Διαφημίσεις

Η καταστροφική μόδα των ημερών η οποία καθόλου αθώα δεν είναι καθώς στα επόμενα χρόνια θα έχει σίγουρα καταστρέψει μεγάλο μέρος του μοναδικού πολιτισμού μας. Δυστυχώς η πλειοψηφία θεωρεί το θέμα μη επικίνδυνο και συνεχίζει να το στηρίζει εφόσον δεν καταλαβαίνει την σημαντικότητα του.

Την ίδια ώρα που σε άλλα μέρη του κόσμου η Αρχαία Ελληνική γλώσσα θεωρείται η βάση και το μέλλον των υπολογιστών και ψηφίζεται η θέση της στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως η νεολαία (κυρίως) της Ελλάδας επιμένει…. Greeklish-τικα! Το ποσοστό των αποφοίτων σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ) που χρησιμοποιεί τα Greeklish είναι εκτός από αρκετά μεγάλο, είναι επίσης και απαράδεκτο. Δεν είναι δυνατόν ένας απόφοιτος ανωτάτης σχολής – όποια και αν είναι αυτή – να χρησιμοποιεί τα Greeklish και να τα αντικαθιστά έναντι της μητρικής του γλώσσας της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας γλώσσας της Αγγλικής. Αν θέλετε να θεωρείστε και να αποκαλείστε «επιστήμονες» θα πρέπει πρωτίστως να μάθετε να γράφετε σωστά στην μητρική σας γλώσσα καθώς και στην επίσημη διεθνή γλώσσα. Αλλιώς το πτυχίο σας δεν αξίζει να μπει ούτε σε κορνίζα. Οι Ελληνικές επιγραφές κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου καθώς και σε μουσεία.

Λίγα παραδείγματα είναι τα εξής : 1) Το σύμβολο του Boston College της Μασσαχουσέτης – «αἰὲν ἀριστεύειν… καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν…» (Ιλιάς Ζ’, στ. 208). (Πάντα να αριστεύεις…και να είσαι ανώτερος από τους άλλους, και να μην ντροπιάζεις την γενιά των προγόνων σου…).

2) ΔΙΠΛΟΥΝ ΟΡΩΣΙΝ ΟΙ ΜΑΘΟΝΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ «Διπλά βλέπουν αυτοί που γνωρίζουν γράμματα». Στην είσοδο στο κτίριο της γραμματείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

3) «ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ’ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» «Μέντης Ἀγχιάλοιο δαίφρονος εὔχομαι εἶναι υἱός, ἀτὰρ Ταφίοισι φιληρέτμοισιν ἀνάσσω. Νῦν δ’ ὧδε ξὺν νηὶ κατήλυθονἠδ’ ἑτάροισιν πλέων ἐπὶ οἴνοπα πόντον ἐπ’ ἀλλοθρόους ἀνθρώπους, ἐς Τεμέσην μετὰ χαλκόν, ἄγω δ’ αἴθωνα σίδηρον.» (Οδύσσεια, Α.180-184) «πως είμαι γιος του Αγχίαλου πέτομαι του καστροπολεμάρχου Μέντη με λεν, κι οι καραβόχαροι Ταφιώτες μ᾿ έχουν ρήγα. Εδώ έχω φτάσει με τους συντρόφους στο πλοίο μου ταξιδεύω για τόπο αλλόγλωσσο, την Τέμεσα, στο πέλαο το κρασάτο, να δώσω σίδερο, χαλκό να πάρω πίσω.» Επιγραφή στη γέφυρα Eiserner Steg της Φρανκφούρτης, Γερμανία.

4) Διόδια έξω από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς Κάιρο με την επιγραφή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ». Η αναγραφή της πόλης και στα Ελληνικά ήταν απαίτηση των δημάρχων της περιοχής Αλεξάνδρειας προς τιμήν του μεγάλου Αλεξάνδρου.

Για το θέμα της «Hellenic Quest» που είχε διαφημιστεί ως ένα σύστημα όπου τα αρχαία Ελληνικά θα είναι η βάση των υπολογιστών, υπήρξαν κάποιοι σοβαροί και με βάση ενδοιασμοί. Το κείμενο δεν ήταν βασισμένο ολόκληρο σε αλήθειες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι σημαντική. Ιδιαίτερα ότι τα γράμματα αντιστοιχούν σε αριθμούς είναι τεκμηριωμένο από τον Πυθαγόρα μέχρι τους σημαντικότερους αναλυτές και επιστήμονες παγκοσμίως. Είναι δώρο Θεού να μπορούμε να μιλούμε σε αυτή τη γλώσσα από την ημέρα της γέννησης μας. Και φυσικά μπορούμε πολύ πιο εύκολα να μάθουμε και άλλες ξένες γλώσσες σε σχέση με άλλους λαούς.

Μετά από όλα τα παραπάνω – εσύ γράφεις ακόμη Greeklish;

δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Αργολική Ανάπτυξη” (Ελλάδα) στις 30/5/2013 Αρ. Φ. 661
eleysis-ellinwn



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

27 σχόλια στο “Μετά από όλα αυτά… εσύ γράφεις ακόμη Greeklish!”
  1. ΟΙ, ΜΟΛΙΣ, 25000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΑ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 2/3 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.
    ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
    I<IO<EΓΩ (προφερομενο ΕΟ 'η ΙΟ
    LOVE< ΛΑFΩ/ΛΑΥΩ
    MOTHER<MATEΡ/ΜΗΤΗΡ
    BROTHER<FΡΑΤΗΡ/FΡΑΤΕΡ/ΦΡΑΤΗΡ
    CHURCH<CHIRCHE<ΚΥΡΙΑΚΟΝ
    COMPUTER<COMBUTARE<ΚΟΜΠΕΩ (κομπαζω)
    ROVER<ΡΕΜΒΟΜΑΙ
    RELAX<LAXUS<ΛΑΓΓΕΥΩ, ΛΑΓΑΡΟΣ
    SPACE< ΣΠΙΖΩ
    κ.λ.π., κ.λ.π.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ( δασεια, ψιλη), ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΙΟΛΟΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ.
    ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΣ, ΙΤΑΛΟΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΗΡΙΚΑ.

    Νικολας

  2. ΡΩΤΑΩ ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ , ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ, ΑΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΙΖΕΣ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΦΗ ΑΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ,ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΒΟΥΡΚΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ (ΑΥΤΟ =ΑΜΕΣΩΣ) (ΜΑΤΙ-ΜΑΤΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ)ΕΡΕΥΝΩ ΠΡΟΣΕΧΩ ΑΥΤΟ-ΜΑΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΜΑΥΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΠΡΟΔΕΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ

  3. Ολοι οι ξενοι μας λενε κωλοφαρα κτλ και ολο αντιγραφουν τον πολιτισμο μας και τονιζουν το ποσο ωραιες διακοπες.εκαναν σε Ελληνικα νησια ….
    [Α.Ι.Λ]

    1. Το να αντιγράφεις το καλό και εκείνο που θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο δεν ειναι μεμπτό! Καλύτερα να κοιτάξεις τι κανεις ΕΣΥ κι άσε τους άλλους…

  4. Το "άρθρο" είναι επιεικώς απαράδεκτο.Αυτός που το έγραψε, καλύτερο θα ήταν να μάθει να γράφει πρώτα και μετά να ασχοληθεί λεπτομέρειες του τύπου greeklish. Ποιος σοβαρός δημοσιογράφος θα έγραφε κάτι τέτοιο για παράδειγμα, " Το ποσοστό των αποφοίτων σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ) που χρησιμοποιεί τα Greeklish είναι εκτός από αρκετά μεγάλο, είναι επίσης και απαράδεκτο".. Είναι απλά για γέλια ..ειλικρινά θεωρείτε ότι τα γράφεις σε greeklish έχει να κάνει με το πόσο καλά ξέρει Ελληνικά κάποιος? Αντί να ασχολείστε με τα greeklish γιατί δεν ασχολείστε με όλους του ανορθόγραφους που γράφουν στα Ελληνικά? Ή με το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των ξένων που έχουν διαβάσει κάποιο βιβλίο του Καζαντζάκη για παράδειγμα , από αυτό των Ελλήνων. Γιατί δεν ασχολείστε με την ουσιαστική έλλειψη παιδείας των Ελλήνων.Αλλά όχι, το να γράφεις greeklish είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κοινωνίας. Να ξέρετε, πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά…

  5. Μπορεί να μιλάμε σήμερα ελληνικά αλλά δεν νομιζω να χουμε εμεις καμμιά σχέση με τους αρχαίους ελληνες.Εμείς είμαστε μια φάρα ,ανεγκεφαλοι ραγιάδες λαμόγια ξενόδουλοι ,Ενώ εκείνοι ήταν πατριώτες έξυπνοι γενναίοι πολεμιστές . .
    Αρα μιλάμε για άλλη φάρα
    Ισως έχουμε καποια γονίδια τους και αυτά σε ορισμενα μέρη της ελλάδος
    Εκεινοι ήταν ομορφοι ενώ οι σημερινοί ελληνες ειναι στην πλειοψηφία τους τουλουμπατζήδες.Τώρα παει να φτιάξει λίγο η φάρα μας
    Τα αρχαία έπρεπε να διδάσκονται απο τα δημοτικά μόνο έτσι θα τα μάθαιναν τα παιδιά.
    Είναι εγκεφαλική γλωσσα και οι κουτοι δεν μπορουν να την μάθουν διοτι εχει γραμματική με κανόνες σοβαρούς και συντακτικό δύσκολο.Πρέπει να εχεις κάποιο δείκτη νοημοσύνης να τα καταλάβεις.Αλλά σήμερα δεν υπάρχει παιδεία αλλά μόνο εκπαίδευση τυφλή.Αυτοι που γράφουν με λατινικά γραμματα είναι αγράμματοι τι και άν είναι φοιτητές απλά δεν ξέρουν να γράψουν σωστά τις λέξεις.

    Ki egw aytis tis apopsis eimai! Les kai einai toso dyskolo na patiseis ALT+shift ….
    Αυτο το γράφει κάποιος αλλά με λατινικά στοιχεία
    Ε τι του λες του ανεγκέφαλου.Ολοι έτσι είναι σαν αυτόν.

  6. Egw grafw se greeglish giati mporw. Exeis kapoio problhma? Oloi oi "ellhnes" symplegmatikoi edw bre8hkate? Koita wraia grammatikh kai or8ografia pou exw? Se xalaei to alfabhto? Mhpws 3exases oti yparxoun ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ?

    1. Ναι, υπάρχουν και οι μαλάκες σαν εσένα…

      Greeklish=αποβλάκωση και θα με θυμηθείς σε κάποια χρονάκια. Βέβαια έχεις δίκιο στο ότι δε θα έπρεπε να σε κακολογουν, είσαι ελεύθερος να κανεις ότι θες. Πες μας όμως κι εσυ και όλοι όσο σου αντιτίθενται, ποσά βιβλία διαβάσεις εφέτος…;

  7. Εδω κατηργησαν την επαρση και υποστολη της σημαιας την πρωινη προσευχη τις εικονες τα αρχαια ελληνικα τη γραμματικη και θεωρουμε εντροπη να λεμε οτι ειμεθα Ελληνες και ουδεις εχει αναφερθει στη γενεια των ανιστορητων ελληνοπαιδων και βεβαιως οι αιτιοι ακομη ειναι στο υπουργειο παιδειας και συνεχιζουν ανενοχλητοι την ολοκληρωτικη καταστροφη

  8. Mou exei xalasei to shift, exei vgei to koumpi, kai den xerw pws na allazw lexilogio. Tha to protimousa an me voithousate na mathw pws na to allazw mias kai eimai asxetos kai peiramatizomai ston palio ypologisti tou gioka mou, prospathwntas na mathw 5 pragmata.

  9. προς 6 Ιουνίου 2013 – 2:46 π.μ.
    ειτε αυτο (προς το τελος της σελιδος) http://www.7tutorials.com/how-change-keyboard-input-language

    γενικα σε οτι win να ειναι δεξι κλικ στην ενδειξη γλωσσας, ιδιοτητες, και στην επιλογη πληκτρολογιου υπαρχει η default επιλογη (alt-shift) και βαζεις οτι θελεις.
    αν εχεις χψασει και την μπαρα, απο το control panel στις επιλογες γλωσσας το ιδιο
    ουτως η αλλως αν πατησεις με το ποντικι πανω στην ενδειξη γλωσσας, αλλαζει γλωσσα, δινει δυνατοτητα επιλογης.

    κατι απ'ολα θα πετυχει.

  10. 5 Ιουνίου 2013 – 10:57 μ.μ.
    Γελοίος είσαι εσύ και πολύ μάλιστα, κι όσο κάνεις και τον έξυπνο γίνεσε πιο γελοίος ακόμα όπως συνήθως με κάποιους σαν εσένα!!
    Και ναι, το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων και όχι μόνο νέων σήμερα (φοιτητών ή όχι)
    γράφει greekenglish. Όλοι στο ίδιο διαδίκτυο κινούμαστε, τα ίδια βλέπουμε όλοι δεν μπορεί να θες να μας πείσεις για τις φαντασιώσεις σου……

    Και ναι, ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί δεν ξέρουν να γράφουν σωστά, ορθρογραφημένα Ελληνικά (είτε σπουδάσαν είτε όχι) και επειδή κυκλοφορούν κάτι μαλάκες σαν εσένα που κοροϊδεύουν τον κόσμο προτιμούν να χρησιμοποιούν greekenglish για να μην εκτίθονται.

    Όταν εκλείψουν κάτι σαν εσένα από το διαδίκτυο (και όλο και λιγοστεύετε γιατί τρώτε χέσιμο όπου γράψετε) μπορεί να τολμήσει να γράφει πάλι ο κόσμος και σιγά σιγά θα μάθει και την ορθογραφία, δεν είναι τόσο δύσκολο ούτε κατέχεις εσύ καμμιά σπουδαία γνώση για να μιλάς για τους άλλους.

    άντε με το κάθε βλάκα

  11. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
    ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ…
    ΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΕΙΝ ΚΑΙ ΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΝΟΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ.
    ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ.

    ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ!!!!!!

  12. 6 Ιουνίου 2013 – 12:37 π.μ.

    Κανένα πρόβλημα φίλε, γράφε όπως θες αλλά μάθε ότι σπάνια διαβάζουμε και ασχολούμαστε με σχόλια σε greekenglish γιατί είναι πάρα πολύ κουραστικά και δεν βγάζουμε νόημα εύκολα. Εσένα τώρα ήταν μικρό και ζορίστηκα να το διαβάσω για να σου απαντήσω, των άλλων λυπάμαι αλλά…….
    Έτσι, πάρα πολλές ελληνικές ιστοσελίδες πλέον απαγορεύουν τα greekenglish και δε δημοσιεύουν καθόλου αυτά τα σχόλια. Ξέρουν ότι δε διαβάζονται.

  13. 6 Ιουνίου 2013 – 12:37 π.μ.
    μικρό, χαζό, αρνί…….. όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη δεν είναι Έλληνες αλλά:

    1. σε Ελληνικό site γράφεις οπότε εδώ μέσα είναι Έλληνες
    2. τουλάχιστον 250.000 λέξεις Ελληνικές χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στον πλανήτη που ΔΕΝ είναι Έλληνες και καλό θα ήταν να μάθεις πρωτίστως Ελληνικά αν θες π.χ. να μιλάς αγγλικά……

    γκε γκε τούβλο;

  14. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την βοήθεια και την υποστήριξη σου! Σύντομα θα προβώ σε αγορά νέου πληκτρολογίου!
    Όπως προείπα και σε παραπάνω σχόλιό μου ανήκω στην κατηγορία των άσχετων..αν κάποιος με θεωρεί ανόητο, τότε απλά λυπάμαι.
    Ας μην σχολιάζουμε αρνητικά τους συνανθρώπους μας σε χαλεπούς καιρούς και ας ενωθούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα γεμάτη Φως.

  15. Για να μην ξεχνάμαι τα αρχαία Ελληνικά,

    Απευθύνεται προς όσους έχουν την κακή/καλή συνήθεια να βρίζουν. Tουλάχιστον να χρησιμοποιούν την αρχαία ελληνική γλώσσα για να είναι λιγότερο χυδαίοι…Μπαααα…

    (Requires elementary ancient Greek)

    Λάβε κίναιδε = Πάρ' τα πούστη

    Όδευε εις συνουσίαν = Άντε γα…σου

    Αφόδευε εντός = Χέσε μέσα

    Ποιώ έρωτα δια το αιδοίο της μητρός σου = Γαμώ το μο.. της μάνας σου

    Θα σου συνουσιάσω τον οίκο όπου διαμένεις παλαιό ομοφυλόφιλε = Θα σου γαμ… το σπίτι παλιοπούστη!!!

    Έξω κίναιδε εκ της οικίας = Oξω πούσ… απ'τo σπιτι

    Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα = Της πουτάνας το κάγκελο!!!

    Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι = Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους

    Λάβε πέντε, ω αυνανιστά (συνοδευόμενον από έκτασιν των δακτύλων της μίας χειρός) = Πάρε πέντε, ρε μαλάκα! (μαζί με φάσκελο)

    Εκοπρίσθη η φοράς παρά τοις αλωνίοις = Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι

    Ευμεγέθους σωματικής διάπλασης αυνάν = Χοντρομαλάκας

    Χαίρε ημάς το πλατύφυλλο = Χαιρέτα μας τον πλάτανο
    Άντε γράφτα σέ greeklish

  16. αιμενα μου χαλασαι το καπσ λοκ και το πλικτρω εντ και ντελετε. ιπαρχοι προβλοιμα σινενοισισ.

  17. Γελάτε εσείς με την ανορθόγραφη γραφή; Τόσο όμορφη γλώσσα έχουμε και αντί να ''παίξουμε'' με έξυπνα λογοπαίγνια γράφουμε ανορθόγραφα γιατί είναι δήθεν αστείο.Όσο πιο συχνά συναντούμε λανθασμένες λέξεις καταλήγουν να τυπώνονται στο μυαλό σαν σωστές , λόγω της συχνότητάς αντίκρισής τους…και κάπως έτσι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια κοινωνία αμόρφωτη.

  18. ιτ ισ σοου στιουπιτ του ραιτ ιν γκρινκλισ. στοπ ντουινγκ ιτ. χελπ πιπολ αντερσταντ γιου. χελπ γιορσελφ ντοντ λουκ λαικ εν ιντιοτ.

  19. Προσωπικα πιτευω, οτι οι περισσοτεροι κανουμε χρηση Greeklish, λογω κεκτιμενης ταχυτητας, ειδικοτερα σε, on line chat. Κι οχι οτι δεν γνωριζουμε την γλωσσα μας, ειδικοτερα οι μορφομενοι νεολαιοι, που εχουν γραψει και 700 εκθεσεις και δεν ξερω ποσες εργασιες κατα την διαρκεια της μαθητοσπουδαστικης τους περιοδου.
    Βεβαια απο σεβασμο στον εαυτο μας πρεπει να γραφουμε στην γλωσσα μας, ειδικοτερα οταν απευθεινομαστε σε πατριωτες μας. Επισης πρεπει να συνγχωρουμε τα ορθογραφικα λαθη, γιατι η γλωσσα μας ειναι αρκκετα δυσκολη στην γραφη της και δεν ειναι μια. Στα χρονια μου ειχαμε να μαθουμε πεντε. Αρχαια, αρχαιζουσα, καθαρευουσα,δημοτικη και καθομιλουμενη.
    Εξαλλου κατα το παρελθον εχουν γινει μεγαλυτεροι βιασμοι της Ελληνικης γλωσσασς.
    Ξεχνατε, πριν καμια 20αρια χρονια που ειχ τεθει, ζητημα καταργησης, αρχαιων Ελληνικων απο γυμνασια και λυκεια, οι περισσοτεροι γονεις συμφονουσαν με την καταργηση γιατι κουραζονταν πολυ τα βλασταρια τους να μαθαινουν και αρχαια Ελληνικα.
    Η αν παμε καμποσεσ εκατοσταριες χρονια πριν, οι οι Ελληνες Βυζαντινοι, Χριστιανοι, κατεστρεφαν και εκαιγαν οτι Ελληνικο συνγραμμα και περγαμινη ευρισκαν και κατακρεουργουσαν ακομα και δασκαλουσ οπψς η Υππατια η γεωμετρικη κ.α. για οσους γνωριζουν πραγματικη Ελληνικη ιστορια.
    Η γλωσσα μας, η κουλτουρα μας και ο πολιτισμος μας δεν κυνδινευουν τοσο απο εποχιακες τασεις, οπως τα Greeklish και οι διαφορες αργω.
    Αληθεια πως θα πουμε στα αρχαια Ελληνικα, "μου εφυγε ο τακος?" Γιατι αυτο επαθα οταν ακουσα Ελληνοαμερικανο να λεει "οταν μπιλοζιριαζει, φριζει το λεκι"
    Aquirius , ειμι παιδιας Ελληνικος κατα τα μαλλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek