Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:05 - 18/03/2011

Ιαπωνία: σχέδια για ταφή του πυρηνικού εργοστασίου- Βιντεο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Oι Ιάπωνες επιστήμονες εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα να θάψουν σε άμμο και τσιμέντο τον ένα από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, καθώς αυτός ίσως είναι και ο μόνο τρόπος για να αποτραπεί μια καταστροφική διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα», η εν λόγω μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και το 1986 για τη μόνωση των διαρροών του Τσερνομπίλ.
Είναι πρώτη φορά που αναγνωρίζουν οι Αρχές ότι το ενδεχόμενο ταφής του πυρηνικού συγκροτήματος αποτελεί πιθανότητα,  γεγονός που φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι λιγότερος δραστικές λύσεις όπως η ρίψη νερού από ελικόπτερα δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας ανέβασε στο 5 το επίπεδο του πυρηνικού δυστυχήματος από το 4 που ήταν.
Στην ίδια θέση ήταν και το ατύχημα στο Θρι Μάιλ Άιλαντ των ΗΠΑ το 1979.
Σημειώνεται ότι το δυστύχημα στο Τσερνομπίλ ήταν στην υψηλότερη κλίμακα το 7.
Επίσης, οι Αρχές εκτιμούν ότι τώρα θα μπορέσουν να επιδιορθώσουν το καλώδιο ενέργειας σε  τουλάχιστον δύο αντιδραστήρες ώστε να ξαναρχίσουν οι αντλίες νερού που χρειάζονται για να κρυώνουν τις ράβδους καύσιμου.
Τα πυροσβεστικά οχήματα του ιαπωνικού στρατού άρχισαν να ρίχνουν νερό στον υπερθερμασμένο αντιδραστήρα  3 του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, τον πλέον «επικίνδυνο», σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Οι αντλίες των πυροσβεστικών οχημάτων άρχισαν να ρίχνουν νερό στη δεξαμενή καύσιμου του αντιδραστήρα, ενώ ατμός υψώνεται από το ημι-κατεστραμμένο κτίριο που τον στεγάζει.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ μετέδωσε ότι 7 πυροσβεστικά οχήματα θα ρίξουν συνολικά 50 τόνους νερού στον αντιδραστήρα.
Δύο ομογενείς πυρηνικοί επιστήμονες της Αυστραλίας διατύπωσαν αντίθετες απόψεις για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσει η Ιαπωνία το πρόβλημα της διαρροής ραδιενέργειας.
Ο πρώην επικεφαλής της Σχολής Πυρηνικών Μελετών του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα Γιώργος Δρακούλης δήλωσε πως θα ήταν καλύτερο αν οι Ιάπωνες άφηναν τους προβληματικούς αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού να κρυώσουν μόνοι τους αντί να τους ρίχνουν θαλασσινό νερό.
«Η ρίψη θαλασσινού νερού ίσως να επιδεινώνει την κατάσταση», λέει ο κ. Δρακούλης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο του Τσέρνομπιλ στη Φουκουσίμα.
Ο δρ Πίτερ Καραμόσκος πιστεύει πως οι αρμόδιοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ψύξουν τους αντιδραστήρες.
«Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά και οι συνέπειες να είναι οδυνηρές», επισήμανε ο δρ Καραμόσκος.
Καθώς η Ιαπωνία εισέρχεται στην δεύτερη εβδομάδα μετά το σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που ισοπέδωσε ολόκληρες παραλιακές πόλεις, μετράει 6.539 νεκρούς και 9.522 αγνοούμενους, ενώ το ενδεχόμενο του πυρηνικού ολέθρου ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί.
Πηγή: econews

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*