Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:51 - 22/10/2013

Μετανθρωπισμός, ο ανθρωπος μηχανη…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Απο όλα τα μέτωπα βομβαρδιζόμαστε για τη μεγάλη θετική επίδραση των τεχνολογικών εξελίξεων σε διαφορετικους τομείς για τις δυνατοτητες των υπολογιστών. Συνήθως ακουμε τις φανταστικες ιατρικές εφαρμογές, ειναι το μασαζ του μυαλό σας ωστε να αντιδρατε θετικά. Έτσι εμφανιστηκε τώρα ο IBM υπερυπολογιστής, ο Watson. Ο Watson νικησε όλους τους συμμετέχοντες σε ένα Αμερικανικο τηλεοπτικό πρόγραμμα, το Jeopardy. Ο υπολογιστής απαντησε ολες τις ερωτησεις και ολες ηταν σωστές. Μας λένε ότι ο Watson θα εχει αποκτησει όλες τις ιατρικές γνώσεις και στο μέλλον θα βοηθα τους γιατρούς με τις διαγνώσεις. Θα παιζει δηλαδη τον γιατρο. Αλλα αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι εσείς, ο αναγνώστης αυτού του τύπου νεων μεσο των ΜΜΕ ηδη προετοιμαζεσται για τον Μετανθρωπισμό (Transhumanism) και την «εξτρα μνημη στο Cloud» .

Ηδη γνωριζεται το φαινομενο « in the cloud ». Χρησιμοποιείται στο Facebook , το Gmail ή το Hotmail σας. Οταν ανεβαζεται τις φωτογραφίες σας στο facebook και κατεβαζετε τα μηνύματα σας οταν συνδεθείτε με το Gmail σας. Αυτο ονομάζεται «in the cloud». Υποτίθεται ότι τα προσωπικα σας δεδομενα βρισκονται κάπου στο «σύννεφο» του internet. Φυσικά δεν έχετε καμία ιδέα για το πού πραγματικα βρίσκονται, η αποθήκη δεδομένων του Google, μπορει να βρισκεται οπουδήποτε. Αν και αυτο δεν έχει τοση σημασία. Μπορείτε να μπειτε πάντα μεσα και ποτέ κατι δεν πάει στραβά. Τώρα ερχεται το ωραιο. Δεν θα ηταν φανταστικο αν θα ειχατε την δυνατοτητα για επιπλέον «εξτρα μνημη στο Cloud»; Ποιος δεν θελει να γινει εξυπνοτερος;

Βλέπετε, οι γιατροί πολυ σύντομα θα εχουν αυτη τη δυνατοτητα. Κυριολεκτικα το μυαλό σας έχει ήδη συνηθίσει στο φαινομενο « εξτρα μνήμη στο cloud». Ενα ραντεβου στην ατζεντα του smartphone σας ειναι πολυ βολικο, το ραντεβου θα αιωρείται κάπου στο σύννεφο. Μπορείτε για παράδειγμα, σε οπιοδηποτε μερος στον κόσμο να κοιταξετε μονο στο Google Calendar σας και ιδου! Τα γενεθλια και οι γιορτες των αγαπημενων σας ειναι επισης προγραμματισμενα στην ατζεντα. Δεν ειναι φοβερα βολικο;

Επέκταση μνημης του εγκεφάλου

Οι επιστήμονες εδώ και καιρό πειραματιζονται επανω στην κατασκευή της 3D (τρισδιαστατης) δομης του εγκεφαλου. Τα πρώτα πειραματα έγιναν με ζώντανα κύτταρα του εγκεφάλου ενος αρουραίου. Τα κυτταρα τοποθετούνται σε ένα καροτσακι με μερικά mini – ηλεκτρόδια ραντάρ σοναρ (ηλεκτροακουστικες συσκευες). Τα κύτταρα αρχίζουν να αναπτύσσονται πολύ γρήγορα με ολο και περισσοτερες συνδέσεις μεταξυ τους. Με την πάροδο του χρόνου το ρομπότ με τα κύτταρα του εγκεφάλου μαθαίνει να κανει ελιγμούς μεσα στο περιβάλλον του. Κοιτάξτε εδώ.

Ο καθηγητής Kevin Warwick είναι ενας απο τους πρωτους ερευνητες πανω στη μελετη των ζωντανων κύτταρων του ανθρωπινου εγκεφάλου. Στην ακόλουθη λεπτομερή παρουσίαση του καθηγητή Warwick, εξηγεί πώς οι επιστήμονες εργάζονται για να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινα βλαστικα κύτταρα του εγκεφάλου για την παρούσα μελέτη. Αυτά τα κύτταρα του εγκεφάλου προέρχονται από ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα. Και εχουν ήδη προχωρήσει αρκετά στην έρευνα για την λειτουργικότητα των ζωντανών εγκεφαλικών κυττάρων. Η λειτουργικότητα μνήμης μπορεί να μεταμοσχευθει από τον εγκεφαλο του ένος ρομπότ στο άλλο, ετσι ωστε το ρομπότ δεν χρειάζεται να ξαναμαθει.

Τι σημαίνει αυτο για εσενα;

Η επιστήμη μέσω πολλαπλών τροπων ειναι καθ ‘οδόν προς τον Μεταθρωπισμός. Ηδη ειναι εις θεση να αναπαράγουν συνθετικά το ανθρώπινο DNA, βασίσμενο στη νανοτεχνολογία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οτι ολόκληρα μέρη του ανθρώπινου σώματος μπορουν να καλλιεργηθουν. Για παράδειγμα, οι Ολλανδοί επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν έχουν ήδη καταφέρει να ξαναδημιουρησουν ενα σαγόνι. Μπορείτε να φανταστείτε τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό;

Την στιγμη αυτη ειναι δυνατον να κοντρολαρεις τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την χρήση του ηλεκτρομαγνητικού πεδιου του εγκεφάλου μας. Επίσης η επιστημη ασχολειται με την αναπαραγωγη ζωντανων κύτταρων του εγκεφάλου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ενδεχομένως στην πάροδο του χρόνου, θα είναι σε θέση να αναπαράγουν ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Και αυτό είναι ακριβώς που λεει ο Ray Kurzweil – ο διευθυντης της Google.

Οπως φαινεται κάποιος κανει σχέδια προς αυτή την κατεύθυνση! Η δοκιμή με τα εγκεφαλικά κύτταρα καλλιέργειας μας εδειξε οτι η μεταμόσχευση μνήμης του εγκεφάλου ειναι πλεον δυνατη. Αν ειμαστε τωρα σε θέση να μεταφερουμε απο πρόσωπο σε προσωπο μνήμη μέσο του ηλεκτρομαγνητικού πεδιου, γιατι να γινει μια δαπανηρή επικίνδυνη μεταμόσχευση; Επισης έχουμε φοβερα πολλα αχρησιμοποιητα εγκεφαλικά κύτταρα στον εγκεφαλο μας. Η ταινία The Matrix δίνει μια καλή εντύπωση. Ενα βισμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Neo σε μαθαινει Kung Fu μεσα σε μερικα λεπτα. Η ερευνα του καθηγητή Warwick μας δειχνει ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτή τη δυνατότητα .

Στο σύννεφο ‘ in the cloud’

Φυσικά η μνημη δεν θα προορίζεται, για παντα και παντου για τον καθένα. Οι σούπερ ανθρώπινες ιδιότητες θα είναι χρήσιμο όταν διαχείριζονται. Και το πιο χρήσιμο είναι οταν θα δαχειριζονται από τις εταιρείες της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Μονο η ΝΤΠ θα προσφέρει τις νέες ευκαιρίες «στο σύννεφο» .

Μόλις οι άνθρωποι ειναι ετοιμοι να τσιπαριστουν για λογους ασφάλειας για παράδειγμα το βήμα προς τον Μετανθρωπισμό ειναι πολύ πιο κοντά. Οι ιατρικές εφαρμογές είναι ήδη εδω. Κανεις δεν θα σταματήσει μια εταιρεία όπως η Samsung που δουλεύει πάνω σε αυτό. Στο εγγύς μέλλον οι κυβερνήσεις εμφύτευση θα ενθαρρύνουν τους γονεις να τσιπαρουν τα παιδιά τους. Αυτό θα βασίστει επανω στο « πρόβλημα – λύση – αντίδραση». Κλεμμενα παιδια (απο τσιγγανους και παιδεραστες για να φοβασε συνεχεια), και η δολοφονία των παιδιών από τον πατέρες τους που ειναι της μοδας αυτη την στιγμη στην Ευρωπη, κτλ. Μόλις ένα τσιπ μπει στο σώμα, είναι πια πολύ εύκολο να κάνει την ασύρματη σύνδεση με τον εγκεφαλο και με το Cloud. Ετσι τα παιδια θα ‘κρέμονται’ στο cloud και δεν θα χανονται ποτε. Το cloud θα γνωριζει τα παντα για σενα και για τα παιδια σου. Φυσικά οι δυνατότητες και εφαρμογες θα παρουσιαστουν σαν φοβερα ασφαλής, εύκολες και μοντερνες. Οι ιατρικές εφαρμογές θα είναι ατελείωτες.

Περαστικα σου!!!

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Ανώνυμος 10/22/2013 @ 6:18 ΜΜ

    Bg;azουμε καπέλο για την επιλογη του θέματος στραν.Τελικά ο ΙΒΜ θα Μεταβαλει το λ αν τρο id του θόλου;Τι κώδικαες τρανζισ απο ιρου δουλευει το κλαουντ ποιοι απ αυτους λειτουργούν ηδη μόνοι οτους δίχως να το γνωρίζουν οι χοιροιστες
    το γερακι

  2. Ανώνυμος 10/22/2013 @ 6:55 ΜΜ

    ΠΤι μπερδεμένες και περίεργες εποχές ε στρα ποςες παραμέτρους διαθέτει η διαβολομηχανη ρε αν τις δώσεις πρασινο που μας πανε οι μενΣας

  3. Ανώνυμος 10/22/2013 @ 7:38 ΜΜ

    http://en.wikipedia.org/wiki/Transhumanism

    Science & technology is a tool, just like a knife you can ether cut you food to eat, or stub someone to death.

    The real question is are we mature enough to use it for the right cause

  4. Ανύπαρκτος 2Ε 10/22/2013 @ 8:00 ΜΜ

    Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλό και για κακό. Εξαρτάται από τους σκοπούς αυτών που θα τη χρησιμοποιήσουν. Μα πως όμως μπορούν και επεμβαίνουν με την τεχνολογία σε κάτι που δημιούργησε ο Θεός κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν Του? Μήπως το ανθρώπινο σώμα έχει δημιουργηθεί με τεχνολογία ασύληπτη στον ανθρώπινο νου, από ανωτέρα οντα? Μήπως τελικά οι αρχαίοι Έλληνες είχαν δίκιο? Το ότι δηλαδή η ψυχή προϋπάρχει του σώματος? Μήπως και η ο.ε.α. έχει δίκιο ότι η κίτρινη φυλή είναι αποτέλεσμα μίξης γενετικού υλικού λευκής φυλής με γενετικό υλικό ερπετού? Βέβαια αυτό που λέω ίσως βρεθεί κάποιος να το καταλάβει, είτε και όχι κατά το πλείστον. Και αυτό γιατί είναι κλειδωμένο στο κέντρο πληροφοριών του ανθρώπου, τον εγκέφαλο, ώστε να μην μπορεί να καταλάβει. Αυτό δεν έπρεπε να το πω. Αλλά και που το λέω δεν έχει νόημα γιατί είναι κλειδωμένο. Αν κάποιος όμως καταφέρει και σπάσει αυτό το κλείδωμα, έχει καταφέρει πάρα πολλά.

  5. Ανώνυμος 10/23/2013 @ 2:24 ΠΜ

    MONO ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΤΗ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΝΤΟΛΥ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΤΟ ΤΙ ΞΥΛΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΞΕΛΕΓΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΝΤΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΩΔΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ…jiannhs kozani

  6. Ανώνυμος 10/24/2013 @ 5:10 ΠΜ

    Μπράβο σας κατασκευασατε επιτέλους τον τυρανο θεο σας νατον χαίρεστε

    σι ρα νο σα υρ ος

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*