Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:55 - 15/02/2013

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Έχει συνοδά σώματα ο DA14; – Γιατί απεκρύβη ο μετεωρίτης από τη NASA και την Roscosmos;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κρίσιμα ερωτήματα από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ούτε από τη ΝASA, ούτε από την Roscosmos για τους μετεωρίτες που κτύπησαν σήμερα την περιοχή Τσέλιαμπινσκ των Ουραλίων και κυρίως από τον ισχυρισμό τους ότι δεν έχει σχέση το κύμα των μετεωριτών με τον αστεροειδή 2012DA14 ο οποίος σήμερα πρόκειται να περάσει απόσταση “τρίχας” από τη Γη.

Αυτό που ισχυρίζονται NASA και Roscosmos έχει πιθανότητα πολύ χαμηλότερη του ενός δισεκατομμυρίου: Δηλαδή μετεωρίτες να κτυπήσουν τη Γη από άλλη κατεύθυνση και τευτοχρόνως ένας αστεροϊδής να περάσει σε τόσο μικρή απόσταση από την Γη. Τι θέλουμε να πούμε: Προφανώς απέκρυψαν για ευνόητους λόγους ότι ο DA14 έχει “συνοδά σώματα”, δηλαδή ότι υπάρχει νέφος μετεωριτών γύρω του, το οποίο προηγείται του αστεροϊδή, αλλά και έπεται αυτού.

Σστα νεότερα χρόνια, είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται τόσες ζημιές σε έξι συνολικά πόλεις και τουλάχιστον 800 άνθρωποι τραυματίζονται.

Όλες οι προβλέψεις της NASA για τον DA14 ο οποίος ανακαλύφθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 2012 από ερασιτέχνες αστρονόμους του αστεροσκοπείου OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας –και όχι από τη NASA- όταν βρισκόταν σε απόσταση 4,32 εκατ. χλμ λένε πως ο αστεροειδής δεν πρόκειται να χτυπήσει τη Γη, και ότι αυτός θα περάσει σε απόσταση 27.500 περίπου χιλιομέτρων στις 19:24 σήμερα το βράδυ την ώρα που θα βρίσκεται πάνω από την Ινδονησία.

Το ίδιο εξακολουθούν να λένε και τώρα επιμένοντας πως παρακολουθούν τον αστεροειδή και η τροχιά του δεν έχει μεταβληθεί με κίνδυνο αυτός να συγκρουστεί με τη Γη. Μπορεί αυτό να είναι ορθό –σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάζουν- και όντως ο αστεροειδής να προσπεράσει τη Γη, πόσο όμως τυχαίο μπορεί να είναι η βροχή των μετεωριτών αυτών με τον DA14;

Πόσο πιθανό είναι να συμπέσουν δύο σώματα ένα των 50 έως και 70 μέτρων και 180.000 τόνων όπως είναι ο DA14 και ένα σαν αυτό – που ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς ήταν- την ίδια ημέρα; Κάτω από απειροελάχιστες.

Ένα σώμα τουλάχιστον σαν τον DA14 εμφανίζεται κάθε 40 με 50 χρόνια και συντρίβεται στη Γη, κάθε 1200 χρόνια. Περιττό δε, να προσθέσουμε πως ένα τόσο κοντινό πέρασμα στα 27.000 χλμ. είναι εξίσου σπάνιο.

Έτσι εάν ρωτούσατε τον οποιοδήποτε ειδικό πόσο πιθανό είναι έχουμε πτώση μετεωριτών και την προσέγγιση ενός αστεροειδή των 60 μέτρων ταυτόχρονα την ίδια ημέρα είναι σίγουρο πως θα γέλαγε. Και όμως αυτός ο μετεωρίτης που έπεσε στα Ουράλια και ήρθε σύμφωνα με δηλώσεις των Ρώσων από το πουθενά από την πλευρά του Ήλιου χωρίς να γίνει αντιληπτός έρχεται την ίδια ημέρα με τον DA14.

Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα πλην αυτής της απιθανότητας της συνάντησης δύο μετεωριτών πάνω από τη Γη, δεν μπορεί να υπάρξει. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτήματα:

Γιατί η NASA με το περίφημο πρόγραμμα NEO (Near Earth Objects) όπου σε αυτό καταγράφονται όλα τα επικίνδυνα σώματα τα οποία πλησιάζουν τη Γη απέτυχε να καταγράψει την νέο αυτό μετεωρίτη και την είσοδό του στην ατμόσφαιρα;

Γιατί ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς –και το κυριότερο- τι μεγέθους ήταν το σώμα που έπεσε στα Ουράλια; Γιατί ακόμη δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα εάν ο DA14 έχει άλλα «σώματα» που το συνοδεύουν;

Και εν τέλει τι πιθανότητες υπάρχουν και άλλοι μετεωρίτες να κτυπήσουν τη Γη σχετιζόμενοι με την άφιξη του DA14;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*