ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Αύξησε για 8ο μήνα τα αποθέματα της σε χρυσό η Ρωσία

· Κατοχικά Νέα

Ρωσία: Αύξησε τα αποθέματα της σε χρυσό, για όγδοο συνεχόμενο μήνα, η Ρωσία, έστω και αν έχει χρησιμοποιήσει διεθνή αποθέματα της σε χρυσό για να στηρίξει το ρούβλι, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.


Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, που είναι τα πέμπτα μεγαλύτερα στον κόσμο, ανήλθαν την 1η Δεκεμβρίου σε 38,2 εκατομμύρια ουγκιές, από 37,60 εκ. ουγκιές ένα μήνα προηγουμένως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της τράπεζας. Η αξία τους, ωστόσο, σε όρους δολαρίου μειώθηκε κατά 85 εκατομμύρια δολάρια.

Το Νοέμβριο, τα συνολικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 418,90 δισ. δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

«Φυσικά η ποσότητα αυξάνεται αλλά η αξία της σε δολάρια δεν αλλάζει τόσο πολύ, επειδή η τιμή του χρυσού έχει μειωθεί», δήλωσε ο Vladimir Tikhomirov, επικεφαλής οικονομολόγος της BCS Financial Group στη Μόσχα, πριν την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλές κεντρικές τράπεζες αγοράζουν χρυσό, δεδομένου ότι η τιμή του χρυσού έχει μειωθεί», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εκμεταλλεύτηκε τις χαμηλότερες τιμές του χρυσού για να αυξήσει τα αποθέματά της μετά τη μείωση τους στην προσπάθεια της να ανακόψει την συνεχή πτώση του ρουβλιού πριν την κλιμάκωση της κρίσης αυτό το μήνα.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,5% τον περασμένο μήνα, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων ετών στις 7 Νοεμβρίου.

Το πολύτιμο μέταλλο κατέχει ποσοστό περίπου 10% στα συνολικά αποθέματα της Ρωσίας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, με έδρα το Λονδίνο.

Για σύγκριση, τα αποθέματα χρυσού των ΗΠΑ ανέρχονται περίπου στο 71% των συνολικών αποθεμάτων της και της Γερμανίας στο 66%. Οι δύο αυτές χώρες κατέχουν την πρωτιά στον κόσμο σε αποθέματα χρυσού, όπως καταδεικνύουν σχετικά στοιχεία.

Οι αγορές χρυσού στις οποίες προέβη η Ρωσία το Νοέμβριο ανήλθαν συνολικά σχεδόν στους 19 μετρικούς τόνους, ακολουθώντας τις αγορές ανάλογης ποσότητας χρυσού τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χώρα έχει τριπλασιάσει τα αποθέματα χρυσού της από το 2005 και σήμερα κατέχει περίπου 1.188 τόνους, ποσότητα που είναι η μεγαλύτερη από το 1993.

Νέα στοιχεία που θα αφορούν τον Δεκέμβριο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τον Ιανουάριο.
philenews / ΚΥΠΕ

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ιδιωτικού αεροσκάφους, όχι του Learjet N722BD και όχι από το δυστύχημαΔΙΕΘΝΗ

ΗΤΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ LEARJET ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γήπεδο ποδοσφαίρου, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από τον αγώνα Τενερίφη ΑνδόραΔΙΕΘΝΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 30 ΤΟΥ Ο ΧΕΣΟΥΣ ΝΤΕ ΜΙΓΚΕΛ: Η μοιραία σύγκρουση στο γήπεδο, η ανακοπή και το πένθος σε όλο το ποδόσφαιρο

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενδεικτική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ: Οι κάλπες ανοίγουν για το Κογκρέσο, 57 εκατομμύρια ψήφισαν ήδη και ο πόλεμος στο Ιράν βαραίνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *