Διαφημίσεις

Tο «Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών» αναγραφόταν ως αποστολέας στο ύποπτο δέμα με εκρηκτικά που αναστάτωσε στη 1 χθες το μεσημέρι τη γερμανική καγκελαρία και ξεσήκωσε συναγερμό στην καρδιά του Βερολίνου. Την ώρα εκείνη η Ανγκελα Μέρκελ έλειπε σε επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο, για να συναντηθεί με τον ομόλογό της Ιβ Λετέρμ. Ετσι δεν διέτρεξε ούτε στιγμή κίνδυνο να παραλάβει το επικίνδυνο δέμα, που απευθυνόταν προσωπικά στην ίδια.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί το εξουδετέρωσαν γύρω στις 3.30 εκτοξεύοντάς του νερό υπό πίεση και στη συνέχεια άρχισαν να αναλύουν εξονυχιστικά το περιεχόμενό του. Με επίσημη ανακοίνωσή του ο υπ. Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζίερ, επιβεβαίωσε ότι το δέμα περιείχε πράγματι εκρηκτική σκόνη κι έναν πυροδοτικό μηχανισμό, που θα μπορούσε να έχει ανατιναχτεί προκαλώντας τραυματισμούς – άγνωστο πόσο σοβαρούς, καθώς και ότι ο μηχανισμός ήταν «ίδιας κατασκευής» με τα παγιδευμένα πακέτα της Αθήνας.
Η ηλεκτρονική σελίδα της Tagesspiegel ανέφερε ότι το δέμα-βόμβα, που παραδόθηκε στην καγκελαρία από την εταιρεία ταχυμεταφορών UPS, περιείχε ίχνη εκρηκτικών παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν τη Δευτέρα στα δέματα της Αθήνας. «Φαίνεται ότι κάποιοι θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα αξιωματούχος των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, «φωτογραφίζοντας» πιθανόν ελληνικές ακροαριστερές οργανώσεις. Πάντως τα γερμανικά και τα υπόλοιπα δυτικά ΜΜΕ συνδυάζουν «αυτοματοποιημένα» τη χθεσινή απόπειρα με το μπαράζ δεμάτων στις πρεσβείες της Αθήνας – και δευτερευόντως με τις απειλές της Αλ Κάιντα.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι το ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας της εισερχόμενης αλληλογραφίας και προκάλεσε την άμεση ειδοποίηση της αστυνομίας. Σύμφωνα με την Berliner Morgenpost, οι γερμανικές υπηρεσίες είχαν ήδη λάβει προειδοποιητικό μήνυμα για την ασφάλεια της καγκελαρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Αμέσως έφτασε στην καγκελαρία ένα ειδικό αστυνομικό όχημα με ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ενώ κρίθηκε σκόπιμο να μην εκκενωθεί εντελώς το κτίριο, αλλά μόνο να απομονωθεί το γραφείο αλληλογραφίας.
Στο μεταξύ, στο Παρίσι ο Νικολά Σαρκοζί συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη σύσκεψη με τους υπευθύνους των υπηρεσιών ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής κατά της χώρας, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή».
Προς αποφυγήν παρεξήγησης, η πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου δεν είχε καμία σχέση με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, αλλά αφορούσε αποκλειστικά τις πρόσφατες απειλές του Μπιν Λάντεν κατά της Γαλλίας από το Αλ Τζαζίρα και τα πακέτα-βόμβα της Αλ Κάιντα από την Υεμένη.
Γιάννης Παπαδάτος

«Ελ. Βενιζέλος»
Ερευνα για τις αποστολές στη Γερμανία

Πολύωρες συσκέψεις μέχρι αργά χθες τη νύχτα πραγματοποιούνταν στο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να εντοπιστεί πώς θα μπορούσε ο παγιδευμένος φάκελος που απεστάλη στο γραφείο της Ανγκελα Μέρκελ, να φύγει από το αεροδρόμιο. Οι αρχές ασφαλείας ξεκίνησαν άμεσα διερεύνηση στα αρχεία όλων των εταιρειών κούριερ που οργάνωσαν χθες αποστολές εμπορευμάτων και ταχυδρομείου προς τη Γερμανία, είτε με δικά τους αεροσκάφη, αμιγώς cargo, είτε με επιβατικά αεροσκάφη που εκτέλεσαν τακτικά δρομολόγια προς διάφορες γερμανικές πόλεις. Ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ πηγές του αεροδρομίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν αν πραγματικά το ύποπτο δέμα έφυγε από τον ΔΑΑ.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ
Σε πρώτο πλάνο οι επιστολές-παγίδα

Το ελληνικό «σίριαλ» της αποστολής παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες προσέλκυσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Ορισμένα το συνέδεσαν με τις εσωτερικές εξελίξεις (κοινωνικός αναβρασμός λόγω των μέτρων λιτότητας στη λήξη της προεκλογικής περιόδου), ενώ κάποια άλλα το αντιμετωπίζουν ως αλυσίδα της διεθνούς τρομοϋστερίας, με τα επαπειλούμενα χτυπήματα της Αλ Κάιντα. Ωστόσο, η «Wall Street Journal» μετέφερε την κατηγορηματική διάψευση της ελληνικής αστυνομίας ότι οι δύο όψεις της τρομοκρατίας δεν σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο.
«Τα (χθεσινά) γεγονότα διαδραματίζονται σε περιβάλλον κοινωνικής έντασης στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες για τους σοσιαλιστές τοπικές εκλογές κι ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα αντιδημοφιλές πρόγραμμα λιτότητας», τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο. Στο ίδιο τηλεγράφημα επισημαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ογκούμενο ρεύμα «ακτιβιστικού εξτρεμισμού», εκπορευόμενο από μια «νεφελώδη αναρχίζουσα ακροαριστερά».
Για πιθανές διασυνδέσεις των Ελλήνων «αναρχο-επαναστατών» με Ιταλούς και άλλους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες κάνει λόγο η «Ρεπούμπλικα», ενώ το BBC υποστηρίζει ότι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» «προσπαθεί να πυροδοτήσει την επανάσταση στην Ελλάδα στην τρέχουσα περίοδο λιτότητας».
ΑνταποκρίσειςΜε συνεχείς ανταποκρίσεις κάλυψε το θέμα και το CNN. Oσο για την ηλεκτρονική σελίδα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», προέβαλε επίσης την εκδοχή της ελληνικής αστυνομίας ότι τα δέματα στις πρεσβείες Ελβετίας, Ρωσίας, Βουλγαρίας, Χιλής και Γερμανίας δεν έχουν σχέση με τις «εκρηκτικές αποστολές» της Αλ Κάιντα από την Υεμένη.
Ελληνική διπλωματική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σχεδόν το σύνολο των ξένων πρεσβειών στη Αθήνα είχαν προειδοποιηθεί από τη Δευτέρα να προσέχουν ιδιαίτερα την αλληλογραφία τους, μετά το «πρώτο κύμα» πακέτων-βόμβα με παραλήπτη, μεταξύ άλλων, τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *