Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:04 - 24/02/2012

Μειώσεις μισθών από 1ης Μαρτίου και ανεργία “αποτελειώνουν” τα ασφαλιστικά ταμεία….

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Από την 1η Μαρτίου, που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το μνημόνιο, η μείωση του κατώτατου μισθού έως και 22% στα 600 ευρώ είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη.

Επίσης μπορούν να μειωθούν μετά την εκπνοή της τρίμηνης μετενέργειας και οι αμοιβές που ορίζονται από τις κλαδικές συμβάσεις. Κύκλοι του υπουργείου αποσαφήνισαν ότι οι μειώσεις δεν συντελούνται αυτόματα ούτε είναι υποχρεωτικές. Μαζί με τον εισαγωγικό μισθό του κλάδου διασώζονται οι ωριμάνσεις (οι οποίες «παγώνουν») καθώς και το επίδομα παιδιού, σπουδών και βαρέων και ανθυγιεινών.


Αυτοί οι όροι της κλαδικής σύμβασης, ακόμα και αν έχει λήξει, συνοδεύουν την αμοιβή μέχρις ότου αλλάξουν με την υπογραφή μιας νέας επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης. Πάντως σε ένα έτος, σύμφωνα με το μνημόνιο, παύει να ισχύει υποχρεωτικά και η τελευταία κλαδική σύμβαση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε βίαιη ανατροπή σε όλα τα μισθολογικά επίπεδα.


Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εκδοθεί οι πρώτες εγκύκλιοι που θα αποσαφηνίζουν τα θέματα των μισθολογικών μειώσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι απώλειες στα έσοδα των Ταμείων από την ανεργία και τη μείωση μισθών θα ξεπεράσουν τα 4,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι περικοπές 12% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ αφορούν κατά 42% συντάξεις του Δημοσίου, κατά 62,9% του ΟΤΕ, κατά 76,5% της ΔΕΗ, κατά 56,9% του ΗΣΑΠ και μόνο κατά 4,4% αφορούν στον «καθαρό» ιδιωτικό τομέα.

Οι μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις θα γίνουν αναδρομικά από τον Ιανουάριο, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Μαΐου. Όπως φαίνεται, όμως, αρκετοί συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι οι συντάξεις τους έχουν ήδη υποστεί άλλου είδους «χαράτσια».

Τέλος, η διοίκηση του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ ενημερώνει τους συνταξιούχους του Ταμείου ότι οι μειώσεις στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων στις 22 Φεβρουαρίου (σύνταξη μηνός Μαρτίου) οφείλονται αφενός στην παρακράτηση της μηνιαίας Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης βάσει του άρθρου 29 του Ν.3986/2011 και αφετέρου στον φόρο με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα που θεσπίστηκε με τον Ν.4024/2011, σύμφωνα με τον οποίο μειώθηκε το αφορολόγητο του πρώτου κλιμακίου από 01/01/2012.

defencenet.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*