ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Μαίνονται οι μάχες στα σύνορα της Τουρκίας

· Κατοχικά Νέα

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν δύο Τούρκους στρατιώτες σε μάχες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου εκατοντάδες χωρικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες της Άγκυρας για τις αντάρτικες κουρδικές οργανώσεις στη γειτονική Συρία.

Οι αρχές στην επαρχία Χακαρί, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και με το Ιράν, ανακοίνωσαν ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 ακόμα τραυματίστηκαν στις μάχες που ξέσπασαν εκεί την Κυριακή.

Οι μάχες, οι βομβαρδισμοί από αεροσκάφη και οι επιθέσεις από ελικόπτερα, συνεχίζονταν στο νότιο άκρο της πόλης Σεμντινλί, είπε ο δήμαρχός της Σεντάτ Τορέ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έξι περιοχές εκκενώθηκαν και 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επαρχία έχουν ξαναρχίσει οι μάχες ανάμεσα στοn στρατό και στους μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), της αντάρτικης παράταξης που μάχεται εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984 και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης λένε ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αποχώρησαν από περιοχές δυτικά των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, που πλέον ελέγχονται από μέλη μιας συριακής ένοπλης ομάδας που θεωρείται πως πρόσκειται στο PKK.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα μπορούσαν να επέμβουν ακόμα και εντός του συριακού εδάφους σε περίπτωση επίθεσης ή “απειλής” εκ μέρους μιας “τρομοκρατικής οργάνωσης” που ορμάται από εκεί.

πηγη

Follow Me on Pinterest

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΚΑΤΟΧΙΚΑ

Τα καταφέραμε: Τα Κατοχικά Νέα πέρασαν σε καθαρό νέο server – Τώρα αρχίζει η μέτρηση της πραγματικής ζημιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *