ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«Είναι τιμή μου που είμαι Ελληνίδα»

· Κατοχικά Νέα

Θα ήθελα να ταξιδέψω στην Αρχαία Ελλάδα, διότι ήταν μια εποχή που άνθησε ο πολιτισμός, η μουσική, οι επιστήμες και ο αθλητισμός.

Πηγαίνοντας εκεί θα συναντούσα τον Ασκληπιό και τον Ιπποκράτη, οι όποιοι ήταν δάσκαλοι της
Ιατρικής και τον Φειδία έναν από τους καλυτέρους γλύπτες.

Θα ήταν σημαντικό και πολύτιμο ταξίδι για έμενα διότι θα είχα την ευκαιρία να δω και να ζήσω έστω και για λίγο την σπουδαία αυτή εποχή για την όποια μιλάει όλος ο κόσμος.

Θα φορούσα τα σανδάλια και τον χιτώνα και θα περπατούσα στο πλακόστρωτο για να φτάσω στην αγορά όπου θα συναντούσα σε κάποιες ήσυχες γωνίες τους δάσκαλους με τους μαθητές τους να συζητούν ατέλειωτες ώρες. Θα έβλεπα την Ακρόπολη, τα Προπύλαια, τους Μάντεις και θα παρακολουθούσα την γιορτή των Παναθηναίων.

Στο ταξίδι αυτό θα μάθαινα πως μεγαλούργησαν οι επιστήμονες χωρίς να υπάρχουν τα τόσο εξελιγμένα μηχανήματα που έχουμε σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζώντας όλα αυτά από κοντά και γνωρίζοντάς τα και όχι απλά διαβάζοντάς τα, επιστρέφοντας από το μαγευτικό μου ταξίδι θα φώναζα δυνατά για να ακουστώ σε όλο τον πλανήτη ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!

Της μαθήτριας Εύης Παναγιωτοπούλου
E2, 6o Δημοτικό Σχολείο Πύργου
patrisnews

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2026: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι της Συγκομιδής» στον ελληνικό ουρανό

Δείγματα αίματος σε εργαστηριακό περιβάλλον – εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Testalize.me / UnsplashΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο το ιατρείο και η πλασμαφαίρεση πριν από την ανακοπή

ΕΛΛΑΔΑ

Επείγουσα έκκληση για αίμα σε όλη την Ελλάδα – Συνεχίζονται οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Μία απάντηση στο “«Είναι τιμή μου που είμαι Ελληνίδα»”

  1. Δεν χρειαζεται να πας τοσο πισω ουτε για να γνωρισεις τους προγονους σου, ουτε για να νιωσεις περιφανος-η.Ολα και ολοι αυτοι που λες ειναι εδω και ειναι παντα μαζι σου . Θες δε θες , τρεχουν στο αιμα σου, κοιτανε απο τα ματια σου μιλανε τη γλωσσα σου, εχουν τα ηθη και τα εθιμα σου ειναι ο τροπος που μεγαλωνεις και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τροπος που σκεφτεσαι…ειναι ολα οσα προσπαθουν να σε κανουν να ξεχασεις για να σε πεισουν πως δεν εχεις καμια σχεση με αυτους και εισαι Αυτος-η που εχεις ΧΡΕΟΣ να θυμασαι,να προστατευεις και να συνεχιζεις το γενος σου. ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά