ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Μπαρ στα Εξάρχεια από 2003 ως το 2008 είχε η ΕΥΠ!

· Κατοχικά Νέα

Παρακολουθούσαν υπόπτους με κοριούς και μικροκάμερες
Μπαρ στα Εξάρχεια λειτουργούσε από το 2003 ως το 2008 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με σκοπό να συλλέξει πληροφορίες για τη δράση αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με το HeliosPlus της εφημερίδας το «Βήμα», το εν λόγω κατάστημα βρισκόταν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και ήταν γεμάτο με «κοριούς», συστήματα ακρόασης χώρων και ειδικό λογισμικό ανάλυσης οπτικού υλικού για την ταυτοποίηση δραστών σε παράνομες ενέργειες.

Δυστυχώς για την ΕΥΠ, το μπαρ έκλεισε λίγες εβδομάδες πριν από τα τέλη του 2008, πριν ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου καθώς οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν κρίνει ότι «ο χώρος των αντιεξουσιαστών είχε ηρεμήσει».

Μάλιστα, την εποχή που λειτουργούσε το κατάστημα, είχαν διαρρεύσει και πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι έχουν μπει στα Εξάρχεια, «χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργία του μπαρ ήταν κυρίως έργο της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, που ιδρύθηκε το 1999 και χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αντιμετώπισης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημειώνεται ότι το υλικό από τις παρακολουθήσεις επιδεικνυόταν σε ειδικές προβολές στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και σε άλλους αξιωματικούς της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. για να προχωρήσουν στις περαιτέρω ενέργειες.

protothema

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ελλάδα: Η ανεργία υποχώρησε στο 7,9% τον Ιούλιο – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008Business

Πακέτο 2,2 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση: Οι φοροελαφρύνσεις, τα επιδόματα και ο κατώτατος μισθός των 1.000 ευρώ

Μαχητικό αεροσκάφος σε πτήση - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Συνετρίβη ελληνικό F-4 Phantom σε αεροπορική επίδειξη – Νεκροί οι δύο χειριστές

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά