Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:08 - 06/08/2013

Η σωτηρία είναι πολύ μεγάλο πράγμα, τελικά…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«Τι θα κάνετε μ’ αυτούς εκεί πάνω»;

Η ερώτηση σχιζοφρενική.

Τι θα κάνουμε «ποιοι;» εκεί πάνω. Πού δηλαδή; Και με ποιους τι θα κάνουμε; Ποιοι είναι οι απάνω που έχουν ευθύνη για ό,τι γίνεται και ποιοί είναι οι κάτω που περιμένουν από τους πάνω να κάνουν κάτι;

Μου κάνουν την ίδια ερώτηση, σχεδόν καθημερινά, εδώ και μια εβδομάδα που «κατέβηκα» για ολιγοήμερες διακοπές.

Στην αρχή ξαφνιάστηκα. Μετά συνειδητοποίησα αυτό που πάντα ήξερα.

Στην Ελλάδα πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι και ποτέ εμείς.

Στην Ελλάδα η ευθύνη δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι πάντα κάποιων άλλων.

Στην Ελλάδα βάζουμε όρια και σύνορα κατα πως μας βολεύει. Τίποτα, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, ούτε το πώς διαχειριστήκαμε το νεότερο ελληνικό κράτος όλοι, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι.

Αποφάσισα, λοιπόν, να απαντώ δι ερωτήσεων στο ερώτημα «τι θα κάνετε μ’ αυτούς εκεί πάνω».

– «Ποιοι εμείς που εκεί πάνω ;»

– «Εσείς στην Αθήνα … με τους πολιτικούς που μας διέλυσαν.»

– «Εμείς τίποτα δεν θα κάνουμε, περιμένουμε να κάνετε εσείς», απαντώ στην ίδια λογική της ερώτησης, μήπως και ξαφνιάσω κανέναν.

– «Τι να κάνουμε εμείς εδώ κάτω;»

– «Μα είναι και δικοί σας εκπρόσωποι, αν δεν κάνω λάθος, και μάλιστα οι ίδιοι χρόνια τώρα».

Η απάντηση δεδομένη.

– Σιγά μωρέ όλοι ίδιοι είναι».

Η στιχομυθία, που στην αρχή με ξάφνιασε, τώρα με φοβίζει.
Με φοβίζει η αντίληψη ότι ο καθένας από εμάς είναι ανεύθυνος, με φοβίζει η αντίληψη ότι κάποιοι άλλοι πρέπει να κάνουν κάτι κι εμείς αμέτοχοι να ακολουθήσουμε.

Με τρομάζει το πόσο εύκολα ο Ελληνας αποποιείται ευθυνών και αναζητά «σωτήρες», έξω και μακρυά απ αυτόν. Κι ακόμα περισσότερο με τρομάζει η ραθυμία και η ισοπέδωση όλων.
Μια ραθυμία σκέψης που μαθηματικά οδηγεί να ακολουθήσουμε όποιον μας χαιδέψει τα αυτιά, όποιον μας υποσχεθεί την εύκολη λύση.

Κι επειδή σε τέτοιες εποχές κανείς δεν τολμά να υποσχεθεί εύκολες λύσεις, είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε όποιον βγει αλαλλάζοντας και υποσχεθεί στους «κάτω» ότι θα λύσουν το πρόβλημα κάποιοι «επάνω».
πηγη

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 08/06/2013 @ 12:44 ΜΜ

    Ε ναι γνωστα αυτα γιαυτο λεμε πως δεν εχουμε σωτηρια. Κανεις δεν ειναι πλεον διατεθιμενος να θυσιασει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Απολυτως τιποτα το παραμικρο. Οι 'κατω' θα περιμενουν τους 'επανω' και οι 'επανω' τους 'κατω'. Εεεεεεεεχουμε δρομο μπροστα μας. Μην ξεχνατε πως η Τουρκοκρατια κρατησε 400 χρονια. Και ηταν και ανδριωμενοι τοτε. Οχι τωρα που αντρες γυναικες κανουν συναγωνισμο ποιος/α θα φτοιαξει καλυτερο μαλλι. Οποτε ξαναλεω εεεεχουμε δρομο μπροστα μας. Αν στους ανδριωμενους πηρε 400 χρονια να επαναστατησουν σκεφτειτε εμεις. Με το μαλακο παιδια μην μας φυγει κανας ποντος η σπασει κανα νυχι. Θα βρεθουν καποτε οι τρελοι, λιγοι αλλα τρελοι, το θεμα ειναι σε ποιον αιωνα…..

  2. Ανώνυμος 08/06/2013 @ 9:23 ΜΜ

    Εεει εσείς οι από πάνω, βοηθάτε τους από κάτω!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*