Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

04:37 - 27/04/2012

Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε το χρήμα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Πάνε τώρα δώδεκα χρόνια που ο Αμερικανός Ντάνιελ Σουέλο δεν έχει κερδίσει, δεχθεί ή ξοδέψει ούτε δολάριο. Το 2000 πήρε την απόφαση να ζήσει χωρίς χρήματα και εγκαταστάθηκε σε μια σπηλιά στη Γιούτα. Και δεν εγκατέλειψε μόνο τα χρήματα, αλλά και το δελτίο ταυτότητάς του, την άδεια οδήγησης, ακόμη και το όνομά του – από Σελαμπάρτζερ, έγινε Σουέλο, που σημαίνει «έδαφος» στα ισπανικά. «Ολόκληρη η κοινωνία μας είναι σχεδιασμένη ώστε να μην έχεις άλλη επιλογή παρά να ζεις με χρήματα», λέει. «Πρέπει να είσαι μέρος του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι παράνομο να ζεις έξω απ’ αυτό».

Ο Σουέλο αψήφησε αυτόν τον «νόμο» και εδώ και δώδεκα χρόνια ζει συλλέγοντας καρπούς, από το ψάρεμα, με τρόφιμα που του προσφέρουν φίλοι ή περαστικοί ή που έχει βρει σε απορρίμματα, μερικές φορές και από το κυνήγι. «Από το φθινόπωρο του 2000 ζω χωρίς ούτε μια δεκάρα. Δεν χρησιμοποιώ ούτε δέχομαι χρήματα και δεν συμμετέχω σε συσσίτια ούτε δέχομαι τα βοηθήματα της κυβέρνησης», εξηγεί στον ιστότοπό του στο Ιντερνετ (https://sites.google.com/site/livingwithoutmoney/), όπου απαντά επίσης σε ερωτήσεις όπως: «Μήπως οι άνθρωποι σας ενοχλούν;», «Θέλω να ζήσω χωρίς χρήματα, αλλά πώς να το κάνω όταν έχω οικογένεια και παιδιά;», «Πιστεύετε ότι το χρήμα είναι ο διάβολος;», «Τι κάνετε με τα γυαλιά σας και με την οδοντιατρική περίθαλψη;», «Είστε εξτρεμιστής;», «Και τι γίνεται με την υγιεινή;».
Ο Σουέλο επέλεξε να μην ενταχθεί ούτε σ’ ένα σύστημα ανταλλαγών «με άλλα άτομα σ’ αυτόν τον κόσμο»,επειδή λέει πως προτιμάει να κάνει εμπόριο «με το Σύμπαν, με τον Θεό, αν προτιμάτε, με τον

τρόπο των άγριων ζώων». Η βρετανική «Ντέιλι Μέιλ» εξηγεί πως ο Σουέλο προέρχεται από μια φονταμενταλιστική οικογένεια πολύ συντηρητική, πράγμα που τον ώθησε να πάρει στα σοβαρά τη θρησκεία και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το χρήμα και οι συγκρούσεις που δημιουργεί δεν είναι δίκαια ούτε χριστιανικά.

Ο Ντάνιελ Σουέλο έχει επίσης ένα μπλογκ (http://www.zerocurrency.blogspot.fr/), το οποίο ανανεώνει από το 2006 μέσω μιας δημόσιας βιβλιοθήκης. Αφηγείται εκεί, για παράδειγμα, την περιοδεία που έκανε με την ευκαιρία της κυκλοφορίας, φέτος τον Μάρτιο, του βιβλίου που ο Μαρκ Σαντίν είχε αρχίσει να του αφιερώνει την επομένη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 («The Man Who Quit Money» – «Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε το χρήμα»). Το 2000 «ήταν 39 ετών, προερχόταν από μια καλή οικογένεια, είχε πάει στο πανεπιστήμιο. Δεν ήταν ψυχικά άρρωστος ούτε έπαιρνε ναρκωτικά», διευκρινίζει ο Μαρκ Σαντίν σε άρθρο του στην «Globe & Mail» και στο BBC εξηγεί: «Λέει πως δεν περιμένει να αρχίσουν όλοι να ζουν σε σπηλιές, όμως ελπίζει ότι μια μέρα το χρήμα δεν θα χρησιμεύει πια».
Πηγή: tanea

http://mediasoup.gr/node/54925
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*