Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:31 - 28/01/2013

Μπαράκ Ομπάμα : “Επέμβαση στη Συρία θα προκαλούσε απάντηση με χημικά όπλα”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Για απάντηση με χημικά όπλα από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους υποστηρικτές του σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία έκανε λόγο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, καλώντας τους επικριτές του στο εσωτερικό της χώρας «να ξανασκεφτούν τα περί εισβολής στη Συρία και τις επιπτώσεις της».

Η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου προκάλεσε αίσθηση αφού επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τους Σύριους ή τους μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που μάχονται στο πλευρό του Άσαντ να έχουν πρόσβαση σε χημικό οπλοστάσιο και μάλιστα να είναι διατεθειμένοι να κάνουν χρήση αυτού σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ ή το ΝΑΤΟ.

Η δημόσια τοποθέτηση του Μπάρακ Ομπάμα ήρθε λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του αντιπροέδρου του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ, ο οποίος είπε πώς «κάθε σημάδι που θα δίνει λαβή για υποψίες περί χρήσεως ή μεταφοράς χημικών όπλων ενώ μαίνεται η ένοπλη εξέγερση στη Συρία θα μπορούσε να προκαλέσει άμεσες ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις». Είναι ξεκάθαρο πώς το Ισραήλ ανησυχεί για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε βάρος του και για το λόγο αυτό τάσσεται υπέρ των στρατιωτικών επιθέσεων σε βάρος της Συρίας και άμεσα. Έχει μάλιστα ετοιμάσει και σχέδια γι’ αυτή.

Κατά τη διάρκεια δύο συνεντεύξεων που παραχώρησε ο Μπάρακ Ομπάμα σε τηλεοπτικά δίκτυα, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στους επικριτές του που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπλακεί αρκετά αποφασιστικά στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν τόνισε πώς, «οι ΗΠΑ έχουν κάνει έκκληση στον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραιτηθεί των καθηκόντων του. Σε μια τεταμένη κατάσταση όπως είναι αυτή στη Συρία, πρέπει να αναρωτηθώ: μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτή την κατάσταση;».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε πώς θα πρέπει να σταθμίσει τα οφέλη μιας στρατιωτικής παρέμβασης με την ικανότητα του Πενταγώνου να συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη στα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, όπου οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει και αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις μετά από περίπου δώδεκα χρόνια πολέμου για να προσθέσει, «μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα περισσότερες βίαιες εντάσεις ή και τη χρήση χημικών όπλων; Τι είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει μια καλύτερη προοπτική σε ένα μετα-Άσαντ καθεστώς; Και πως μπορούμε να αντισταθμίσουμε τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία με τις δεκάδες χιλιάδες που έχουν σκοτωθεί στο Κονγκό;» είπε.

«Δεν κάνουμε σε κανέναν καλό όταν ενεργούμε πριν κοιτάξουμε προσεκτικά και αναλαμβάνουμε πράγματα χωρίς να σκεφτούμε τις συνέπειες των πράξεών μας», κατέληξε ο Ομπάμα στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν διακαώς την πτώση του καθεστώτος Ασαντ, και την απόσπαση της Συρίας από την ρωσική επιρροή. Πιστεύουν έτσι ότι πλησιάζουν προς τον Καύκασο και τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, της Ρωσίας, τους οποίους έυκολα θεωρούν ότι θα μπορούν να υποκινήσουν ενάντια των Ρώσων.

Όλος ο σχεδιασμός, έγκειται στην περικύκλωση των Ρώσων αλλά και των Κινέζων ειδικά αν μετά πάρει σειρά το Ιράν, ώστε να τους ουδετεροποιήσουν γεωπολιτικά, αλλά και να έχουν ενα πολύ κοντινό πρώτο πλήγμα σε περίπτωση γενικής παγκόσμιας σύρραξης (οι καιροί σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης είναι πονηροί).

Η αποφασιστικότητα των Ρώσων στο θέμα της Συρίας με την κάθοδο μεγάλης ναυτικής δύναμης για “γυμνάσια” στις ακτές της, έδειξε στους Αμερικανούς ότι έχουν πλήρη γνώση των σχεδιασμών αυτών και θα τους εμποδίσουν με κάθε μέσον, και αυτός είναι ο πραγματικός λογος της διστακτικότητας των ΗΠΑ πίσω από την μη επέμβασή τους στην Συρία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*