Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:22 - 03/11/2010

Ψάχνουν στους «Πυρήνες» τους ταχυδρόμους του τρόμου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ψάχνουν στους «Πυρήνες» τους ταχυδρόμους του τρόμου

Σύγχυση στα αντιτρομοκρατικά επιτελεία, που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, έχει προκαλέσει η ομαδική αποστολή πακέτων βομβών σε πρεσβείες και άλλους στόχους που αποκαλύφθηκαν χθες με εκρηκτικό τρόπο. Στην Αθήνα, πάντως, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία πέντε καταζητούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» θεωρώντας ότι αυτή βρίσκεται πίσω από τις αποστολές παγιδευμένων δεμάτων.

Η πρωτεύουσα χθες γέμισε βόμβες και οι αστυνομικοί δεν ξέρουν πού αλλού έχουν σταλεί παγιδευμένα πακέτα, κάτι που κρατάει ψηλά τον δείκτη της αγωνίας και της ανασφάλειας, έστω και αν οι μηχανισμοί αυτοί, όπως φαίνεται, δεν είναι κατασκευασμένοι για να σκοτώσουν, αλλά μάλλον για τη δημιουργία εντυπώσεων και τρόμου, κάτι που το πέτυχαν απολύτως.
Το γεγονός ότι μία από τις βόμβες που ταχυδρομήθηκαν από την Ελλάδα, έφτασε μέχρι την Καγκελαρία και την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, θέτει σε αμφισβήτηση όλα τα υπερσύγχρονα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη και βέβαια είναι πολύ πιθανό να έφτανε στον προορισμό του και το πακέτο για τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, που είχαν πάνω τους οι δύο νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές από καθαρή ατυχία γι’ αυτούς και προς μεγάλη ανακούφιση των αρχών.
Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν αποκαλυφθεί πέντε πακέτα-βόμβες, από τα οποία δύο εξερράγησαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Ρωσίας, ενώ άλλες τρεις εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις, στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, στη Βουλή και σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι, όπου την επέστρεψαν από τη γερμανική πρεσβεία για την οποία προοριζόταν. Το μεσημέρι έφτασε το παγιδευμένο πακέτο στην Ανγκελα Μέρκελ και το βράδυ βρέθηκαν άλλοι δύο μηχανισμοί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανεβάζοντας τον αριθμό στους 12.
Μία λίστα όμως με τα γραφεία πέντε εταιρειών ταχυμεταφορών, που είχαν πάνω τους ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος, όταν συνελήφθησαν προχθές, μετά την έκρηξη στο Παγκράτι, έχει πείσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο και δεν είναι απίθανο να κυκλοφορούν αρκετές ακόμα βόμβες που κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται. Η αστυνομία, ύστερα από σύσκεψη στην Αντιτρομοκρατική προχθές το βράδυ, στην οποία συμμετείχε και ο υπεύθυνος Ασφαλείας της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, ειδοποίησε αμέσως τις εταιρείες και τις πρεσβείες να προσέχουν ιδιαίτερα, κάτι που θεωρείται ως αιτία του ότι βρέθηκαν οι πέντε βόμβες χθες.
Η άγνοια της έκτασης που έχει πάρει το φαινόμενο, ωστόσο, ανάγκασε τις αρχές χθες να δώσουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των πέντε καταζητούμενων με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», 15 μήνες μετά την έκδοση των ενταλμάτων σε βάρος τους.
Συλλογή πληροφοριώνΣτόχος των αρχών, με την κίνηση αυτή, είναι η συλλογή πληροφοριών για το πού μπορεί να κινούνται οι συγκεκριμένοι καταζητούμενοι, αλλά και για την ανεύρεση γιάφκας της οργάνωσης που θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει στην Αθήνα.
Παράλληλα, η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων αποσκοπεί στο να βρεθούν ταχύτερα τυχόν αποστολές δεμάτων από τα συγκεκριμένα άτομα, γιατί, όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουν από πού έφυγαν και πόσα τέτοια πακέτα, λόγω του μεγάλου όγκου αλληλογραφίας που διακινείται καθημερινά.
Για τον λόγο αυτό κάνουν έκκληση προς όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι για τους καταζητούμενους και κυρίως προς τους υπαλλήλους εταιρειών ταχυμεταφορών που ενδεχομένως τους έχουν δει, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964, με τη δέσμευση ότι θα τηρηθούν η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, από τις ενδείξεις που έχουν μέχρι στιγμής, εκτιμούν ότι τα πακέτα δεν έστειλαν μόνο οι δύο συλληφθέντες, αλλά υπήρχαν τουλάχιστον άλλες δύο ομάδες που έκαναν την ίδια δουλειά.
Το βέβαιο είναι ότι οι Αργυρού και Τσάκαλος είχαν κατέβει στο Παγκράτι από του Ζωγράφου γιατί στις τσέπες τους βρέθηκαν εισιτήρια λεωφορείου ακυρωμένα από την περιοχή αυτή.
Κώστας Τομαράς

Εξέταση των όπλων
Η βαλλιστική δεν έδειξε τη «Σέχτα»

Η ενέργεια των αρχών να βγάλουν στο φως τους καταζητούμενους των «Πυρήνων της Φωτιάς» υπογραμμίζει την εκτίμηση ότι πίσω από τις αποστολές βρίσκεται η συγκεκριμένη οργάνωση με αναβαθμισμένη δράση.
Η εκδοχή να είναι η «Σέχτα Επαναστατών» αποδυναμώθηκε από τις βαλλιστικές έρευνες στα δύο πιστόλια Glock που είχαν πάνω τους οι συλληφθέντες. Οπως έγινε γνωστό χθες, τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη «Σέχτα», αλλά εξετάζονταν για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες ή ληστείες.
Σε ό,τι αφορά τη συνδεσμολογία των βομβών είναι όλες πανομοιότυπες: οι φάκελοι περιείχαν βιβλία για καμουφλάζ, μέσα στα οποία υπήρχε πολύ μικρή ποσότητα πυρίτιδας (περίπου 70 γραμμάρια), ενώ ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα άγκιστρο στο άνοιγμα, καλώδια, μπαταρίες και αντίσταση από ηλεκτρικό λαμπτήρα.

Ποιοι είναι οι 5 καταζητούμενοι
Μιχάλης Νικολόπουλος, 22 ετώνΟ «μικρός» είχε εξαφανιστεί πριν από τον μεγάλο αδελφό. Η ανάμειξη του στην οργάνωση προκύπτει, σύμφωνα με την αστυνομία, από μισό αποτύπωμα στη σακούλα με τα υπολείμματα βόμβας που είχε βρεθεί έξω από το σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι καθώς και σε άλλα αντικείμενα. Αυτό κατά τους αστυνομικούς στοιχειοθετεί την άμεση εμπλοκή του στις δραστηριότητες των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Γιώργος Νικολόπουλος, 24 ετώνΚάτοικος Νέου Ψυχικού. Μαζί με τον αδελφό του, Μιχάλη, θεωρείται από τους «σκληρούς» της ομάδας των Πυρήνων Βορείων Προαστίων και από τους πρωτοστάτες στη δράση της οργάνωσης. Εχει εξαφανιστεί μετά την ανεύρεση της «γιάφκας» στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν επίμονα από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, χωρίς αποτέλεσμα.
Γεώργιος Καραγιαννίδης, 30 ετώνΕίναι ο μεγαλύτερος της παρέας, γνωστός στον χώρο των αντιεξουσιαστών αλλά και στους αστυνομικούς για συμμετοχή σε επεισόδια και κινητοποιήσεις. Και αυτός, όπως λένε, μπαινόβγαινε στο σπίτι του Χαλανδρίου και, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, βάσει της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σε βάρος του, είχε ενεργό συμμετοχή σε όλες τις σοβαρές ενέργειες των «Πυρήνων».
Μητρούσιας Αλέξ., 21 ετώνΚατά την Αστυνομία πρωτοστάτησε στα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη, όπως και στους υπόλοιπους, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών.
Νταμιάνο Μπολάνο, 23 ετώνΤο παιδί από τη Χειμάρρα, που οι αστυνομικοί θεωρούν από τους «σκληροπυρηνικούς» των Εξαρχείων και κουμανταδόρο σε στέκι αναρχικών. Είχε προσαχθεί για επεισόδια σε διαδηλώσεις και τον θεωρούσαν ύποπτο για συμμετοχή στη δράση των «Πυρήνων», μέχρι που οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη γιάφκα του Χαλανδρίου.
Οι εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών
Ανοίγουν ξανά τον φάκελο της ιταλικής «FAI»

Επιβεβαίωση των διωκτικών αρχών για στενή συνεργασία των εξτρεμιστικών αντιεξουσιαστικών ομάδων σε διεθνές επίπεδο και κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο αποτελούν τα πακέτα – βόμβες που εντοπίστηκαν χτες και προχτές. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι μηχανισμοί αυτοί είναι καρπός της ανταλλαγής τεχνογνωσίας των μελών του αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα με την «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία» FAI (Federazione Anarchista Informale), την οποία θεωρούν πως είναι ο πυρήνας από τον οποίο προέρχονται οι διάφορες ομάδες που δρουν κυρίως στην Ιταλία.
Η FAI άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον για την Ελλάδα, από τον Οκτώβριο του 1999 με την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στην ελληνική πρεσβεία και στο εμπορικό επιμελητήριο της Μαδρίτης και σε ένα υποκατάστημα της City Bank στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Την ίδια εποχή εστάλησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο ελληνικό γραφείο τουρισμού και σε στρατόπεδο των carabinieri (ιταλική στρατιωτική αστυνομία) στο Μιλάνο, για λογαριασμό της Διεθνούς Αλληλεγγύης, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Μαζιώτη.
Το ενδιαφέρον κορυφώθηκε στις 19 Απριλίου 2010, με ίδια ενέργεια, και με την επωνυμία «Επαναστατικοί Πυρήνες Λάμπρος Φούντας», πάλι με επιστολή – βόμβα στους καραμπινιέρους στη Ρώμη. Η δράση της FAI γίνεται έντονη μετά το 2000, με σωρεία βομβιστικών ενεργειών, πολλές φορές θεαματικών που αναλαμβάνει την ευθύνη η Διεθνής Αλληλεγγύη ή ως Ταξιαρχία Πυρός και Τεχνουργημάτων. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 20 βομβιστικές ενέργειες κυρίως στην Ιταλία και στην Ισπανία, σε αστυνομικούς, δικαστικούς, διπλωματικούς και οικονομικούς στόχους. Πολλές από αυτές τις ενέργειες ήταν με παγιδευμένες επιστολές, άλλα στην πλειοψηφία τους εντοπίζονταν από τις αρχές.
Η μοναδική που είχε θύμα έναν Ιταλό αστυνομικό ήταν το 2005 που έσκασε στα χέρια του δέμα με εμπρηστική βόμβα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα. Αρχικά οι βομβιστές έστελναν παγιδευμένες επιστολές με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, αλλά οι αρχές που ήταν σε ετοιμότητα τις εντόπιζαν από το βάρος, που δεν ταίριαζε με αυτό που δήθεν περιείχε, σύμφωνα με αναγραφόμενα στο εξωτερικό.
Για τον λόγο αυτόν, μετά το 2005 άρχισαν να στέλνουν επιστολές με πολύ μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης (50-60 γραμμάρια), που δεν μπορούσε να σκοτώσει αλλά να προκαλέσει ζημιά και να ακρωτηριάσει αυτόν που θα την άνοιγε. Και πάλι όμως εντοπίζονταν, ενώ όλα είχαν επισημανθεί στις συναντήσεις των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεντιτερανέ». Στις 22 Οκτώβρη 2007 συνελήφθησαν 4 άτομα στην Περούτζια ως μέλη της FAI, οι οποίοι κατηγορούνται βάσει του ιταλικού αντιτρομοκρατικού νόμου για συμμετοχή σε «ένωση με διεθνή ή εγχώρια τρομοκρατική δράση με σκοπό την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης». Οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως η FAI είναι ένα ανοιχτό, αποκεντρωμένο δίκτυο ατόμων και ομάδων που εφαρμόζουν την άμεση δράση και το σαμποτάζ ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.
Κώστας Τομαράς

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*