Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:43 - 08/04/2012

Παλμος laser ξεπερνά το όριο της ταχύτητας μετάδοσης του φωτός

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ένας από τους πιο ιερούς νόμους της φυσικής είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να ταξιδεψει γρηγορότερα απο την ταχύτητα του φωτ΄ς στο κενό.

Αλλά αυτό το όριο ταχύτητας έχει ξεπερασθεί σε ένα πρόσφατο πείραμα στο οποίο ένας παλμός λέιζερ ταξιδεύει με πάνω από 300 φορές την ταχύτητα του φωτός (LJ Wang et al. Nature 2000 406 277). Ωστόσο, οι νόμοι της φυσικής παραμένουν ανέπαφοι λόγω του ότι ο Lijun Wang και οι συνεργάτες του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο NEC του Princeton στις ΗΠΑ είναι σε θέση να εξηγήσει τα αποτελέσματα του πειράματός τους με την βοήθεια της κλασικής θεωρίας‚ της διάδοσης κυμάτων.

Η θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας αποτρέπει οποιοδήποτε αντικείμενο με μάζα από το να ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός , και η αρχή της αιτιότητας – η αντίληψη ότι η αιτία προηγείται του αποτελέσματος – χρησιμοποιείται για να αποκλείσει το ενδεχόμενο της διάδοσης του φωτός με ταχύτητα μεγαλύτερη από το ίδιο το φως.

Ωστόσο, ένας παλμός του φωτός μπορεί να έχει περισσότερες από μία ταχύτητες, διότι αποτελείται από φως διαφορετικού μήκους κύματος. Τα επιμέρους κύματα ταξιδεύουν με την δική τους ταχύτητα φάσης, ενώ ο παλμός ταξιδεύει με την ίδια ταχύτητα της ομάδας. Στο κενό όλες οι ταχύτητες φάσης και η ταχύτητα ομάδας είναι οι ίδιες. Σε ένα μέσο διασποράς, όμως, είναι διαφορετικά, επειδή ο δείκτης διάθλασης είναι συνάρτηση του μήκους κύματος, που σημαίνει ότι τα διαφορετικά μήκη κύματος ταξιδεύουν με διαφορετικές ταχύτητες. Ο Wang και οι συνεργάτες του αναφέρουν στοιχεία για μια αρνητική ταχύτητα ομάδας -310c, όπου c (= 300 εκατομμύρια μέτρα ανά δευτερόλεπτο) είναι η ταχύτητα του φωτός στο κενό.

Η πειραματική τους διάταξη είναι εντυπωσιακά παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι για να επιβραδύνει το φως σε μια ταχύτητα μόλις 17 μέτρα ανά δευτερόλεπτο . Βασίζεται στη χρήση δύο λέιζερ και ενός μαγνητικού πεδίου για να προετοιμάσει άτομα του αερίου καισίου σε μια διεγερμένη κατάσταση. Αυτή η κατάσταση παρουσιάζει ισχυρή ενίσχυση ή κέρδος σε δύο μήκη κύματος, και πολύ ανώμαλη διασπορά – δηλαδή, ο δείκτης διάθλασης μεταβάλλεται έντονα (γρήγορα) σε σχέση με το μήκος κύματος – στην περιοχή μεταξύ των δύο αυτών κορυφών.

Ο Wang και οι συνεργάτες του αρχίζουν με τη χρήση ενός τρίτου συνεχούς κύματος λέιζερ για να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχουν δύο κορυφαίες φασματικές αποδόσεις και ότι ο δείκτης διάθλασης όντως αλλάζει με ταχείς ρυθμούς με βάση το μήκος κύματος ανάμεσα τους .
Στη συνέχεια στέλνουν ένα παλμό λέιζερ διάρκειας 3,7 μικροδευτερόλεπτων σε σωλήνα με διεγερμένο καισίο μήκους 6 εκατοστών και διαπιστώνουν ότι, στο σωστό μήκος κύματος, ο παλμός εξέρχεται από την διάταξη 62 νανοδευτερόλεπτα νωρίτερα από ό, τι θα αναμενόταν αν είχε ταξιδέψει με την ταχύτητα του φωτός.
62 νανοδευτερόλεπτα μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά με δεδομένο ότι ο παλμός χρειάζεται μόνο 0,2 νανοδευτερόλεπτα να περάσει μέσα από τη διάταξη , αυτό σημαίνει ότι ο παλμός έχει ταξιδέψει με 310 φορές την ταχύτητα του φωτός. Επιπλέον, σε αντίθεση με προηγούμενα πειράματα υπερφωτεινότητας (superluminal ), τα σχήματα παλμών εισόδου και εξόδου είναι ουσιαστικά το ίδια.

Δεν υπάρχει ευρεία συμφωνία μεταξύ των φυσικών για την ταχύτητα με την οποία οι πληροφορίες μεταφέρονται από παλμούς σε αυτά τα πειράματα. Ένας ορισμός είναι ότι είναι η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει το σημείο του παλμού που προηγείται με το ήμισυ της μέγιστης έντασης , αλλά η ταχύτητα είναι υπερφωτεινή (superluminal) στο πείραμα του Princeton. Η ομάδα σκοπεύει να αναλύσει περαιτέρω το θέμα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων στις οποίες ο παλμός περιέχει μόνο λίγα φωτόνια.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ PHYSICSWORLD ME TITΛΟ
LASER SMASHES LIGHT SPEED RECORD 19.7.2000 IOP

Υ.Σ. Από το παραπάνω άρθρο επιβεβαιώνεται ότι έχουμε από το 2000 δυνατότητα υπερφωτεινών εκπομπών (με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός στο κενό) υπό προϋποθέσεις (διεγερμένο πλάσμα) με την βοήθεια παλμών laser.
H ταχύτητα που παρατηρήθηκε στο πείραμα είναι 310 φορές η ταχύτητα του φωτός στο κενό .
Άρα η επαφή μας με εξωγήινους πολιτισμούς με την βοήθεια της παραπάνω τεχνολογίας είναι άμεσα δυνατή, όπως επισήμανα και σε σχετικό άρθρο μου με τίτλο ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ?

Το γεγονός ότι το πείραμα δεν είναι ευρύτερα γνωστό ενώ χρονολογείται από το 2000 και ότι τα πειράματα στο CERN για την ανακάλυψη του σωματιδίου του ” Θεού” έδωσαν παρόμοια αποτελέσματα και οδήγησαν (λόγω του θορύβου) στην παραίτηση του επιστημονικά υπεύθυνου του πειράματος, δείχνει ότι υπάρχει “ακαδημαϊκή” απόπειρα συγκάλυψης των επιστημονικών ανακαλύψεων και σήμερα.
Ίσως γιατί κάποιοι φοβούνται να μην γίνει γνωστό αυτό που ξέρουν από πολύ παλιά έντεχνα να κρύβουν… (ότι δηλαδή υπάρχει ενεργή σκουληκότρυπα σε απόσταση 62 νανοδευτερολέπτων φωτός : το BING BANG )

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*