Όχι κατά του πολέμου. Μόνο υπέρ της ειρήνης

Όχι κατά του πολέμου. Μόνο υπέρ της ειρήνης

Γράφει ο Κοινωνιολόγος Γιώργος Βασιλορεΐζης

Όταν ξεσπά μια διαμάχη/ μια σύγκρουση/ ένας πόλεμος, και παθιαζόμαστε υποστηρίζοντας τη μία από τις δύο πλευρές, -ακόμη κι αν είναι ο πιο αδύναμος ή αδικημένος-,

ουσιαστικά παίρνουμε θέση ΥΠΕΡ του πολέμου.

Τρέφουμε την ιδέα του πολέμου, αναπαράγουμε και μεγεθύνουμε το θηρίο αυτό.

Είχε πει κάποτε η Μητέρα Τερέζα “δεν πηγαίνω σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια, καλέστε με σε μία συγκέντρωση για την Ειρήνη!”


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυστυχώς, μέσω των συγκρούσεων, τα κέντρα ελέγχου, εύκολα χειραγωγούν ακόμη τις συνειδήσεις μας, και μας κατευθύνουν στην αρνητική αντίδραση, στο θυμό, στην οργή.

Ευχηθείτε, προσευχηθείτε, οραματιστείτε την Ειρήνη. Για ΟΛΟΥΣ.

Αυτό Αξίζουμε σαν άνθρωποι.

Μα πρώτα πρέπει να την κερδίσουμε μέσα μας.

Αν κάνουμε Ειρήνη μέσα μας, μετά θα κάνουμε και με τον διπλανό μας,
και κανένα κέντρο εξουσίας δεν θα έχει δύναμη πάνω στον κόσμο.

ΠΗΓΗ

Loading...

7 thoughts on “Όχι κατά του πολέμου. Μόνο υπέρ της ειρήνης

  1. Ανώνυμος says:

    ΚΥΤΤΑ(ρο) ΤΙ ΓΡΑΦΩ …. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ , ΜΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ .. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ …. ΑΛ ΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΗ ΝΗ ?… ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ε Δα?… ΜΗΝ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΔΕῘΣΟ , ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡά- ΜΙΣΟΥ ….

  2. Ανώνυμος says:

    Αν κάνουμε Ειρήνη μέσα μας, μετά θα κάνουμε και με τον διπλανό μας, και κανένα κέντρο εξουσίας δεν θα έχει δύναμη πάνω στον κόσμο…..ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΚΕΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ…ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ…ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΚΑΤΩΜΑΣΩΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ….ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ…ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΜΕΙΝΤΑΝ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΜΠΟΙΝΓΚ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΡΩΣΟΥΣ ΜΠΡΩΣΤΑ ΣΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΟ ΣΗΜΗΤΑΡΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΣΙΜΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΚΥΠΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΛΑΒΩΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΚΕΥ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΓΚΟΛΜΑΝ ΣΑΚΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΠΥΤΗΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΔΑΥΔ._

  3. Ανώνυμος says:

    Το ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας δεν δόθηκε απλά έτσι χωρίς να πολεμήσεις για να το διεκδικήσεις. Αν και αυτό το δικαίωμα νομίζεις ότι το λειτουργείς νομίζεις ότι σου ανήκει. κι όμως σκλάβος παραμένεις ακολουθώντας τα θέλω των καιρών ή και που αντιστέκεσαι δεν βλέπεις κάτι να αλλάζει. για να επικρατήσει η ειρήνη στο άνθρωπο και κατά επέκταση στον κόσμο είναι δύσκολο διότι όταν και θα γίνεις ελεύθερος δεν ξέρεις ποιος θα κάνει κατάχρηση της 'ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" εις βάρος κάποιου ή κάποιων …. μια ουτοπία δηλαδή κατά μέρους μας.μέσα σε έναν κόσμο αρνητικών και θετικών ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *