Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:17 - 23/06/2014

ΚΙΝΑ: Ταυτόχρονη «εισβολή» σε Ελλάδα-Ισραήλ, η στρατηγική λογική

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΚΙΝΑ: Ταυτόχρονη «εισβολή» σε Ελλάδα-Ισραήλ, η στρατηγική λογική

Εναλλακτική λύση σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την Ελλάδα ή συμπληρωματικότητα και σαφής στρατηγικός σχεδιασμός για περαιτέρω περιορισμό του κόστους μεταφοράς των κινεζικών προϊόντων στις δυτικές αγορές;

Μάλλον το δεύτερο αναζητά η Κίνα με τη μαζική δραστηριοποίησή της στην αγορά του Ισραήλ, όπου σύμφωνα με την επιχειρηματική εφημερίδα «Globes», προηγείται σε διαγωνισμό για την κατασκευή νέου λιμένα, κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό, καθώς η προσφορά της China Harbour Engineering Company Ltd. είναι πολύ πιο οικονομική από το ένα περίπου δισεκατομμύριο δολάρια που είχε προταθεί.

Η διαφαινόμενη επιτυχία έρχεται μετά από αυτή του Μαρτίου, όταν και κινεζική προσφορά επικράτησε σε διαγωνισμό για τη σιδηροδρομική σύνδεση του Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, με τον λιμένα Ασντόντ στη Μεσόγειο, σε μια σιδηροδρομική γραμμή 300 χιλιομέτρων με την επωνυμία «Red-Med» που θα μεταφέρει εμπορεύματα. Χρονοδιάγραμμα του έργου είναι η πενταετία.

Όλα δείχνουν ότι η στρατηγική σκέψη των Κινέζων είναι εντυπωσιακή αφού μειώνοντας το κόστος μεταφοράς, θα αντισταθμιστεί σε έναν τουλάχιστον βαθμό η ανάγκη αύξησης των αποδοχών των Κινέζων εργαζομένων, ώστε να τονωθεί και η εσωτερική ζήτηση, οπότε σε συνδυασμό με τη διατήρηση σε σταθερά επίπεδα του ενεργειακού κόστους, με συμφωνίες όπως αυτή με τη Ρωσία, να μην υπάρχουν σοβαρές αναταράξεις που θα απειλήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της ασιατικής χώρας.

Τα εμπορεύματα θα μεταφέρονται στην Ερυθρά Θάλασσα και από εκεί στις ακτές της Μεσογείου, απ’ όπου, μέσω Ελλάδας, θα μεταφέρονται στις δυτικές αγορές. Η στρατηγική σύλληψη των Κινέζων συμπεριλαμβάνει τις θαλάσσιες, τις χερσαίες και τις αεροπορικές μεταφορές, με το κινεζικό κεφάλαιο να επενδύεται με σύνεση, σε έργα πνοής, που θα αλλάξουν τον παγκόσμιο εμπορικό χάρτη.

Θυμίζουμε την εμπλοκή της Κίνας στο λιμάνι του Πειραιά και το τεράστιο ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, νησί κομβικής σημασίας στο μέσον της Μεσογείου. Όλα μεθοδικά και με σταθερά βήματα, συμβατά με τις διδαχές μεγάλων Κινέζων, όπως ο Κομφούκιος… ακόμα και ο Σουν Τσου.

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει η διαφαινόμενη τάση της Κίνας να αντιμετωπίζει ως ενιαίο χώρο την ανατολική Μεσόγειο, με ακρογωνιαίο λίθο την Ελλάδα και το Ισραήλ. Περιττό να αναφερθεί ότι αυτή η τάση εγείρει ζητήματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο στον στρατηγικό διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, αφού οι συνέργειες που μπορούν να προκύψουν είναι πολλαπλές και άκρως επωφελείς.

Όσον αφορά τον λιμένα του Ασντόντ, οι Κινέζοι κατέθεσαν την τελευταία στιγμή πρόταση να αναλάβουν για 25 χρόνια τη διαχείριση, ανταγωνιζόμενοι τη γερμανική Eurogate, την ολλανδική Terminal Investment και την International Container Terminal Services.

Οι Ισραηλινοί που έχουν αντιληφθεί εγκαίρως τα περιθώρια, αφενός επιθυμούν σε μια πενταετία τον διπλασιασμό των εξαγωγών τους στην Κίνα, φθάνοντας τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια και αφετέρου δείχνουν να ενθαρρύνουν την εμπλοκή των Κινέζων στην αγορά τους, όπως για παράδειγμα την εξαγορά από κινεζικά κεφάλαια του κολοσσού στον τομέα των τροφίμων «Tnuva», έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε Ισραηλινοί, ότι 3.000 χρόνια πριν η χώρα τους γίνει γνωστή ως «έθνος των start ups» (των νεοφυών επιχειρήσεων που με την τεχνολογική καινοτομία δημιουργούν αξίες τεράστιες που αποτυπώνονται σε εξαγορές δισεκατομμυρίων δολαρίων), ήταν εμπορικός κόμβος. Θα ακολουθήσει η Ελλάδα μας ή θα… μπερδευτεί στον δρόμο, παγιδευμένη ανάμεσα σε στερεότυπα και την παρασιτική νοοτροπία πολλών;

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (10)

  1. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 7:44 ΠΜ

    Πονερός ο κινέζος με τζοπ στικ αντι για πιρουνι

  2. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 7:45 ΠΜ

    Πεστο μπουρδέλο να σε μεσα.

  3. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 8:03 ΠΜ

    Έχω την εντύπωση ότι για να να ελενχθεί η διείσδυση και η "εισβολή" της Κίνας στον ζωτικό χώρο της Μεσογείου η ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν μια άτυπης πολιτικής ανάσχεσης (containment) απέναντι στο Πεκίνο…..ίσως και όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στην "γειτονιά" μας να έχουν σχέση με αυτό…

    Η Κίνα θα είναι για τον 21 αιώνα η μεγαλύτερη απειλή που γνώρισε η ανθρωπότητα….και να μην ξεχνούμε ότι η Κίνα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι απο το 2000 και η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την Τουρκία σαν Δούρειο Ίππο όχι μόνο μέσα στο ΝΑΤΟ και και σαν πρόσβαση στην Μεσόγειο …βέβαια η Τουρκία σε αντάλλαγμα παίρνει χρήμα ….άρα για πάρα πολλούς γεωστρατηγικούς…πολιτικούς ….γεωγραφικούς και οικονομικούς λόγους η Ελλάς θα πρέπει να είναι αντίθετη σε όλο αυτό …..γιατί η πατρίδα μας η Ελλάς ΕΙΝΑΙ ο μοναδικός άλλος πολιτισμός για τους Σίνες ….και άρα για αυτούς και Ο ΜΑΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ…..

    "ΔΕΛΤΑ"

  4. Οι εβραιοι εζησαν και ζουν εντος κ εκτος ιουδαιας χιλιαδες χρονια. Εχουν μακροχρονη ιστορια και θεωρουνται μαζι με τους κινεζους ως οι καλυτεροι εμποροι. Αν δεν συνεργαστουν αυτοι στους δυσκολους καιρους που ζουμε ποιοι θα συνεργαστουν.

  5. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 8:54 ΠΜ

    ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ, ΤΗΝ ΧΙΛΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ. ΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΕΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ. ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΑΞΟΝΕΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ.
    ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ, ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ , ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ, ΤΑΟΙΣΜΟΣ, ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ Η ΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΔΗΝΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΟ ΩΣΤΕ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΩΤΕΡΗ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

  6. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 9:08 ΠΜ

    H εξαθλιωση,λογικο γιαυτους αφου ο ανθρωπος ειναι δουλος μαο,εχει ζητηθει εδω και μιά δεκαετία οταν συμπληρωθουν οι απαιτήσεις θα εγκαταστηθουν για τα καλά και να δεις που θα καλλιεργουμε και οπιο

  7. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 9:12 ΠΜ

    Η μούρλια το να πουλάς συνεχώς κατι οδηγεί αναπόφευκτα σε εμποριο ανθρωπων

  8. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 9:18 ΠΜ

    ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

  9. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 4:14 ΜΜ

    ΦΙΛΕ 11:54 ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΤΗΝ Α-ΛΗΘΕΙΑ ΑΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΜΙΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΕΣ & ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ :)))))) ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΛΕΥΡΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ. a]+[@

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*