Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:15 - 06/02/2012

Αλήθεια: αντικλείδι για τις αόρατες φυλακές

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» Καινή Διαθήκη, Ιωάν. Κεφ. Η στ. 32. Με οκτώ μόλις λέξεις ο Ιησούς Χριστός προσέφερε στην ανθρωπότητα το δεύτερο μεγαλύτερο εργαλείο με το οποίο θα γινόταν εφικτό ένα ιδανικό σύστημα οργάνωσης του ατομικού και συλλογικού βίου. Το πρώτο ήταν η Αγάπη, την οποία κήρυξε με τις πράξεις και το Λόγο του. Οι σπόροι των δύο αξιών (αγάπη και αλήθεια) που έσπειρε στον αδίκως σπαρασσόμενο πλανήτη μας, αρκούν για να λυθούν αναίμακτα, ειρηνικά και άμεσα όλα τα μεγάλα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Φαίνεται….

ωστόσο, ότι το είδος μας έχει υποσχεθεί στον εαυτό του να πράξει το σωστό όταν θα έχει εξαντλήσει όλες τις εσφαλμένες επιλογές. Ίσως να μην θέλουμε να πιστέψουμε, λόγω εγωισμού, πως οι απαντήσεις προηγήθηκαν των προβλημάτων μας. Αποπειρόμαστε να βρούμε κι άλλες μεθόδους για να «βγει η εξίσωση» της ζωής μας ενώ κατά βάθος γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν.
Την αγάπη, ο άνθρωπος την παγίδευσε στα στενά όρια της ατομικότητάς του. Αγαπά, μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος του, τα συμφέροντά του. Τα έσχατα σύνορα της αλληλεγγύης και της θέρμης της καρδιάς του είναι η οικογένεια και οι συναναστροφές του. Δεν μπορεί να φτάσει παραπέρα είτε γιατί δεν το προσπάθησε ποτέ είτε το αποπειράθηκε και απογοητεύτηκε επειδή, ματαίως, περίμενε ανταλλάγματα και όρους. Συνηθισμένο σφάλμα. Η ανόθευτη αγάπη δεν έχει ανταλλάγματα. Δίδεται άνευ όρων και περιορισμών. Όροι υπάρχουν για να μπαίνουν στα συμβόλαια, όχι στις σχέσεις. Η σχέση είναι ενότητα, σύμπτυξη στο απόλυτο. Η αγάπη, εκδηλούμενη επί γης κοστίζει. Δεν αποφέρει (σε υλικό επίπεδο): «Αγάπη πηγή πυρός· όσον αναβλύσει, τοσούτον τον διψώντα καταφλέξει», έγραφε ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος. Δηλαδή, η αγάπη είναι πηγή πυρός. Όσο περισσότερο αναβλύζει τόσο πιο πολύ καταφλέγει εκείνον που διψά. Παρόμοια είναι και η επίδραση της αλήθειας στον άνθρωπο. Το εκτυφλωτικό φως της, επιβάλλει σε όλους τους αγύμναστους οφθαλμούς, να αποκτήσουν σκίαστρα για να μην πληγωθούν από τη θέα.


Η ύφεση του ψεύδους

Το ελληνικό πρόβλημα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ψέμα. Η σχέση είναι διαλεκτική. Όπως η φορομπηχτική πολιτική με την ύφεση. Όσοι φόροι μπαίνουν για να βουλώσει η «μαύρη τρύπα» του ελλείμματος τόσοι λιγότεροι τους πληρώνουν λόγω αδυναμίας. Επιχειρήσεις κλείνουν. Μεγαλώνει η ύφεση, γιγαντώνεται η «μαύρη τρύπα», επιβάλλονται κι άλλοι φόροι και ούτω καθεξής. Έτσι λειτούργησε και η αποθέωση της αναλήθειας στα πολιτικά πράγματα. Όσο εξυψώνονταν ιδιοτελείς ασημαντότητες και προβάλλονταν ομιχλώδη ιδεολογήματα, άλλο τόσο έπρεπε να «ψαλιδιστούν» τα μεγάλα αναστήματα και να ισοπεδωθούν οι μεγάλες αξίες του Γένους. Στα χρόνια που προηγήθηκαν, οι μηχανισμοί αναπαραγωγής του ψεύδους προέβησαν σε σφοδρότατες επιθέσεις εναντίον των πατριωτικών αισθημάτων του λαού, της θρησκείας, του θεσμού της οικογένειας. Οι απολογητές των βομβαρδισμών της Σερβίας που τις αποκαλούσαν «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» ονόμασαν «εκσυγχρονισμό» την επιστροφή της πατρίδας μας στο ζόφο του μηδενισμού. Πνευματική επιδίωξή τους ο προσπορισμός περισσότερης ύλης. Πάση θυσία! Βάφτισαν «πρόοδο» την κλεπτοκρατία, «σωφροσύνη» την προδοσία, «εθνική» πολιτική την εκχώρηση εδάφους, «ανάπτυξη» τον διαμοιρασμό των ιματίων της Ελλάδας στους νταβατζήδες. «Όραμά» τους για το έθνος ένα μεταλλικό… «ολυμπιακό» παλούκι του Καλατράβα, που κόστισε κλίνες νοσοκομείων, σχολικές αίθουσες, συντάξεις φτωχών, επιδόματα αναπήρων.


Ζωογόνο πυρ


Η έφοδος της Ελλάδας στο μέλλον περνάει πρώτα από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το παρελθόν. Οι άνθρωποι που εξάπλωσαν τη νόσο στο σώμα της χώρας είναι ήδη καταδικασμένοι να ζήσουν με τον αφόρητο εαυτό τους. Όπου κι αν πάνε, σε όσες πολυτέλειες κι αν αποθέσουν τη σάρκα τους, στους στίχους του καβαφικού «Πόλις» θα συντρίβονται: «Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες», έγραψε ο Αλεξανδρινός. «Μοίρα του κάθε ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του», αποφάνθηκε ο Ηράκλειτος. Συνεπώς, η τιμωρία των συγκεκριμένων είναι αναπόφευκτη και τα εγκλήματά τους απαράγραπτα. Εκείνο που πρέπει να κάνει η κοινωνία μας είναι να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του μηχανισμού που αναπαράγει το ψεύδος (ΜΜΕ, πολιτικές και πνευματικές «ελίτ»). Να πάψει να τους πιστεύει. Να αφεθεί στο φως που προσφέρει αφειδώς η ίδια η πραγματικότητα και να σταματήσει να χρησιμοποιεί και να ενισχύει τα σκίαστρα της προπαγάνδας, τα οποία μας έφτασαν μέχρι εδώ.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*