Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:51 - 22/12/2011

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ – ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3 ΜΗΝΕΣ: 12 ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ, 15 ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΟ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΑ “ΣΥΓΧΡΟΝΑ” ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΝ.
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗ.
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε

Μπροστά σε δυο μεγάλες αποφάσεις θα βρεθεί με το άνοιγμα του νέου χρόνου η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Και οι δύο αφορούν αυξήσεις: η πρώτη αφορά τη στρατιωτική θητεία και η δεύτερη αφορά τον χρόνο παραμονής στις μονάδες των διοικήσεών τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και οι δυο αποφάσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο της μελέτης. Το υπουργείο φέρεται να συμφωνεί με τις προτάσεις των επιτελείων και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και αναμένεται οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν και τις δύο χρονικές περιόδους να εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα του νέου έτους.






Σχετικά με το χρόνο θητείας των φαντάρων, οι προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας είναι να γίνει αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, 12 για τον Στρατό Ξηράς και 15 για Αεροπορία και Ναυτικό. Θα ισχύει για τις νέες σειρές και όχι για τους υπηρετούντες. Στην πρόταση αυτή κατέληξαν οι στρατιωτικοί, διότι έχει μειωθεί δραματικά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς οι μέχρι σήμερα μειώσεις της στρατιωτικής θητείας δεν ακολουθήθηκαν από τις ανάλογες προσλήψεις μονίμου προσωπικού, όπως τουλάχιστον αυτές είχαν εξαγγελθεί από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλα κενά, τα οποία αυξήθηκαν μετά την αύξηση επί υπουργίας Σπηλιωτόπουλου των μονάδων στα βόρεια σύνορα της χώρας. Στη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού συνέβαλε και το κύμα παραιτήσεων του περασμένου χρόνου και κυρίως των αιτήσεων για συνταξιοδότηση όσων είχαν συμπληρώσει τα προβλεπόμενα χρόνια. Τις χρονιές 2010 και 2011 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο της τελευταίας εικοσαετίας.




Δύο χρόνια διοικητές




Η δεύτερη απόφαση, στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αφορά τον χρόνο παραμονής των διοικήσεων στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατόπιν ενδελεχούς μελέτης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας πρότεινε και η πολιτική ηγεσία φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα ν’ αλλάξει το καθεστώς που υπάρχει σήμερα και οι διοικήσεις των μονάδων να παραμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι, όταν γίνονται οι μεταθέσεις, οι αξιωματικοί που θα παίρνουν θέσεις διοίκησης δεν θα μπορούν να μετατεθούν για τα επόμενα δύο χρόνια. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το ΓΕΕΘΑ, καθώς έχει πλέον αποδειχθεί ότι ο ένας χρόνος δεν επαρκεί για να υλοποιήσουν οι διοικητές το έργο τους ή ακόμα να αλλάξουν και να τροποποιήσουν κινήσεις που έκαναν και χρειάζονται βελτίωση.




Σε πρώτη ανάγνωση η απόφαση αυτή έχει μόνο θετικά, όπως λένε οι ίδιοι οι αξιωματικοί, καθώς δεν θα χρειάζεται να μετακομίζουν κάθε χρόνο, θα μπορούν να διοικήσουν και να παίρνουν αποφάσεις που για να υλοποιηθούν χρειάζονται περισσότερο από ένα χρόνο και τέλος τους δίνει τη δυνατότητα να κριθούν με αξιολογικά κριτήρια, κάτι που σήμερα δεν μπορούσε πρακτικά να ισχύσει. Αυτό διότι από την ώρα που έβγαινε η μετάθεση μέχρι την υλοποίησή της και την ενημέρωση του νέου διοικητού περνούσαν τουλάχιστον τρεις μήνες. Επίσης, στους δυο τελευταίους μήνες περίμεναν τη μετάθεσή τους άρα έμεναν ουσιαστικά επτά μήνες πραγματικής εργασίας.




Τέλος, στο πλαίσιο των αλλαγών, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν και οι μειώσεις που έχουν αποφασιστεί στη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνεται το κόστος τουλάχιστον στο μισό. *
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΡΕΖΑ TV

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*