «Γλωσσολογία», Διευθυντής της σειράς «Γλώσσα-Κείμενο-Επικοινωνία».
Είναι επίσης, τακτικό μέλος της «European Academy of Sciences and Arts»(Salzburg), τακτικό μέλος της Μόνιμης Διεθνούς Επιτροπής Γλωσσολόγων (CIPL), πρόεδρος της Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών, τακτικό μέλος της Societas Linguistica Europaea, συνεργάτης της εφημερίδας «Το Βήμα» (επιστημονικές επιφυλλίδες).
Διετέλεσε πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Ελλάδος, μέλος τής Επιτροπής Εκδόσεως της Εγκυκλοπαίδειας «Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα» και της θεματικής Εγκυκλοπαίδειας της Εκδοτικής Αθηνών (Γλωσσολογία).
Γεννήθηκε 1939 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του 9ου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών. Σπούδασε Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου πήρε το πτυχίο του το 1962 (υπότροφος τού Ι.Κ.Υ. καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών του). Έγινε διδάκτωρ της ίδιας Σχολής (1969). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (ως υπότροφος της DAAD και της «Alexander von Humboldt Stiftung») στην Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (1969-71) με ειδίκευση στη θεωρία της γλώσσας και στις σύγχρονες μεθόδους αναλύσεως της γλώσσας.
Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα, τη γερμανική και τη γαλλική. Ενασχόληση, λόγω του αντικειμένου της επιστήμης του, με περισσότερες ξένες γλώσσες, όπως η αρχαία Ινδική, η γλώσσα των Maya (Jucatec) ιθαγενών της Αμερικής κ.ά.



Πηγή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Αθανασιος 08/11/2015 @ 12:36 ΠΜ

    Επι των ημερων του εξαφανιστηκε η Ελληνικη παιδεια και στη θεση της εμφανιστηκε μια παραξενη μεθοδος αφελληνισμου και καταστροφης της ικανοτητας χρησης ακομα και της απλης λογικης.Τα αποτελεσματα φαινονται στο επιπεδο και την ψυχικη κατασταση των νεων.Αλλαξε αυθαιρετα την ορθογραφια της λεξης”κυναιδος” σε”κιναιδος” συμμετεχοντας σε μια παγκοσμια υποκινηση μιας καταστασης αντιθετης προς την φυσιολογια.Επικυρωσε ολη την φθορα που υπεστη η Ελληνικη γλωσσα διαμεσω αιωνων σκληρων και επικινδυνων ακομα και γιαυτην τη υπαρξη του εθνους πλασαροντας την ως νεα Ελληνικη δημοτικη γλωσσα.Τα σχολ.βιβλια επι της προεδριας του στο παιδαγωγικο ινστιτουτο,βρηθουν απο ασυντακτες προτασεις,παραξενες αντικοινωνικες ιδεες ακομα και σεξουαλικες διαστροφες(διαβαστε το ζικ ζακ στη νεραντζια!!!!)κτλ κτλ κτλ…..ρε παιδια τι συμβαινει;γιατι δεν τα γραφετε ολα;ΟΕΟ;

  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 08/11/2015 @ 11:04 ΠΜ

    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ”ΚΥΝΑΙΔΟΣ” Η ”ΚΙΝΑΙΔΟΣ”. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΙΔΩ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ, Η ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΔΩ. ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΔΩ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ”ΨΑΡΙ-Α”. ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ, ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ- ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ”ΟΨΕ”- ΑΡΓΑ [ΟΨΙΜΟΣ], ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ [ΟΨΕ]. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΙΤΣΑ ΔΗΛΑΔΗ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ ΟΡΩ, ΜΕΛΛΟΝΤΑΣ ΟΨΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΦΘΗΣΟΜΑΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ Η ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ.ΕΔΩ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ”ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΑΦΤΙ” – ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΡΙΣΗΜΙΣΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑΜΙΣΗ ΩΡΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ [ΜΕΛΛΟΝΤΑΣ] ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ [ΑΟΡΙΣΤΟΣ]. ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ”ΣΕΜΤΕΜΒΡΙΟΣ” ΑΝΤΙ ”ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ”. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΥ. Α! ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟ, ”ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡ”. ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ- Ο ΠΑΤΕΡ, ΓΕΝΙΚΗ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ, ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ- ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ!!!!!!!! ΚΛΗΤΙΚΗ- Ω ΠΑΤΕΡ [ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ]. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ. ΠΟΥ ”ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ” ΤΗ ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ, Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ – ΑΝ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΚΑΙ, ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ, ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*