Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:39 - 24/08/2013

Πλειστηριασμοί παντού, εκτός από το Mega με τις ευλογίες επτά τραπεζών, ενώ εχει ενέχυρο μέχρι και το σήμα.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Με σύμφωνη γνώμη των τραπεζών Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium και…
χωρίς καμία ρυθμιστική Αρχή να παρεμβαίνει το MEGA παίρνει δεύτερη περίοδο χάριτος για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ.

Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές ακούσαμε απο Πρετεντέρη και Τρέμη οτι είμαστε “καταδικασμένοι” ως λαός επειδή “ζούσαμε με δανεικά” και τι έχουμε να ακούσουμε απο Σεπτέμβρη στο κανάλι του ΣΕΒ για να δικαιολογηθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας…

Διαβάστε παρακάτω ένα ενδεικτικό δημοσίευμα απο το Παρόν (18/08/2013).

Να αναφέρουμε ότι ο συνολικός δανεισμός του MEGA είναι 129 εκατομμύρια ευρώ και οι συνολικές ζημιές του ανέρχονται στα 59 εκατομμύρια. Επίσης είναι τόσο τραγική η οικονομική του κατάσταη που έχει βάλει ενέχυρο μέχρι και το σήμα.

Οπότε με χρηματοοικονομικά κριτήρια, δεν δικαιολογούνται αυτές οι χάρες.
Εκτός πλειστηριασμών το …Mega!

Μια περίοδος χάριτος κι ένα δάνειο 98 εκατ. ευρώ για το κανάλι!

Για τον απλό κόσμο η κυβέρνηση προωθεί τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, υπό τις οδηγίες της Τρόικα. Για το Mega που διαπιστώνει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους του ομολογιακού δανείου των 98 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες δίνουν «άφεση αμαρτιών»! Άραγε θα δείξουν οι τράπεζες το ίδιο μοντέλο «ανοχής» με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου;

Το Mega ζήτησε και έλαβε περίοδο χάριτος από τις τράπεζες που χορήγησαν το ομολογιακό δάνειο καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε δύο από τους 3 όρους που είχαν θέσει κατά τη σύναψη του. Οι τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium)
«συναίνεσαν σε μή καταγγελία του ομολογιακού δανείου» (σελίδα 86 του ενημερωτικού δελτίου).

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και με το προηγούμενο ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ (2009), όταν το Mega δεν είχε μπορέσει να ανταποκριθεί στις δόσεις και γι αυτό συνάφθηκε τo νέο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ… Θυμίζουμε πως στις 31.12.2011 η εταιρεία δεν είχε πετύχει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες που ορίζονταν στη σύμβαση, πλην όμως το δάνειο δεν έγινε απαιτητό. Η δόση των 10 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί για τις 14.09.2012 δεν καταβλήθηκε, και στη συνέχεια βρέθηκε η λύση του μεγαλύτερου δανείου των 98 εκατ. ευρώ

Σε περίπτωση καταγγελίας του νέου ομολογιακού δανείου, θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλειστηριασμού, επί των ενεχύρων, στα οποία περιλαμβάνεται το σήμα του Mega, η ταινιοθήκη του, η κυπριακή του εταιρεία και οι υποχρεώσεις που έχουν εκχωρηθεί σε εταιρεία για να εισπραχθεί. Σημειώνεται πως για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ είχε ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα από τον Γρηγόρη Πεπόνη.

Το Mega με την αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 15,1 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στη δόση του επόμενου Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, και μόνο για το ομολογιακό δάνειο, στις 28 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το Mega πρέπει να καταβάλει το ποσό των 5.880.000 ευρώ. Εντός του 2014 πρέπει να καταβάλει με δύο δόσεις (εξάμηνο και τέλος έτους) ύψους 8.820.000 ευρώ. Το 2015 πρέπει να πληρώσει πάλι σε δύο δόσεις το ποσό των 14.700.000 ευρώ και μετά το 2016 πρέπει να πληρώσει το ποσό των …68.600.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 08/24/2013 @ 6:04 ΜΜ

    MEGAλο απατεωνες ολκης , που θα επρεπε να τους εχουμε παρει με τισ πετρες!

  2. …ειλικρινα λυπαμαι που μετα απο τοσα σχολια,μετα απο τοσες υποδειξεις αποφυγης τηλεθεασης αυτων των κατευθυνομενων καναλιων και πουστροδημοσιογραφισκων νενεκων,ΕΣΕΙΣ εκει στα κατοχικα εξακολουθειτε να "χασκετε" απο τα στοματα των πρεντετερηδων και των καψηδων.Ελεος.
    Αδιαφορια ρε παιδες.Σε λιγο…ουτε αυτοι θα γλυτωσουν,εκτος και αν την κανουν…

  3. Ανώνυμος 08/24/2013 @ 7:19 ΜΜ

    ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ?

  4. Ανώνυμος 08/24/2013 @ 10:12 ΜΜ

    Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΧΑΙΡΕΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ

  5. Ανώνυμος 08/25/2013 @ 8:23 ΠΜ

    Οι τράπεζες δανείζουν στο mega για να λένε οι ικανότατοι δημοσιογράφοι του καναλιού σαν τον Πρετεντέρη, Καψή, Τσίμα, Τρέμη κλπ πόσο σωστά είναι κάθε φορά τα μέτρα της κυβέρνησης, πόσο αναγκαίο είναι να δανειζόμαστε λεφτά και να τα χαρίζουμε (στηρίζουμε) στις τράπεζες που μέχρι τώρα ρουφούσαν το μεδούλι μας και τώρα θα μας πάρουν και το σπίτι. Γιατί αν δεν στηρίξουμε τις τράπεζες η οικονομία δεν είναι σε καλό δρόμο. Όμως εσύ όταν δεν είχες να δώσεις τη δόση στην τράπεζα θυμάσαι πως σε στήριξε; Σου τηλεφωνούσαν κάθε μέρα να σου δώσουν κουράγιο, να σου πουν πόσο σου παραστέκονται, να σου θυμίσουν πως το χρήμα δεν έχει αξία, πάνω απ όλα η υγεία. Και σύ μετά από κάθε τέτοιο τηλέφωνο αισθανόσουν μια γλυκιά θαλπωρή. Μια σιγουριά ότι δεν είσαι μόνος. Τι κι αν δεν έχεις δουλειά. Τι κι αν αρρώστησες εσύ η γυναίκα σου το παιδί σου και αλλάζουν οι προτεραιότητες των οικονομικών σου. Οι τράπεζες είναι εδώ!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*