Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:43 - 14/06/2011

Μια Τολμηρή Διείσδυση στα Ενδότερα του Αινιγματικού Ο.Τ.Ο.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις


Ήταν άνοιξη του 1912 , ο Ρωσσικός λαός φθάρηκε σχεδόν τρία χρόνια απο την πολιτική και στρατιωτική ανικανότητα των κυβερνητών του μέχρι που νίκησε το Τσάρο του και εγκατέστησε μια δικιά του προσωρινή κυβέρνηση . Τον ίδιο επίσης χρόνο οι ΗΠΑ κάναν την είσοδό τους στο πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων .
Κανένα όμως απο αυτά τα σημαντικά γεγονότα δεν ενθουσίασε τους κατοίκους του μικρού Henri Oedenkoven όσο η στομφώδης εγκύκλιος του Τheodor Reuss , έναν προσωρινό φιλοξενούμενο της κοινότητας .

“Αφήστε να γίνει γνωστό” , ξεκινάει το μανιφέστο και συνεχίζει ” οτι υπάρχει , άγνωστο στον όχλο , ένα πολύ παλιό Ταγμα σοφών , του οποίου αντικείμενο είναι η βελτίωση και πνευματική επανάσταση της ανθρωπότητας , διαμέσου της κατάκτησης του ολισθήματος και βοηθώντας τους άνδρες και τις γυναίκες στις προσπάθειες τους για τη κατάκτηση της δύναμης να αναγνωρίζουν την αλήθεια . Αυτό το Τάγμα έχει υπάρξει ήδη στις πιο μακρινές εποχές και έχει διακηρύξει τη δραστηριότητα του μυστικά και ειλικρινά κάτω απο διάφορα ονομάτα και μορφές . Έχει προκαλέσει κοινωνικές και πολιτικές επαναστάσεις και επίσης αποδειγμένα ήταν ο βράχος σωτηρίας σε στιγμές κινδύνου και δυστυχίας . Πάντα είχε σηκώσει το λάβαρο της ελευθερίας ενάντια στη τυραννία σε όποια μορφή είχε εμφανιστεί , κληρική , πολιτική η κοινωνικη αυταρχία . Σε αυτό το μυστικό τάγμα κάθε σοφό και πεφωτισμένο άτομο ανήκει στη φύση του , επειδή αυτοί όλοι , ακόμα και άν είναι άγνωστοι ο ένας στον άλλον , είναι ένας στο σκοπό και στο αντικείμενο τους και όλοι εργάζονται κάτω απο τη οδήγηση του ενος Φωτός της Αλήθειας.
Σε αυτή την Ιερή Κοινωνία κανένας δεν μπορεί να αναγνωριστεί απο άλλον , εκτός εάν έχει τη δύναμη να την εισαγάγει ο ίδιος εν δυνάμει της εσώτερης Φώτισής του , ούτε μπορει ο καθένας μετά απο την ένταξή του να είναι εξορισμένος εκτός αν πρέπει να αυτοεξοριστεί επειδή έγινε άπιστος στις αρχές του και ξέχασε τις αλήθειες που είχε μάθει απο την εμπειρία του στο Τάγμα . Όλα αυτά είναι γνωστά σε κάθε διαφωτισμένο άτομο . Αλλά είναι γνωστό μόνο σε λίγους , οτι υπάρχει επίσης μία εξωτερική ορατή οργάνωση τέτοιων ανδρών και γυναικών , οι οποίοι έχουν βάλει τους εαυτούς τους στην άτραπο της πραγματικής αυτογνωσίας , οι οποίοι έχουν ταξιδέψει σε καιόμενες αμμουδιέςκαι είναι έτοιμοι να δώσουν στους άλλους που επιθυμούν να διαβούν αυτή την άτραπο , το όφελος της εμπειρίας τους και τέλος να ενεργήσουν σαν πνευματικοί οδηγοί σε αυτούς που πραγματικά επιθυμούν να οδηγηθούν .

… Ενώ αμέτρητες κοινωνίες , εταιρίες , τάγματα και ομάδες έχουν ιδρυθεί κατα τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα χρόνων σε όλα τα μέρη του πολιτισμένου κόσμου , όλα ακολουθώντας τη γραμμή της απόκρυφης σπουδής , ακόμα υπάρχει ΕΝΑ αρχαίο τάγμα απο αληθινούς μύστες το οποίο δείχνει στον αναζητητή της αλήθειας έναν Βασιλικό Δρόμο για να ανακαλύψει τα Χαμένα Μυστήρια της Αρχαιότητας και να βγάλει τα πέπλα απο τη Μία Έρμητική Αλήθεια .
Αυτή η αδελφότητα είναι γνωστή στα τωρινά χρόνια (sic) σαν:
Ancient Order of Oriental Templars
Ordo Templi Orientis
Aλλιώς The Hermetic Brotherhood of Light

Είναι ένα Μοντέρνο Σχολείο Μαγείας. Και, όπως τα Σχολεία Μαγείας της Αρχαιότητας, αντλεί γνώση απο την Ανατολή. Αυτή η γνώση δεν αποκαλύφθηκε ποτέ σε βέβηλους , γιατί έδωσε την απέραντη δύναμη είτε για καλό είτε για κακό στους κατόχους της . Ήταν καταγεγραμένη σε συμβολική , παραβολική και αλληγορική γλώσσα , προυποθέτοντας ένα Κλειδί για τη μετάφρασή της .
Τα σύμβολα και τα ανάγλυφα του τεκτονισμού είχαν αντληθεί επίσης απο τα περισσότερα αρχαία μυστήρια .
Αυτά τα σύμβολα του αρχαίου τεκτονισμού , του Ροδοσταυρισμού , η ιερή τέχνη των αρχαίων Chemi ( Αιγυπτίων ) , η Χρυσή Αλυσίδα του Hommer , σαν αυτές του σύγχρονου Ελευθεροτεκτονισμού κτλπ. είναι μολοταύτα διαφορετικές όψεις του Ενός Υπέροχου Μυστηρίου . Όλα προυποθέτουν ένα κλειδί για τον αποσυμβολισμό του πραγματικού νοήματος
Το Ο.Τ.Ο. είναι ένα σώμα απο Μεμυημένους στων οποίων τα χέρια είναι συγκεντρωμένη η μυστική γνώση απο όλα τα Ανατολικά Τάγματα και απο όλους τους υπάρχοντες τεκτονικούς βαθμούς . Το τάγμα είναι παγκόσμιο και έχει συνδέσεις με κάθε πολιτισμένη χώρα αυτού του κόσμου . Κάθε άνδρας και γυναικά που γίνεται μέλος του Ο.Τ.Ο. έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στους πρώτους τρείς βαθμούς της Μασονίας
Το Ο.Τ.Ο. αν και μία “Academia Masonica” , δεν ανήκει στο μασονικό σώμα , άρα δεν υπάρχει περίπτωση να συγκρουστεί να να καταπατήσει τα δικαιώματα και τις αρχές της μεγάλης στοάς της Αγγλίας . Οι ’γγλοι ανώτεροι τέκτονες με καλή στάση , είναι δεκτοί σε ειδικές περιπτώσεις
Μετά απο μία σύντομη σύνοψη των εννέα βαθμών του Ο.Τ.Ο. το μανιφέστο του Reuss καταλήγει με το ακόλουθο μήνυμα απο το Μέγα Θηρίο γνωστο και ώς Aleister Crowley .
Για την υπέροχη ανεσή μας είναι γραμμένο στο βιβλίο του Νόμου

Love is the law , Love under WIll
H Αγάπη είναι ο νόμος , Αγάπη υπο θέληση

Αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται οτι ενώ το Θέλημα είναι ο Νόμος , η φύση αυτού του θελήματος είναι η αγάπη . Αλλά οτι η αγαπή είναι ένα προιόν του Θελήματος . Αυτό δεν αντιφάσκει ούτε παραγκωνίζει το Θέλημα . Και αν φαινομενικά αντιφάσκει θα αναγερθεί σε όποια κρίση και το Θέλημα θα είναι αυτό που θα μας καθοδηγήσει ορθώς . Η αγάπη μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί διότι , ενώ το Βιβλίο του Νόμου είναι περισσότερο Αγάπης δεν υπάρχει ούτε μία λέξη συναισθηματισμού . Το μίσος είναι σχεδόν όμοιο με την Αγάπη ! Το να πολεμάς περισσότερο μάλιστα , είναι αγάπη . As brothers fight ye (sic ) . Όλοι οι γενναίοι άνθρωποι του κόσμου καταλαβαίνουν αυτό : Η αγάπη του Liber Legis ( Βιβλίο του Νόμου ) είναι πάντα έντονη , ανδροπρεπή , εκστατική και οργιαστική . Υπάρχει αβρότητα αλλά είναι η αβρότητα της δύναμης . Κραταιά τρομερή και μεγαλοπρεπή , όμως δεν είναι παρά το έμβλημα πάνω στην ιερή λόγχη της θέλησης , η χαραγμένη με ανάγλυφα επιγραφή πάνω στα σπαθιά των Ναιτών του θελήματος .
Είναι η αποθέωση της Ελευθερίας , αλλά είναι επίσης και ο δυσκολότερος δεσμός για λύσιμο . Είναι αυτή η αρμονία του Legis Jugum και της Libertas Evangelii , την οποία κάποτε είδαμε πάνω στο μικρό πίνακα του πατέρα μας Χριστιανού Ροδόσταυρου …
Εισαγωγή
…… Αναμφισβήτητα η αφήγηση ιστοριών που αφορούν μυστικές εταιρίες ασκεί μιά ιδιαίτερη γοητεία και οδηγεί στην εισβολή πρωτόγνωρων συναισθημάτων στο ψυχισμό του αναγνώστη . Ανέκαθεν το απαγορευμένο , το απόκρυφο διέγειρε το ερευνητικό πνεύμα του ανθρώπου και ίσως αυτό το γεγονός είναι η κυριότερη αιτία που οδηγεί τους ανθρώπους στην ενασχόληση τους με τον αποκρυφισμό και το μυστικισμό . Βέβαια στη σύγχρονη Ελλάδα όλα αυτά καλύπτονται απο ένα σύννεφο προκατάληψης , το οποίο έχουν δημιουργήσει διάφοροι κοινωνικοί φορείς με τη συστηματική προπαγάνδα τους . Το τελευταίο καιρό όμως το σύννεφο αυτό έχει αρχίσει να ξεδιαλύνεται και παρατηρείται μία έντονη κίνηση στον ελληνικό χώρο αναζήτησης . Πλέον όλοι έχουν πρόσβαση στη γνώση που παρέμενε ανέγγιχτη απλησίαστη απο την κακεντρέχεια που έτρεφε ο μέσος άνθρωπος για αυτή . Βιβλία και περιοδικά αναλύουν θέματα που πριν δέκα χρόνια ήταν απαγορευμένα και για αυτά γνώριζαν ελάχιστοι . Επίσης μεγάλο ρόλο σε αυτή τη πνευματική αναγέννηση που παρατηρείται έχει παίξει και ο παράγοντας διαδύκτιο . Ο καθένας μπορεί αντλήσει στοιχεία και πληροφορίες για όποιο απόκρυφο θέμα επιθυμεί με το πάτημα μερικών πλήκτρων . Ίσως και εγώ τώρα χωρίς την συνδρομή των προαναφερθέντων παραγόντων να μην έγραφα αυτό το άρθρο !
Αλλά ας γυρίσουμε πίσω στο Ο.Τ.Ο. , το παραπάνω κείμενο όπως θα έχετε καταλάβει είναι το μανιφέστο που έγραψε ο Reuss και με αυτό σηματοδότησε την οριστική αλλαγή πλεύσης του τάγματος , τίποτα πια δεν θα ήταν ίδιο ! . Ωστόσο δεν είναι ανάγκη να πιστέψετε ό,τι λέει , και κυρίως οτι το Ο.Τ.Ο. ήταν ” το ΕΝΑ αρχαίο τάγμα των αληθινών Μυστών ”. Όπως και να ‘χεί όμως , δεν υπάρχει αμφιβολία οτι ήταν μία απο τις πιο σημαντικές αποκρυφιστικές αδελφότητες του 20ου αιώνα , και αρκετά μέλη της είχαν βαρυσήμαντο ρόλο στην εξελικτική πορεία του αποκρυφισμού .
Σε αυτό το άρθρο λοιπόν , θα επιχειρήσουμε μια ριψοκίνδυνη κατάβαση στα άδυτα του αμφιλεγόμενου Τάγματος των Ναιτών της Ανατολής . Σεξουαλική μαγεια , ναζιστικός αποκρυφισμός , μυθολογία Κθουλού , διαστατικές πύλες , αστρικοί πόλεμοι , εσωτερικές συνωμοσίες και ραδιουργίες , είναι κάποιες απο τις λέξεις φαντάσματα που πλανόνται πάνω απο το όνομα της οργάνωσης . Ας ξεκαθαριστούν λοιπόν τα πράγματα αρχίζοντας με την …
Γέννηση και ανάπτυξη του Τάγματος
…… Η ιστορία του Ο.Τ.Ο. ξεκινάει το 1896 , όταν ένας πλούσιος Γερμανός κατασκευαστής σιδήρου που είχε κάνει μεταξύ των άλλων και πολλά ταξίδια στις Ινδίες και στη Μέση Ανατολή για την απόκτηση της πολυπόθητης απόκρυφης γνώσης , ο Karl Kellner ( Frater Renatus 1851 – 1905 ) , αποφασίσε να δημιουργήσει ένα τάγμα που σαν σκοπό θα είχε την αναβίωση της σεξουαλικής μαγείας ( η οποία ο Kellner πίστευε οτι ήταν το πραγματικό μυστικό των Ναιτών ) . Ο Κellner υποστήριξε οτι ανακάλυψε αυτό το μυστικό δόγμα διαμέσου των εκτενών μαθημάτων σεξουαλικής γιόγκας που παρακολούθησε απο τρείς μύστες της ανατολής , δύο ’ραβες ταντριστές ονόματι Μπιμα Σενα Προτάπα και Σρι Μαχατμα Αγκαμία Παραμαχάμσα και έναν Ινδό Σούφι ονόματι Σολιμάν Μπεν Αιφα . Πολλοί υποστηρίζουν οτι για αυτό το λόγο ονόμασε και το τάγμα Ordo Templi Orientis , επειδή προφανώς αναγνώρισε το ηθικό χρέος που είχε στους διδασκάλους του . Ωστόσο άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως πίσω απο την επιλογή αυτού του ακρωνυμίου υποβόσκει ένα πολύ βαθύτερο νόημα , το οποίο όμως γνωρίζουν μόνο οι υψηλά μυημένοι . Τώρα εάν υπήρξαν όντως οι προαναφερόμενοι διδάσκαλοι ή οχι και αν δίδαξαν στον Kellner τα μυστικά που υποστηρίζει , είναι κάτι που έχει μικρή σημασία . Το γεγονός παραμένει οτι αυτός ο Γερμανός αποκρυφιστής απο κάπου αποκόμησε τη γνώση ενός αξιόλογου συστήματος μαγείας που είχε πολλές ομοιότητες με τον Ταντρισμό και με κάποιες μορφές του Σουφισμού .
Όπως θα έχετε υποψιαστεί ο Kellner δεν ήταν μόνος σε αυτή τη προσπάθεια , πρίν την απόφαση της ίδρυσης του Ο.Τ.Ο. είχε συνεργαστεί με πολλούς άλλους αποκρυφιστές . Κύριο συνεργάτη του αρχικά είχε τον Θεοσοφιστή και λόγιο του Ροδοσταυρισμού Franz Hartmann . O Hartmann ήταν μία πολύ αξιόλογη και σημαντική προσωπικότητα . Τον αποκαλούσαν με το παρατσούκλι ‘ Dirty Franz ‘ λόγω της γλιστερής εμφανισής του . Είχε πολλές γνώσεις ιατρικής και μαζι με τον Kellner πειρατίστηκαν πάνω στην αλχημεία και στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών στο σανατόριο του κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας . Ο Kellner του εκμυστηρεύτηκε την περιβόητη ανακάλυψη του , το σπουδαίο του κλειδί και μαζί με έναν άλλο σημαντικό συνεργάτη του , τον Theodor Reuss ( Frater Merlin 1855 – 1923 ) προχώρησαν στην ίδρυση του Ο.Τ.Ο. , το οποίο θα ήταν ένα μετα-μασονικό Τάγμα , το οποίο θα δίδασκε τα εσωτερικά Ροδοσταυρικά δόγματα της Ηermetic Brotherhood of Light αλλά και τα κλειδιά του Kellner που επεξηγούν το αληθινό τεκτονικό συμβολισμό . Χαραχτηριστικό παράδειγμα είναι το δημοσίευμα στο Οriflamme ( τεκτονική Επιθεώρηση ) “ Το Τάγμα μας κατέχει το ΚΛΕΙΔΙ που ανοίγει όλα τα Τεκτονικά και Ερμητικά μυστικά , δηλαδή , τη διδασκαλία της σεξουαλικής μαγείας , η οποία χωρίς αμφιβολία εξηγεί όλα τα μυστικά του Ελευθεροτεκτονισμού και όλων των θρησκευτικών συστημάτων”.

Απαραίτητο εδώ είναι να κάνω μία αναφορά για αυτό το περιοδικό ( και ότι αυτό συνεπάγεται ) διότι θα το συναντήσετε στη συνέχεια πολλές φορές μπροστά σας . Ήταν το επίσημο όργανο της  ‘Μεγάλης Στοάς του Βερολίνου του Μεγάλου Ενωμένου Συμβουλίου του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου των 33 Βαθμών , του Αρχαίου Αρχέγονου Τύπου του Memphis των 95 βαθμών και του Αιγυπτιακού Τύπου του Μisraim των 90 βαθμών’ . Για να καταλάβετε καλύτερα τη πραγματική φύση της Μεγάλης Στοάς του Βερολίνου του Memphis και Misraim θα κάνουμε μία σύντομη περιήγηση στην ιστορία του τεκτονισμού το 19ο αιώνα . Ο τύπος του Misraim και του Memphis έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1830 , κανένας όμως απο τους δύο δεν γνώρισε μεγάλη διάδοση , έτσι δεν άργησαν να πέσουν στα χέρια του John Yarker , ενός Άγγλου ενθουσιασμένου Μασόνου που αφού τους ενοποίησε , τους δημοσίευσε σε ένα περιοδικό που ονομαζόταν The kneph . Ο Yarker ήταν υπερβολικά αφοσιωμένος στη τεκτονική του σταυριοδρομία με αποτέλεσμα να παραμελήσει τη προσωπική του ζωή , σε σημείο να φθάσει στην ανέχεια και έτσι αναγκάστηκε έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού να παραχωρήσει τα δικαιώματα των τυπικών σε όποιον τα ήθελε . Το 1902 ο Υarker προσσεγίστηκε απο τρείς αποκρυφιστές ονόματι Klein , Hartmann και Reuss και στις 24 Σεπτεμβρίου έδωσε την έγκριση να ιδρύσουν τη Μεγάλη Στοά του Memphis και Misraim . Mε αυτή τη κίνηση τα δύο ιδρυτικά μέλη του Ο.Τ.Ο. κατάφεραν να λειτουργούν νόμιμα δύο συστήματα της υψηλόβαθμης Μασονίας . Όσο για το Yarker , πέθανε το 1913 αφήνοντας πίσω του μία τεράστια συλλογή απο βιβλία και χειρόγραφα . Η ηλικιωμένη γυναίκα του εγκαταλήφθηκε σε μία μικρή πανσιόν απο μέλη της Θεοσοφικής εταιρίας .
Το 1905 o Κarl Kellner απεβίωσε και την αρχηγία του τάγματος ανέλαβε ο Reuss , o οποίος να σημειωθεί ήταν παράλληλα και ο Μέγας Διδάσκαλος του Σβεντεμποργκιανού Τεκτονικού Τυπικού στη Γερμανία ( που πήρε το ονομά του όπως θα καταλάβατε απο το μεγάλο μυστικιστή Εμμανουέλ Σβεντενμποργκ ) . Υπο την ηγεσία του Reuss λοιπόν , το Ο.Τ.Ο. απόλαυσε μία σταθερή και επιμελή διεύρυνση , ιδρύθηκαν παραρτήματα και εκτός Γερμανίας και μυήθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Enchausse , γνωστότερος με το απόκρυφο ψευδωνυμό “Papus” o oποίος ήταν ο διορισμένος επικεφαλής του Ο.Τ.Ο. στη Γαλλία αλλά και στο Γαλλικο Τύπο του Memphis and Misraim . Όπως μας πληροφορεί η απόκρυφη εγκυκλοπέδια Man , Myth and Magic o Papus σε ανταπόδοση αυτού του γεγονότος διόρισε τον Reuss Mέγα Επίσκοπο της Γνωστικής Καθολικής εκκλησίας που είχε ιδρύσει στο Παρίσι . Μία άλλη μεγάλη προσωπικότητα που εισχώρησε στο Ο.Τ.Ο. είναι ο φιλόσοφος Rudolf Steiner που εκείνη την εποχή ήταν Γενικός Γραμματέας της Θεοσοφικής Εταιρίας στη Γερμανία . Το 1906 λοιπόν μυήθηκε στο Τάγμα . Να πως το κατέγραφηκε το γεγονός στο Oriflamme ” O Αδελφός Rudolf Steiner , 33o , 95o , του Βερολίνου και οι Αδελφοί και Αδελφές που συσχετίζονται με αυτόν , έχουν την άδεια να ιδρύσουν Στοά με όνομα Mystica Aeterna ( Αιώνιο Μυστικό ) στο Βερολίνο . Ο ίδιος ανακηρύσεται Μέγας Διδάσκαλος στο Υψηλό συμβούλιο της Στοάς Mystica Aeterna !
Η είσοδος του Θηρίου
…… Γεγονός που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση είναι πως η είδοδος του Aleister Crowley ( Frater Baphomet – απο το τραγόμορφο δαίμονα που λέγεται ότι λάτρευαν οι Ναίτες – και Frater Perdurabo – ο αδερφός που αντέχει στα δύσκολα – ) άλλαξε τις ισοροπίες στο τάγμα και στη συνέχεια κατάφερε να το αλλάξει ριζικά . Ο Crowley φαίνεται να μυήθηκε στους χαμηλότερους βαθμούς του Ο.Τ.Ο. το 1911 . Στην αρχή το Ο.Τ.Ο. ήταν για αυτόν μια απλή μασονική αδελφότητα , αλλά κάποια ανύποπτη στιγμή οι απόψεις του έμελλαν να αλλάξουν οριστικά και αμετάκλητα χάρη σε μία απρόσμενη επίσκεψη . Ο Reuss είχε ταξίδεψει στην Αγγλία οπου κατοικούσε το Θηρίο , για να τον κατηγορήσει για την αδικαιολόγητη δημοσιεύση των ενδότατων μυστικών του Ο.Τ.Ο. , στο βιβλίο του ” Book of the Lies ” . Ο Crowley απόρησε με όλα αυτά που έλεγε ο θυμωμένος επισκέπτης του και αποκρίθηκε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα εσώτερα μυστικά του τάγματος ωστε να τα αποκαλύψει κιόλας ! Τότε ο Reuss ανοίξε ενα αντίγραφο του βιβλίου του και του έδειξε με το δάχτυλο του το επίμαχο εδάφιο ” ’φηστε το Μύστη να είναι οπλισμένος με το Μαγικό Σταυρό και διασφαλισμένος με το Μυστικό Τριαντάφυλλο ” . Σε κλάσματα δευτερολέπτου ο Crowley κατάλαβε την αληθινή φύση του Μαγικού Συστήματος του τάγματος και στη συζήτηση που ακολούθησε δέχτηκε να είναι επικεφαλής στο Αγγλικό τμήμα του Ο.Τ.Ο. . Μετέπειτα ο Crowley επισκέφθηκε το Βερολίνο όπου προμηθεύτηκε αντίγραφα απο τα ενημερωτικά χειρόγραφα του τάγματος και πείρε το τίτλο του ‘ Υπέρτατου και Ιερότατου Βασιλιά της Ιρλανδίας και της Αγγλίας ‘ . Στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο Reuss του παρέδωσε μαθήματα των μαγικών πρακτικών του τάγματος , μαθήματα που άφησαν εντυπωσιασμένο το Θηρίο . Επίσης συνειδητοποίησε οτι οι τεχνικές του Ο.Τ.Ο. ήταν πολύ πιο απλές και ουσιώδης απο αυτές της Χρυσής Αυγής !
Όμως και ο Reuss έμεινε εξίσου εντυπωσιασμένος απο τον Crowley χάρη στο βιβλίο του << Τhelema >> , γεγονός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη μετέπειτα πορεία του Ο.Τ.Ο . Έτσι λοιπόν ο Crowley δεν εχασε την ευκαιρία να απωφεληθεί απο αυτη κατάσταση και να διαδόσει τις διδασκαλίες του για το Thelema , και αυτό το πέτυχε αναδιοργανώνοντας τα μυητικά τελετουργικά , απογυμνόνοντας τα τελείως απο τα τεκτονικά χαραχτηριστικά , εγκαταλείποντας ολοκληρωτικά τον όρο Μασονία και όλα τα παρεμφερή σύμβολα και εμβλήματα , ενώ αφαίρεσε και δύο απο τα σώματα που το Ο.Τ.Ο. ” έφερε τη σοφία τους ” : το Ροδοσταυτικό τάγμα και το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής . Το Τάγμα των Ανατολικών Ναιτών είχε μεταμορφωθεί πλέον σε ένα τάγμα του Θελήματος , της κίνησης που ξεκίνησε ο Crowley όταν πείρε το μήνυμα απο την εξωδιαστατική οντότητα στην Αίγυπτο , το πασίγνωστο “Aiwass” ( που συχνά έλεγε οτι ήταν και ο φύλακας άγγελος του κάτα το σύστημα του Αμπραμέλιν ) και αυτό το μηνυμά του το κατέγραψε στο διάσημο συγγραμά του ” Τhe Book of the Law ” ή Liber Al Vel Legis ” .
Το 1921 ο Reuss μύησε στο Τάγμα το Χ. Spencer Lewis ιδρυτή του Α.Μ.Ο.R.C. ( της Αμερικάνικης Ροδοσταυρικής Οργάνωσης ) , στο Σαν Χοσε της Καλιφόρνια , δίνοντας του την έγκριση να εκτελεί τα τυπικά του Ο.Τ.Ο. υπο τη παρακολούθηση του Crowley . Ο τελευταίος όμως δεν τον ενέκρινε με αποτέλεσμα να τον παραγκωνίσει σταδιακά . Αργότερα άρχισε να συνωμοτεί εις βάρος του Reuss για το προφανή λόγο , την απόλυτη εξουσία του Τάγματος . Ο Reuss πληροφορήθηκε για τα σχέδια του Θηρίου και του έστειλε μία οργισμένη επιστολή στην οποία ζητούσε εξηγήσεις για αυτή την συμπεριφορά του . Το Θηρίο απάντησε ανακοινώνοντας οτι παίρνει στα χέρια του την ηγεμονία του Ο.Τ.Ο. υπογράφοντας την επιστολή ως “Baphomet O.H.O., Frater Ultima Superior of the Order of Oriental Templars”. Ο Theodor Reuss πέθανε απο άγνωστη αιτία στις 28 Οκτωβρίου του 1923 ….

Το Ο.Τ.Ο. απο το θάνατο του Α.C. εως τις σημερινές μέρες
…… Ο Aleister Crowley συνέχισε στην αρχηγία του Τάγματος , έχοντας πλήρη αναγνώριση , μέχρι τη χρονιά του θανάτου του το 1947 . Στο μεταξύ διάστημα είχε διορίσει ως διαδοχό του , τον Κarl Germer ( Frater Saturnus ) δινοντάς του την επιταγή , να προχωρήσει σε μία ολοκληρωτική αλλαγή στη δομή του Τάγματος και στις μεθόδους του . Το μυστικό πίστευε πως είναι η βάση και έπρεπε να επιλέξει τους σωστούς ανθρώπους για αυτή τη δουλειά . Έτσι το Δεκεμβριο του 1947 ο Germer διαδέχτηκε τον Crowley και πείρε το πολυπόθητο τίτλο του Ο.Η.Ο. ( Οuter Head of the Order , Εξωτερική κεφαλή του Τάγματος , τίτλο που φυσικά κατείχαν και όλοι οι προκατοχοί του ) . Ο Karl Germer γεννήθηκε το 1885 και διετέλεσε αντιπρόσωπος του Θηρίου στη Γερμανία . Ήταν πολύ αφοσιωμένος στο Crowley και στη διδασκαλία του για το Θέλημα . Μάλιστα στα τελευταία χρόνια της ζωης του , όπου ζούσε απομονωμένος σε γεροκομείο της Αμερικής , ο Germer ήταν αυτός που του έστελνε κάθε μήνα χρήματα για να μπορεί να παίρνει τα φαρμακά του . Αυτή του η αφοσίωση λοιπόν , τον υποχρέωνε να κάνει ό,τι περνάει απο το χέρι του για την αναγέννηση του Τάγματος , πράγμα που μερικώς επέτυχε . Επίσης ο Germer ξόδευε αρκετό χρόνο στην επιμέλεια και στη δημοσίευση των δεκάδων έργων του Crowley , αφού είχε κληρονομήσει τα πνευματικά δικαιώματα τους !
Πεθαίνοντας αυτά τα δικαιώματα τα αφήσε “στο Ο.Τ.Ο.”, μή ξεκαθαρίζοντας ποίον απο όλους τους σκόρπιους πυρήνες του εννοούσε . Υπάρχουν λοιπόν 4 πυρήνες που ισχυρίζονται οτι είναι οι γνήσιοι συνεχιστές του Τάγματος των Ναιτών της Ανατολής :
1 ) To O.T.O. στην Ελβετία , έχοντας κεφαλή τον Frater Paragranus
2 ) To O.T.O. στην Καλιφόρνια , έχοντας κεφαλή τον McMurty
3 ) To O.T.O. στην Αγγλία , έχοντας κεφαλή τον Kenneth Grant
Ωστόσο η πιο ευσταθής διεκδίκηση είναι αυτή του Ο.Τ.Ο. με έδρα την Ελβετία , καθώς φαίνεται οτι ο Germer είχε σε μεγάλη υπόληψη των Frater Paragranus και είχε γράψει για αυτόν ότι είναι “ο άνθρωπος ο οποίος , όσο πιο καλά μπορώ να δώ , είναι ο εκλέκτος για αυτή την μεγαλοπρεπή αποστολή”.
Όσον αφορά το Ο.Τ.Ο. στη Καλιφόρνια , οι ισχυρισμοί του δείχνουν διαβλητοί . Ο αρχηγός του Grady McMurty ( Αμερικανός μυστικός πράκτορας που είχε γνώρισει και μυήσει στο Τάγμα ο Crowley στο βαθμό του ΙΧ ° , δινοντάς του το μαγικό όνομα Hymenaeus Alpha 777 ) στηρίζει τα λεγόμενα του σε δύο επιστολές του Crowley . Η πρώτη έλεγε οτι του δίνει την απόλυτη κυριαρχία στο τομέα της Καλιφόρνια , η δεύτερη του έδινε την επιταγή να ανασυγκροτήσει το Τάγμα κάτω απο την έγκριση του Karl Germer . Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει οτι ο Germer έδωσε ποτέ την εγκρισή του . Για το Αγγλίκο Ο.Τ.Ο. τα πράγματα επίσης δεν είναι ξεκάθαρα . Γεγονός είναι πάντως οτι ο Grant είχε ηγετικό ρόλο στο τάγμα και υπήρξε επικεφαλής στο πηρύνα του Ο.Τ.Ο. στην Αγγλία , αλλά κάποια κίνηση του , εξόργισε τον Germer με αποτέλεσμα να τον απωθήσει στις 20 Ιουλίου του 1955 . Η εξήγηση αυτής της κίνησης βρίσκεται στο βιβλίο “Rites of Modern Occult Magic” του Francis King .
Τέλος άξιο αναφοράς είναι , σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρεύσει κατά καιρούς απο ανθρώπους εκ των έσω, πως το αυθεντικό Ο.Τ.Ο. συνεχίζει να υπάρχει μόνο στο αστρικό πεδίο! και τα παραρτήματα του στο φυσικό πεδίο δεν είναι παρά μία καλοστημένη βιτρίνα .

Η Δομή του Ο.Τ.Ο.
…… Μία συνοπτική αναφορά για τη δομή των βαθμών του ΟΤΟ βρίσκουμε στο μανιφέστο του 1912 ! Καταρχήν το Ο.Τ.Ο. όπως προείπα έχει 10 βαθμούς μύησεως , οι οποίο αρχίζουν με αυτόν του : I° “Ανθρωπου της Γής” και του ΙΙ° “Μάγου”. Αυτοί οι δύο βαθμοί αποτελούν το πρώτο σταθμό στο μυητικό ταξίδι του Ο.Τ.Ο. και έχουν σαν αντικείμενο διδασκαλίας κυρίως τη προετοιμασία του μαθητευομένου για τους ανώτερους βαθμούς . Έπειτα περνάμε στον “ΙΙΙ° Πρίγκηψ της Ιερουσαλήμ” που σαν αντικείμενο διδασκαλίας έχει την κατανόηση των τεκτονικών αρχών , και αντιστοιχεί στους τρείς πρώτους βαθμούς του τεκτονισμού ( Μαθητή , Εταίρου , Διδασκάλου ) . Ο τέταρτος βαθμός έχει την ονομασία “ΙV ° Σύντοφος της Ιερής Βασιλικής Αψίδας του Eνώχ”. Θα μπορούσε να χαραχτηρίστει και αυτός τεκτονικός καθώς καταπιάνεται με τη διδασκαλία των Σκοτικών βαθμών της αρχαίας και αποδεδειγμένης Μασονίας . Η μύηση αυτή αντιστοιχεί στους τεκτονικούς βαθμούς του Ιππότη του Άγιου Ανδρέα και του Ιππότη της Bασιλικής Aψίδος . Ο πέμπτος βαθμός είναι αυτός του “ΙV° Ανώτατου Ροδόσταυρου Πρίγκηψ” και ασχολείται με το Ροδοσταυρισμό κάνοντας μία εισαγωγή στα κυριότερα σημεία της Ροδοσταυρικής κοσμοθεωρίας αλλα και της Ερμητικής επιστήμης , ή μύηση αυτή ισοδυναμεί με τους τεκτονικούς βαθμούς του Ιππότη του Ρόδου και του Σταυρού , του Ιππότη του Πελέκεως και του Ιππότη της Ανατολής και της Δύσης . Ο έκτος βαθμός είναι αυτός του “VI ° Ένδοξου Ιππότη Ναιτη του Καδού” και το αντικείμενο διδασκαλίας του είναι η πλήρης ιστορία των Ναιτών και η κατανόηση των τελετών τους . Iσοδυναμεί με τους τεκτονικούς βαθμούς του Ιππότη Καδού ή Ιππότη του Λευκού και Μελανού Αετού και του Υπέρτατου Μέγα Γενικού Επιθεωρητή . Ο έβδομος βαθμός είναι αυτός του “VII ° Ενδοξότατου Ανώτατου Μέγα Γενικού Επιθεωρητή”. Σε αυτό το βαθμό ο μυημένος διδάσκεται τη θεωρία του μαγικού συστήματος του Ο.Τ.Ο. . Ο όγδοος βαθμός είναι αυτός του “VIIII ° Τέλειου ποντίφηκα των Illuminati” . Kύριος σκοπός είναι η πρακτική εφαρμογή των θεωριών που έμαθαν οι σπουδαστές του απόκρυφου στο προηγούμενο βαθμό καθώς και η τελειοποίηση των τεχνικών τους . Επίσης διδάσκεται η αλληγορική ερμηνεία των κατορθωμένων αποτελεσμάτων . Ο ένατος και δέκατος βαθμός είναι αυτός του “IX °Mυημένου στα άδυτα της Γνώσης ” και του ” Χ ° Rex Summus Sanctissimus , Ύπατου και Ιερότερου Βασιλιά ” και αποτελούν το τελευταίο σταθμό στη μυητική πορεία του Τάγματος των Ναιτών της Ανατολής . Αυτοί οι υπέρτατοι βαθμοί είναι αφιερωμένοι καθαρά στη πρακτική εφαρμογή . Ωστόσο δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά . Οι περισσότεροι μελετητές πιστεύουν οτι στους τελευταίους αυτούς βαθμούς ασκείται σεξουαλική μαγεία , ενώ άλλοι παίρνοντας ως βάση το αφιερωμένο ποίημα του Crowley στον Steiner στο βιβλίο του : “Olla “, υποστηρίζουν πως η σεξουαλική μαγεία δεν είναι παρα μία επιδέξια αλληγορία !
Aποκαλύπτοντας …
…… Στις παραγράφους που θα επακολουθήσουν , θα προβώ στη δημοσίευση ορισμένων αποσπασμάτων απο τα τυπικά του Ο.Τ.Ο. . Καταρχήν να ξεκαθαρίστει για όσους ενδεχομένως δεν γνωρίζουν , τι είναι ένα τυπικό … Ένα τυπικό λοιπόν , είναι μία λογική και ψυχολογική , αλλα και επιδέξια σύνθεση τελετών , συμβόλων , συνοδευτικών λέξεων και κινήσεων , με σκοπό την πραγμάτωση ενός ιερού έργου .
Ας αρχίσουμε λοιπόν αυτή τη μυστική περιήγηση μας στις ανεξερεύνητες και απαγορευμένες περιοχές του Τάγματος των Ναιτών της Ανατολής , με τη σκιαγράφηση του χώρου . Το δωμάτιο λοιπόν ( δεν είναι πάντα ένα ) που τελείται η μύηση , θα μπορούσε να παρομοιαστεί με χώρο για θεατρική παράσταση καθώς υπάρχουν σκηνικά , αναλόγα κάθε φορά με την ατμόσφαιρα της μυητικής τελετουργίας και τα μέλη υποδύονται ένα συγκεκριμένο ρόλο . Βέβαια η μεγάλη διαφορά μεταξύ τους είναι πως στις τελετές μυήσεως , ΤΑ ΠΑΝΤΑ , είναι συμβολικά προσανατολισμένα με μία απο τις τέσσερις κατευθύνσεις ( Βορρά , Νότο , Ανατολή , Δύση ) . Στο δωμάτιο υπάρχουν κάποια αντικείμενα απαραίτητα για τη διεξαγωγή της τελετουργίας , τέτοια είναι : Το βιβλίο του Νόμου , η Στήλη της Αποκάλυψης , ένα ξίφος , ένας δίσκος , κερι(α) , ένα δισκοπότηρο ( που άλλοτε περέχει νερό και άλλοτε αίμα ) , ο σκελετός και το κρανίο κ.α. . Επίσης ανάλογα με το σκηνικό που επιβάλλει το τυπικό του κάθε βαθμού είναι τοποθετημένα σε συγκεκριμένα σημεία ο Βωμός , το Πηγάδι , ο Θρόνοςοι , μία κωνική τέντα ( οπού συνήθως έχει αποτυπωμένο πάνω της το ζωδιακό κύκλο ) , οι κίονες . Όλα τα προαναφερθέντα όπως θα καταλαβαίνετε έχουν μία μυστική αλληγορική σημασία αλλά θα μου πάρει αρκετό χρόνο και χώρο να αποσυμβολίσω το καθένα , άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός του άρθρου . Για να σχηματίσετε μία εικόνα στο μυαλό σας για τις τελετουργίες του Ο.Τ.Ο. παραθέτω ένα πολύ μικρό απόσπασμα απο το δεύτερο μέρος του τυπικού της μυήσεως του 1όυ βαθμόυ ..:

S. : Τα αληθινά Μυστικά δεν μπορούν να μεταδοθούν . Το Μυστικό της Βασιλικής Τέχνης μεγαλώνει σαν ένα άνθος στη καρδιά του ανθρώπου . Οτι μπορούμε να κάνουμε για να το βοηθήσουμε είναι να το προμηθεύουμε με τροφή , αέρα , νερό και φώς . Υποψήφιε , είσαι σίγουρος οτι μπορείς να προσφέρεις αυτή τη βοήθεια ;
C. : Nαί είμαι σίγουρος
S. : Ο άνθρωπος είναι τυφλός απο τη γέννηση του εως το θανατό του . Βαθιά μέσα στη καρδίά του είναι ριζωμένος ο διακαής πόθος να δεί το Φώς και να φθάσει στη πηγή του . Είναι μικρή όμως η ζωή του και λίγα καταφέρνει . Για τους περισσότερους απο εμάς , κατα τη διάρκεια των ταξιδιών μας σε αυτή τη κοιλάδα του θανάτου , το ανώτερο που ελπίζουμε είναι να πιάσουμε μερικές αναλαμπές αυτου του Φωτός που έρχεται απο πέρα , ώστε να μας δυναμώσει και να μας ενθαρρύνει για το ιερό ταξίδι μας προς τη πηγή
Εν τούτοις , παρά τη βοήθεια που δόθηκε στην ανθρωπότητα , πολλοί δεν βρίσκουν το Φώς . Ούτε εμείς γνωρίζουμε εαν , με την αρωγή που μπορούμε να σου δώσουμε , θα πετύχεις
Επομένως , σταματάω και κηρύττω . Απο εδώ και στο εξής τίποτα δεν μπορεί να σταθεί ικανό για να σε κάνει να παραιτηθείς . Αλλά άμα εσύ επιμείνεις , τότε έχεις τη δυνατότητα να λύσεις του δεσμούς που σε δένουν μαζί μας και με το Τάγμα . Για αυτό , για μία τρίτη φορά και τελευταία , Υποψήφιε , σε ρωτάω , ακόμα εξακολουθείς να επιθυμείς να γίνεις μέλος του Τάγματος ; Σε παρακαλώ απάντησε μεγαλοφώνως
C. : Nαι
S. : Eίσαι έτοιμος να πάρεις την ιερή υποχρέωση να κρατάς αβεβήλωτα τα μυστικά και τα μυστήρια του Ταγματός Μας;
C. : Eίμαι
S. : Αδέλφια , κάντε το καθήκον σας !

Αυτό λοιπόν ήταν το δεύτερο μέρος του τυπικού της μυήσεως του 1όυ βαθμόυ και λέω ένα μέρος διότι η μύηση δεν είναι “μονοκόμματη” , αλλά χωρίζεται σε μέρη . Αρχίζει απο ένα μηδενικό σημείο και στη συνέχεια ανεβαίνει σταδιακά μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψιστο πνευματικό σημείο , απο το οποίο βαθμιαία κατεβαίνει για να επανέλθει στο μηδενικό σημείο που ξεκίνησε . Μια τέτοια διαδικασία εφόσον εκτελείται σωστά μπορεί να έχει βαθιά αποτελέσματα σε εκείνον που τη δέχεται , τόσο στο συνειδητό όσο και στο ασυνείδητο επίπεδο . Επίσης είναι τρομακτικές οι συναισθηματικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει ένα τυπικό , αλλά αυτό εξαρτάται πάντα απο τη δεκτικότητα του υποκειμένου .
Επίσης χαραχτηριστικό γνώρισμα των τυπικών του Ο.Τ.Ο. ( αλλά και άλλων ταγμάτων ), των ανωτέρων βαθμών κυρίως , είναι η χρησιμοποίηση της καμπαλιστικής νουμερολογίας ευρύτερα γνωστή υπο τον όρο “Gematria”, που προέρχεται φυσικά απο την ελληνική λέξη Γεωμετρία . Γενικώς η ελληνική γλώσσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αποκρυφιστικής παράδοσης , για αυτό θα συναντήσετε και δεκάδες αποκρυφιστικά συγγράματα με ελληνικό τίτλο . Επίσης πολλές “λέξεις κλειδιά” του Ο.Τ.Ο. είναι ελληνικές ! Τhelema , Agape , το γράμμα Τau , Τrigono , Apotheosis είναι κάποιες απο αυτές .
Eπίλογος
……Kαπου εδώ τελειώνει αυτή η πνευματική μας περιπλάνηση στα σκοτείνα και ομιχλώδη μονοπάτια του Ordo Templi Orientis . Ελπίζω όσοι ενδιαφερόταν για αυτό το Τάγμα να βρήκαν σε τούτο το άρθρο τις απαντήσεις που ζητούσαν . Για όσους πάλι δεν ασχολούνται με τη μελέτη του αποκρυφου , ελπίζω να μην ζαλίστηκαν απο τα πολλά ονόματα , ψευδώνυμα , τίτλους , χρονολογίες και να κατάφεραν να αποκομήσουν κάποιο κέρδος απο αυτή τους την ανάγνωση.
Το πέπλο μυστηρίου όμως , θα συνεχίσει να καλύπτει την οργάνωση , μην αφήνοντας μας να ξεχωρίσουμε τα πραγματικά γεγονότα απο τα φανταστικά , τους μύθους απο την αλήθεια , τη εσκεμμένη παραπληροφόρηση απο την ακούσια .
Θέλω να κλείσω με τον εξής συλλογισμό προτροπή : είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν κάθε θέμα απο τη δική τους σκοπιά , αγνοώντας όλες τις άλλες . Κρίνουν πάντα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα βιώματα τους και με τις μέχρι τώρα πάγιες διαμορφωμένες αντιλήψεις τους . Ετσι λοιπόν ο καθένας θα εξετάσει το παρόν άρθρο σύμφωνα με την υπάρχουσα αντίληψη του για τα αποκρυφιστικά τάγματα . Ένας άνθρωπος της ορθόδοξης εκκλησίας για παράδειγμα θα αντιμετωπίσει το Ο.Τ.Ο. σαν μία ακόμα ενοχλητική αίρεση ή σαν μία ακόμα βδελυρή και αισχρή σατανιστική οργάνωση , αφού οι πανάγιοι πατέρες της εκκλησίας φρόντισαν να καταδικάσουν το Ο.Τ.Ο. σαν αίρεση παραθρησκευτική οργάνωση και μάλιστα με υπότιτλο “και πάσης φύσεως σατανιστικές ομάδες” . Βέβαια εγω θα έλεγα πως δεν είναι για να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά , αφού στη τεράστια λίστα τους με τις καταδικασμένες αιρέσεις , υπάρχουν τάγματα και οργανώσεις που στη διδασκαλία τους δεν περιέχουν το παραμικρό ψήγμα φράσης που να θυμίζει θρησκεία κι όμως βρίσκονται στο κατάλογο ! και το χειρότερο είναι πως αυτοί οι άνθρωποι που τρέφουν παντελή άγνοια για όλες αυτές τις οργανώσεις που καταδικάζουν έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν εκατομμύρια συνειδήσεις ! Αλλά ας μην επεκταθώ περισσότερο σε αυτό , όπως έλεγα o καθένας εξετάζει ένα θέμα με μία προδιάθεση η οποία έχει σχηματιστεί απο την ήδη υπάρχουσα ιδεολογία του . Σε αυτό το άρθρο όμως θα ζητήσω να απαλλαχτείτε απο τα “χρωματιστά γυαλιά” που πιθανόν να φοράτε και να το διαβάσετε ξανά με παρθένα μάτια . Aπο εδώ και στο εξής αυτή πρέπει να είναι η μέθοδος με την οποία θα προσσεγίζετε οποιοδήποτε θέμα : ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΑΤΙΑ

m30_4
m30_5

Ο Baphomet αποτελεί ένα απο τα ιερότερα σύμβολα του Ο.Τ.Ο. Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπετε την μορφή του Baphomet κατά τον μεγάλο αποκρυφιστή του 19ου αιώνα Eliphas Levi και λέω μία μορφή του , διότι ο Baphomet έχει πάρει αρκετές διαφορετικές μορφές ανα τους αιώνες . Ο Baphomet χρησιμοποιείται σαν ύψιστος τίτλος στις τελετές του Τάγματος και βέβαια πάντα συνοδευόμενος απο πολλά πομπώδη επίθετα ! Οι αλληγορίες και οι συμβολισμοί της εικόνας είναι εμφανείς : Η τραγόμορφη κεφαλή , τα δύο κέρατα και το κέρι στη μέση , το πεντάκτινο αστέρι , το γυναικείο στήθος ( μητρότητα ) , τα δύο μισοφέγγαρα ( Δυαρχία : Καλό – κακό κτλπ ) , το κηρύκειο του Ερμή στη θέση του φαλλού , η αλχημιστική φράση “Solve et coagula ” ( λιώσε και πήξε )
Βιβλιογραφία:
Μυστικές εταιρίες , Συλλογικό έργο εκδόσεις Αρχέτυπο
Πηγές απο διαδύκτιο :
http://www.hermetic.com
http://www.sacredtexts.com
http://www.geocities.com/Athens/Acropolis

http://www.metafysiko.gr/?p=793 Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*