Όταν ευθυγραμμίζονται Γη – Ήλιος – Άρης

Όταν ευθυγραμμίζονται Γη – Ήλιος – Άρης

… διακόπτεται η επικοινωνία με τα διαστημικά σκάφη που εξερευνούν τον Άρη

Η Γη, ο Ήλιος και ο Άρης βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ευθεία από τις 4 Απριλίου. Το φαινόμενο αυτό θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαΐου, περίπου.

Καθώς ο ήλιος θα παρεμβάλλεται μεταξύ Γης και Άρη το διαστημικό ρόβερ Curiosity, που εξερευνά την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη από τον περασμένο Αύγουστο, δύσκολα θα επικοινωνεί με τη Γη. Έτσι το επιστημονικό προσωπικό της NASA που χειρίζεται το ρόβερ μπορεί να κάνει διακοπές…

Αλλά δεν είναι μόνο το Curiosity που επικοινωνεί με τη Γη από τον Άρη.
Tις μεταδόσεις του συνεχίζει από τον Ιανουάριο του 2004 (!) και το διαστημικό ρόβερ, Opportunity (σπάζοντας όλα τα ρεκόρ),όπως επίσης και τα τρία διαστημικά σκάφη που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη: το Mars Odyssey ,και Mars Reconnaissance Orbiter της NASA αλλά και το Mars Express της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Όσο θα διαρκεί η ανώτερη σύνοδος του Άρη, η παρεμβολή δηλαδή του Ήλιου μεταξύ Γης και Άρη, όλα τα παραπάνω διαστημικά σκάφη ουσιαστικά διακόπτουν την επικοινωνία τους με την Γη και αποθηκεύουν τα δεδομένα που συλλέγουν για να τα αποστείλουν όταν το φαινόμενο λάβει τέλος – μετά την 1η Μαΐου.
Δείτε το σχετικό βίντεο της NASA:

Πότε θα επαναληφθεί η ευθυγράμμιση Γης – Ήλιου – Άρη;

Οι περίοδοι περιστροφής της Γης και του Άρη γύρω από τον Ήλιο είναι: T_{Gamma} cong 365 και T_{A} cong 687 ημέρες, αντίστοιχα. Έστω ότι σε χρόνο t , οι επιβατικές ακτίνες Γης και Άρη διαγράφουν γωνίες theta_{Gamma} και theta_{A} .

Θα ισχύει (υποθέτοντας κυκλικές τροχιές): theta_{Gamma} – theta_{A} = 2pi ή frac{2 pi t}{T_{Gamma}} – frac{2pi t}{T_{A}} = 2pi Rightarrow frac{1}{t} = frac{1}{T_{Gamma}} – frac{1}{T_{A}}
Πρόκειται για την εξίσωση που υπολογίζει την συνοδική περίοδο. Aντικαθιστώντας τις περιόδους περιστροφής προκύπτει ότι η ευθυγράμμιση Γης – Ήλιου – Άρη θα επαναληφθεί σε περίπου 26 μήνες.

ΠΗΓΗ

12 thoughts on “Όταν ευθυγραμμίζονται Γη – Ήλιος – Άρης

 1. Ανώνυμος says:

  Ας γράψουμε κάποια πράγματα…. και ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα ακούσουμε από τηλεοπτικούς ελλαδέμπορους, στις οθόνες της τηλεόρασης.

  Ποια είναι η Πύλη του Άδη που έσπασε (όπως λένε) ο Ιησούς Χριστός, αμέσως μετά την Ανάσταση του;… Έχει σχέση με την πύλη τις Ιστάρ;

  http://tadeefi.files.wordpress.com/2011/11/77348-004-30415e6c.jpg

  Στην Πύλη της Ιστάρ εμφανίζονται επί το πλείστον δυο ζώα. Το ένα είναι ο Ταύρος (Σταυρός), που είναι γήινο σύμβολο του Θηρίου…. :^D^: του γνωστού Θηρίου.
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Ishtar_Gate_Dragon.JPG

  Το άλλο εμφανές ζώο είναι παράξενο.. μιας και δεν υπάρχει στο δικό μας ζωϊκο βασίλειο… είναι ένα είδος, δράκου… και ονομάζετο Σιρούκ.
  http://img197.imageshack.us/img197/4866/dragonofmadruk.jpg

  Μοίαζει να έχει τα μπροστινά πόδια Λέοντα, τα πίσω πόδια Αετού… φολιδωτό σώμα, με ουρά φιδιού, και ένα παράξενο κεφάλι, που μάλλον κατατάσσεται στα ερπετά. Σε γενικές γραμμές η όψη του ζώου είναι ναι μεν παράξενη, αλλά όχι τρομακτική, η φρικώδης.

  Βεβαίως στην μυθολογία των Ελλήνων, ο Κάδμος και οι συνοδοί του πήγαν με τα πόδια στο Μαντείο των Δελφών. Εκεί ο Κάδμος, ήθελε να ρωτήση για την χαμένη του αδελφή την Ευρώπη… η Πυθία τον συμβούλεψε να αφήσει την αναζήτηση και να ακολουθήσει μια αγελάδα, και στο σημείο όπου θα έπεφτε η αγελάδα, να έκτιζε μια πολή… όπερ και εγένετο, έτσι χτίστηκε η επτάπυλος Θήβα, που ετοιμολογείται ως Ψυχή… αλλά στο σημείο όπου έπεσε η αγελάδα, ο Κάδμος ήθελε να την θυσιάσει στην Αθηνά.. έτσι έστειλε κάποιους άντρες στους Δελφούς ώστε να φέρουν νερό από την σημερινή Κασταλία πηγή… που τότε λέγονταν και Κρήνη του Άρη, όπου την φύλαγε ένα μεγάλο φίδι, που σκότωσε τους περισσότερους από τους άντρες του Κάδμου…. στο τέλος σκότωσαν το φίδι… κ.λ.π.

  Σίγουρα κατά την μυθολογία των Ελλήνων, τόσο ο κύκλος της Θήβας και του Άργους, αναφέρονται εκτεταμένα στον Ηρακλή, όπου κατά τους Σουμέριους στο Ενούμα Έλις αναφέρεται ως Γιλγαμές.

  http://2.bp.blogspot.com/-qTWlZ8w-zYY/UAvaXiIQn1I/AAAAAAAAATA/1dOuhXZkxpY/s1600/gilgamesh_louvre.jpg

  Στον ζωδιακό κύκλο, υπάρχουν 12 ζώδια. Ένα από αυτά, ο Σκορπιός έχει τον μεγαλύτερο ήλιο του, τον Αντάρη… που ετοιμολογείται ο Αντί του Άρη, και αποτελεί την ερυθρά… Καρδιά του Σκορπιού:

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82

  Αυτά που παραθέτω από την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη… είναι αρκετά ενδιαφέροντα, όσο αφορά τον Άρη, όσο και κατ' επέκταση, την κόκκινη και μπλε Σελήνη. Διότι ως γνωστόν, τόσο οι ιδιότητες της Σελήνης, όσο και του Σκορπιού, συνδέονται άμεσα με τα ύδατα. :^D^: Οπωδήποτε δεν υπάρχει ένα είδος υδάτων…

  Η τελευταία αναφορά… δηλαδή η σχέση Αντάρη, Άρη και Σελήνης.. έγινε διότι στις 14ις Απριλίου 2014 υπάρχει μια κόκκινη Σελήνη… που συμπίπτη, όχι τυχαία.

  Και επειδή οι περισσότεροι από εσάς, είναι αποβλακωμένοι… με αποτέλεσμα λόγο προσωπικής σας εφέσεως, ο νους τους να μην πηγαίνει στο "καλό"… αλλά στο "κακό". Πρέπει να γράψουμε ότι ο "Σκορπιός", δεν έχει σχέση με τον Ναό στα Ιεροσώλημα… αλλά με τον Ναό στην επτάλοφο Κωνσταντινούπολη.

  Αυτά και πολλά είναι.

  ΥΓ. Η Αργώ… το ουράνιο μονοπάτι… αυτός που θα διαβεί πέρα από τον θάνατο, στα Μαρμαρένια αλώνια… ο Σείριος, ανατέλει πάνω από την Ζώνη του Ωρίωνα, ενώ διακρίνονται οι χείλες του Σκορπιού.
  http://www.fubiz.net/wp-content/uploads/2013/04/I-pet-goat-II11-copie1.jpg

  • Ανώνυμος says:

   φιλε πολυ μπερδεμενα τα λες σε μας τους κοιμησμενους με αρκετη μυθολογια και αστρολογια θα ελεγα…πιστευω οτι αυτα ειναι βλακειες…οχι μην παει το μυαλο σου στο κακο..

   Ηλιας

  • Ανώνυμος says:

   ………και αμσως μετα την Ανασταση του Χριστου μας οι ανθρωποι πηγαιναν στον Παραδεισο (αυτοι που το αξιζαν) γιατι μεχρι τοτε πηγαιναν ολοι στον Αδη ευσεβεις και μη…

   Ηλιας

   • Ανώνυμος says:

    ΗΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ …ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ…ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ …ΠΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ [ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ]…ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΔΗ….ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΑ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΑ [ ΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ]…Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ …ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ …ΣΕ ΝΙΚΗΣΑ ΜΑΘΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ …ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ …ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 2. Ανώνυμος says:

  Το 1510 μ.Χ: Κατασκευάστηκε το πρώτο ρολόι χειρός…Στο γλυπτό με το λιοντάρι όμως ο τύπος φοράει ρολόι στο χέρι…

 3. Ανώνυμος says:

  :^D^: Πρέπει τώρα να απαντήσω;

  Ο Ηλίας είναι τουλάχιστον 5 χρονών… για όλα αυτά, θα πρέπει να του μιλήσει ο πατέρας του! Δεν είναι δική μου δουλειά…

  Ο Άδης, είναι ο γαλαξίας μας. Ο γαλαξίας μας έχει πολλά δώματα… σε άλλα νιώθεις ποιο ευχάριστα και σε άλλα ποιο δυσάρεστα… γενικά σε όλα μπορντέλο είναι, αλλά εντάξει.. :^D^: πηγαίνει κάποιος σε αυτά, αναλόγος τα εγκλήματα που έχει κάνει… και το είδος μνήμης που διαθέτεις για να σταματήσει να το κάνει.

  Πριν τον "Παράδεισο"… μόνο στην ελληνική μυθολογία υπήρχαν οι Νήσοι των Μακάρων… τα Ηλίδια Πεδία κ.λ.π. Βεβαίως στον χριστιανικό "παράδεισο" η ψυχές φυλάσσονται… για να πάνε στην Νέα Συών – Ιερουσαλήμ… λέμε τώρα!… :^D^: μμμμ συωνιστές όσοι πάνε στον Παράδεισο!!!

  Είναι παράδοξο δισχιδούς χαρακτήρα… ότι εν ζωή βρίζουμε τον συωνισμό… αλλά μετά τον θάνατο.. θέλουμε να πάμε όλοι μας, από τους πρώτους!!!

  Μια παράκλησει…

  Τουλάχιστον σταματήστε να ψηφήζεται!!

  Αυτά.

 4. Ανώνυμος says:

  ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΕ…7.10… ΚΟΨΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ…ΑΝ Ο ΗΛΙΑΣ ΕΙΝΜΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ…ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟΥ…ΠΟΝΗΡΕ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΝΕΙΣ…ΕΓΩ ΛΕΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ …Ο ΗΛΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΔΕΙΘΣΟ ΜΙΛΗΣΕ….ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ..ΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΗΚΕ…ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ …ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ …ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ…Ο ΗΛΙΑΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ…ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ …ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙΘ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ Υ.Γ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ….ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑΣ ΠΟΥΜΕ …ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *