Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:59 - 12/03/2012

«Η καταραμένη γενιά του Facebook»;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις


Έχετε αναρωτηθεί πόσο άλλαξε η ζωή μας απο τη στιγμή που μπήκε το facebook στην καθημερινότητα μας;
Δεν έχω καταλάβει τι είναι τελικά το facebook!! Σελίδες όπως twitter, hi5, facebook, myspace ονομάζονται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης!! Ο όρος αυτός αμφιβάλλω για το κατα πόσο είναι σωστός!  Κοινωνικής δικτύωσης μεν, επικύνδυνo δε για πολλούς λόγους!

Άτομα τα οποία δεν ξέρεις τι τρέλα κουβαλάνε παρακολουθούν κάθε σου κίνηση ό,τι γράφεις στην προσωπική σου σελίδα. Βλέπουν τις φωτογραφίες  και τους φίλους σου!! Για να μην σχολιάσω την απαράδεκτη εφαρμογή που σημειώνεις το μέρος ακριβώς που βρίσκεσαι!! Ούτε κατάδικοι να ήμασταν και να μας έψαχνε το FBI!! Φυσικά και πολύ σωστά θα μου πείτε είναι δικαίωμα σου και δική σου και μόνο ευθύνη να ανοίξεις λογαριασμό στο Facebook !

Κάποτε ήταν η γενιά των 592 ευρώ τώρα είναι η γενιά …του facebook! Μήπως να το γράφουμε  και στην ταυτότητα μας; Μας κυβερνάει το Facebook και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα!

Για να μην αναφέρω πως ..κάποτε λέγαμε η γενιά του  ‘21, η γενιά των ηρώων, των επαναστατών, οι πατριώτες που έσωσαν την Ελλάδα και την γλίτωσαν απο τον οθωμανικό  ζυγό!Ήμασταν υπερήφανοι για τους ήρωες μας! Τώρα για τι ακριβώς είμαστε περήφανοι; Που μας κυβερνά ο Αμερικανός Mark Zuckerberg;( μην ξεχνάτε και την «πραγματική πρωθυπουργό μας»,  Άνγκελα Μέρκελ)

Σε αυτό το σημείο αξίζει να παραθέσω μια έρευνα που διάβασα στο ΒΗΜΑ. Η έρευνα έγινε σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία με τους ερευνητές να ζητούν από φοιτητές 12 πανεπιστημίων να μη χρησιμοποιήσουν για 24 ώρες τα κινητά τους τηλέφωνα, τους υπολογιστές τους και τα ipods, να μη στείλουν e-mails, να μη σερφάρουν στο Ιnternet, να μην παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μην ακούσουν ραδιόφωνο και γενικά να μείνουν μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές. Τους επιτράπηκε ωστόσο να χρησιμοποιούν «σταθερά» τηλέφωνα και να διαβάζουν βιβλία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτές οι λίγες ώρες μακριά από τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών υπηρεσιών ήταν αρκετές για να οδηγήσουν στην εμφάνιση στερητικών συμπτωμάτων παρόμοιων με εκείνων που παρουσιάζουν όσοι προσπαθούν να σταματήσουν τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Ορισμένοι ανέφεραν ότι έπειτα από λίγες ώρες μακριά από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους είχαν αρχίσει να νιώθουν όπως οι χρήστες ναρκωτικών που αποφασίζουν να διακόψουν απότομα τη συνήθειά τους. Αλλοι ανέφεραν ότι άρχισαν να νιώθουν όπως νιώθει κάποιος που ξεκινά μια δίαιτα. Οι ειδικοί μάλιστα έδωσαν ήδη όνομα σε αυτή την κατάσταση βαφτίζοντάς την ως «διαταραχή στέρησης πληροφορίας».

Σκεφτείτε πως αυτή τη στιγμή μας κυριαρχούν τα social media!! Κάθε εκπομπή είτε στην τηλεόραση,είτε στο ραδιόφωνο, είτε στην εφημερίδα έχει δημιουργήσει λογαριασμό στο ίντερνετ προκείμενου να έχει άμεση και δωρεάν δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο!

Πέρα απο το Facebook  θα λέμε πως είμαστε και  η γενιά της Lady Gaga…
Για πολλούς θεωρείται η νέα Madonna και ίσως είναι και καλύτερη απο τη βασίλισσα της pop μουσικής!!Τα περισσότερα κομμάτια-επιτυχίες τα έχει γράψει η ίδια σε στιγμές δύσκολες, που προσπαθούσε να ξεπεράσει την κατάθλιψη και να καταπνίξει τον πόνο του χωρισμού απο έναν μεγάλο έρωτα! Έχει δικό της στιλ, εκατομμύρια θαυμαστές  …τουλάχιστον εκείνη μπορεί και να έσωζε τη χώρα! Πιο ικανή την θεωρώ απο κάτι άλλους, που το παίζουν και γνώστες…

Τελικά είμαστε καταραμένη γενιά, εμείς του facebook ή όχι; Θα μας οδηγήσει κάπου όλη αυτή η ιστορία με τα social media ή άδικα αφιερώνουμε τόσες ώρες καθημερινά μπροστά απο μια οθόνη υπολογιστή;

Της Ολγίνας Σαντίκου

* Η Ολγίνα Σαντίκου είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της σχολής δημοσιογραφίας New Media Studies

http://briefingnews.gr/thoughts/item/19184

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*