ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ηφαίστειο προκαλεί τρόμο σε Χιλή και Αργεντινή – Εκκένωση και κλειστά σχολεία

· Κατοχικά Νέα

Το ηφαίστειο Κοπάχουε, κοντά στα σύνορα της Χιλής με την Αργεντινή, βρυχάται και προκαλεί τρόμο! Ήδη, οι χιλιανές αρχές διέταξαν τους 2.200 κατοίκους της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο Κοπάχουε να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει, και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια έκρηξη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής, Άντρες Τσάντβικ.

455 μικρές σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή από την Κυριακή, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του υπουργείου Εσωτερικών. «Η εκκένωση θα ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες, αν και μπορεί να καθυστερήσει έως και 72 ώρες, καθώς μπορεί να επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρο Ρικάρντο Τόρο.

Και από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην Αργεντινή, οι αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων σε μια ακτίνα περίπου 16 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας της επαρχίας Νεγκουέν της Αργεντινής, ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για εκκένωση», αν και σημείωσαν ότι παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου το οποίο βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο.

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας «παγώνει» τις προσδοκίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕΔΙΕΘΝΗ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας «παγώνει» τις προσδοκίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Μιζούρι: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει τον χάρτη του Τραμπ και τον στέλνει σε δημοψήφισμαΔΙΕΘΝΗ

Μιζούρι: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει τον χάρτη του Τραμπ και τον στέλνει σε δημοψήφισμα

Ξεμπλοκάρει το έργο του 1,15 δισ. δολαρίων για να μην φτάσουν οι χωροκατακτητικοί κυπρίνοι στις Μεγάλες ΛίμνεςΔΙΕΘΝΗ

Ξεμπλοκάρει το έργο του 1,15 δισ. δολαρίων για να μην φτάσουν οι χωροκατακτητικοί κυπρίνοι στις Μεγάλες Λίμνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά