Όταν τα χρηματιστήρια »μιλάνε».

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Γράφει ο 29-26
… λένε οι ειδικοί δείχνουν το μέλλον. Στις 8 Οκτωβρίου 2009, 4 ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και την θεαματική νίκη Παπανδρέου το χρηματιστήριο εκτινάζεται. Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση τότε πως η κρίση της Lehman έχει ξεπεραστεί και το ελληνικό χρηματιστήριο διασπά ανοδικά το μηδέν στο δείκτη σχετικότητας των τιμών (ROC). Το ίδιο κάνει και ο γερμανικός DAX μαζί με τους αμερικάνους και τους υπόλοιπους μεγάλους δείκτες ανά την υφήλιο.

1 germanos.jpg

Η άνοδος για τους ξένους δείκτες θα κρατήσει δύο χρόνια και θα δώσει κέρδη της τάξης του 40% περίπου. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον ελληνικό δείκτη. Ενώ διασπά μαζί με τους ξένους την γραμμή του μηδέν στις 8 Οκτωβρίου, 40 ημέρες μετά στις 17 Νοεμβρίου αλλάζει κατεύθυνση και διασπά καθοδικά το μηδέν ξεκινώντας την βύθιση του. Για τους εμπλεκόμενους στο χρηματιστήριο αυτό δεν είχε, τότε, κάποια εξήγηση. Η αντίθετη πορεία απο τα υπόλοιπα χρηματιστήρια κάτι κακό προμήνυε για την χώρα. Κάποιες αποφάσεις πάρθηκαν το διάστημα 8 Οκτωβρίου με 17 Νοεμβρίου. Αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν στα »έξυπνο χρήμα» που άρχισε την έξοδο του απο τις ελληνικές μετοχές.
2 papandreou.jpg
Επειδή όμως πάντα υπάρχει εξήγηση, αυτήν την μάθαμε τον Μάιο του 2011 απο τα χείλη του ίδιου του Στρος Καν. Αναφέρει σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού Canal+ οτι ο Παπανδρέου τον είχε ενοχλήσει τηλεφωνικά απο τον Νοέμβριο του 2009 για βοήθεια και ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ. Μέσα στο διάστημα των κρίσιμων αποφάσεων που αναφέραμε παραπάνω. Φυσικά μια τέτοια είδηση δεν την κράτησε ο Στρος Καν για τον εαυτό του. Ενημερώθηκαν τα δυνατά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού που άρχισαν σιγά σιγά να λακίζουν απο το ΧΑΑ.
3 stross kan.jpg

Όσο και να μην θέλεις να πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας ο Παπανδρέου δεν σου αφήνει και πολλές επιλογές. Εδώ δεν κάνουμε πολιτικά σχόλια. Αναφέρουμε δείκτες και αριθμούς που άρχισαν να ενεργούν αρνητικά αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας απο το ΠΑΣΟΚ. Αν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο πολύ πριν το 2009 ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. Το τέλος όμως του σχεδίου που φαίνεται στις φωτογραφίες θα λάβει σύντομα οριστικό τέλος με την απομάκρυνση Παπανδρέου.
Δείκτες.png

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *