Χτυπούν καμπάνες στο Αιγαίο και δεν είναι για …την Ανάσταση !

Χτυπούν καμπάνες στο Αιγαίο και δεν είναι για …την Ανάσταση !

Τού Χρήστου Μακρυγιάννη*

Η άρνηση της Τουρκίας στην πρόταση του ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου για την παροχή βοηθείας στην ανεύρεση (δήθεν )της σορού του Τούρκου πιλότου που «κατέπεσε» στο Αιγαίο το 1996 μόνο τυχαία δεν είναι !

Να θυμίσουμε ότι Η Ελλάδα τότε δεν χάριζε κάστανα και οι όποιες Παραβιάσεις-Παραβάσεις είχαν και τα «ατυχήματα «τους.

Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στις Ασκήσεις της Κύπρου και μάλιστα Ελληνικά Μαχητικά προσγειωνόταν στη Αεροπορική βάση της Κύπρου …(Πράγμα αδιανόητο σήμερα )

Αν αναφερθούμε σε Ναυτικό και Αεροπορία δεν υπήρχε καν σύγκριση ,άσχετα αν αυτό οι Έλληνες πολιτικοί κοντόφθαλμοι , δεν το έλαβαν ποτέ σοβαρά υπόψιν !


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Τουρκία σήμερα είναι στριμωγμένη αλλά και ισχυρή στη Θάλασσα ενώ στο αέρα υπερέχει σε αριθμό μαχητικών …αλλά όχι και σε προσωπικό που να μπορεί να σταθεί απέναντι σε αντίπαλο ισοδύναμων δυνάμεων !

Όμως κλείνει τις πληγές της και με το PKK στη γωνία και χωρίς στρατιωτική δράση ,αν και κρατά αρκετές δυνάμεις στα ανατολικά της Χώρας ,μπορεί να αποδεσμεύσει όποτε θελήσει δυνάμεις αρκετές και χωρίς να κινδυνεύει από Χώρες που συνορεύει όπως η Συρία και το Ιράκ !

Τα κομμάτια του παζλ αρχίσουν να κουμπώνουν και δεν είναι τυχαία τα γεγονότα !

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την Αρχή και εδώ πρέπει να αποβάλουμε τις όποιες ευαισθησίες μας που έχει ο καθένας μας και να δούμε τα πράγματα κατάματα !

Έχουμε δώσει όλες τις «τρύπες του Αιγαίου» σε όποιον θέλει να ελέγξει με το πρόσχημα δήθεν της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Λαθρομετανάστες όποια υπηρεσία θέλει και να καταγράψει προσωπικό ,αντιδράσεις και μέσα .

Υπάρχει κάποιος Αξιωματικός του Λ/Σ σήμερα που να μην γνωρίζει ότι εκτός των άλλων η αποβίβαση σε σημεία των νησιών μας απο λαθρομετανάστες γίνονται και ως πρόβες καταγραφής και μελλοντικής απόβασης Κομάντος ;

Υπάρχει κάποιος Αξιωματικός ή Στέλεχος της ΕΥΠ που να μην γνωρίζει ότι εκτός των ταλαίπωρων λαθρομεταναστών υπάρχουν και πράκτορες της ΜΙΤ σε κάθε καραβιά πεινασμένων που εν συνεχεία διασκορπίζονται στα κέντρα κράτησης ,όπου συγκεκριμένη κοινότητα επισκέπτεται και τα επιθεωρεί χωρίς καμιά αρμοδιότητα ;

Υπάρχει κανείς σοβαρός Αξιωματούχος που να μην γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στη Θράκη ;

Υπάρχει κανείς σοβαρός επιστήμονας που να πιστεύει ότι η Τουρκία είναι μια Χώρα που έχει τα μέσα, αλλά και τις γνώσεις για να βρει και να ανασύρει τη σορό του Πιλότου μετά από ολόκληρα 18 χρόνια ;

Πιστεύει κανείς σοβαρός στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι η Τουρκία ξοδεύει χρόνο ,χρήμα και σκάφη για να βρει και να ανασύρει τη σορό του Τούρκου επειδή δήθεν λέει το υποσχέθηκε ο Ερντογάν στη κόρη του χαμένου Πιλότου;

Η αφορμή έχει δοθεί η πρόφαση θα είναι δήθεν ανθρωπιστική και εμείς θα βρεθούμε στη μέση !

Η Τουρκία δεν μπόρεσε να βρει τους πιλότους που έπεσαν από την Κατάρριψη του F-4 στις ακτές της Συρίας με το RADAR να καταγράφει ακριβώς το σημείο και χρειάστηκε η συνδρομή των Αμερικανών με βαθυσκάφος και θα βρει στα νερά του Αιγαίου μετά από 18χρόνια μια συντριβή ενός μαχητικού με τα ρεύματα να το έχουν μεταφέρει που μόνο ένας Θεός ξέρει ;

Οι καθημερινές πτήσεις των Κατασκοπευτικών-Καταγραφικών αεροσκαφών CN-235 στο Αιγαίο πρέπει να μας χτυπάνε τα καμπανάκια .

Ας όψονται όμως κάποιοι στο Πολεμικό Ναυτικό που κατέβασαν πριν την ώρα τους τα Ναυτικής συνεργασίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ,αλλά δεν είναι της Παρούσης …Θα έρθει όμως η ώρα τους και για κάτι Φρεγάτες που ήταν «έτοιμες» !

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα :

α)Δεν έχουμε στόχο και στρατηγική

β) Ούτε ξέρουμε με ποιους… είμαστε και τι ακριβώς θέλουμε !

Η Ρωσία είναι στριμωγμένη και δεν πρόκειται να μας βοηθήσει όπως κάποιοι άστοχα πιστεύουν …

Η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα Στενά αποκλείοντας τον Ρωσικό Στόλο που θα έχει αποκλειστεί ούτως ή άλλως στη Μαύρη Θάλασσα από τα Πολεμικά του ΝΑΤΟ ,που θα εναλλάσσονται στη Μαύρη Θάλασσα.

H Τουρκία δεν κινδυνεύει από την Συρία ή Άλλες Χώρες γιατί έχει τις (Συστοιχίες A/A Patriot ) στα σύνορά της ,που στο τέλος οι Σύμμαχοι θα παρακαλάνε να τους πάρει για κοψοχρονιά (η Κινέζικη Απειλή πέτυχε ),αλλά και η κατάρριψη του Συριακού μαχητικού απέδειξε ότι η Συρία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κλιμάκωση αν και είχε και το λόγο και την ευκαιρία !

Ο Ερντογάν έκλεισε το πρόβλημα του στο εσωτερικό του με τις Δημοτικές εκλογές και ελέγχοντας την δικαιοσύνη αποφυλακίζει έμπειρους Στρατιωτικούς που δεν έχουν αποστρατευτεί ποτέ με αίτηση τους, δίνοντας το δικαίωμα να επανέλθουν στην ενέργεια !

Εμείς είμαστε οι επόμενοι στη Λίστα και σίγουρα δεν πιστεύει κανείς ότι οι Ευρωπαίοι θα πολεμήσουν για εμάς επειδή ανήκωμεν είς την Ε.Ε

Η έρευνα είναι η αφορμή …Ίσως κάποιοι να αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να βγάλουμε να πετρέλαια του Αιγαίου ,αλλά αυτό να ξέρετε ότι θα έχει τη μέθοδο του «ΣΟΚ» και η Ελλάδα δυστυχώς έχει αποδείξει ότι μαθαίνει και γρήγορα και δεν αντιδρά !

Εδώ όμως δεν πρόκειται για κόψιμο των Συντάξεων αλλά τον ακρωτηριασμό της Πατρίδος και δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα ,αν και το σχέδιο του Ανθελληνισμού έχει μπει σε ενέργεια χρόνια τώρα !

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και κανέναν αν αποφασίσουμε ότι θα αντιδράσουμε με ότι έχουμε και αν προετοιμάσουμε τον Λαό για αυτό που θα έρθει !

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να το πιστέψουμε εμείς και να το κάνουμε γνωστό σε όλους φίλους Συμμάχους και Εχθρούς , παίρνοντας βέβαια και τα κατάλληλα μέτρα !

Ίσως να είναι και η ώρα να ενώσουμε το ΥΠΕΞ και Άμυνας ώστε να λειτουργούν απο κοινού γιατί σήμερα αν το Άμυνας είναι σε υψηλό επίπεδο ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο σχέσεων με Ηγέτες άλλων χωρών , δεν συμβαίνει το ίδιο και με το ΥΠΕΞ !

Χρειάζεται στρατηγική ,σχεδιασμός και εναλλακτικά Στρατιωτικά σχέδια έτοιμα …Τώρα ! (Γιατί απλά τα γεγονότα όταν έρθουν θα μας παρασύρουν πρίν το καταλάβουμε )

*Μακρυγιάννης Χρήστος

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

olympia

Loading...

6 thoughts on “Χτυπούν καμπάνες στο Αιγαίο και δεν είναι για …την Ανάσταση !

 1. Ανώνυμος says:

  Ας γράψουμε την γνώμη μας.

  Ακούγοντας ένα τραγούδι… αποδίδοντας το πολιτικό δόγμα "ανήκομεν στην δύση".
  Red Hot Chili Peppers – Havanna Affair.
  https://www.youtube.com/watch?v=QgFD1j3NQXw

  Και η Ελλάδα του 1996, χάριζε κάστανα! Έχοντας κυβέρνηση Κ. Σημίτη το 1997 φθάσαμε στην Συνθήκη της Μαδρίτης, που περιλαμβάνει τις δομές του νέου Status quo στο Αρχιπέλαγος Αιγαίο. Μέσα στις σε αυτές τις νέες δομές κρύβεται και η διάλυση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος – Κύπρου κ.λ.π.

  Είναι γνωστό από τις αρχές της δεκαετίας του 90, ότι η Τουρκία θα παραχωρήσει ένα τμήμα της νοτιοανατολικής πλεύρας των συνόρων της, στους Κούρδους… και ως αντάλλαγμα για αυτό, θα της δωθεί το μισό Αιγαίο… Καζάν – Καζάν.

  Εμείς δεν αποτελούσαμε ούτε αποτελούμε κανέναν κίνδυνο ώστε να μας δωθεί κάτι για αντάλλαγμα, για το μισό Αιγαίο! Κάτι ακούγεται για την Β. Ήπειρο, αλλά δεν είναι σίγουρο, μιας και εμείς είμαστε καλά παιδιά!

  Εμείς "ανήκομεν στην δύση"… και ανήκομεν πολιτικά, στρατιωτικά, θρησκευτικά, και νομικά.. δηλαδή ανήκομεν στην δύση, καθ' ολοκληρίαν!! Και όπως έχω επαναλλάβει η δύση, έχει πολλές δύσες. Σε αυτές τις δομές του νεότερου ελληνικού κράτους αφιερώνεται και το τραγούδι…

  Η μοιρασιά του Αιγαίου θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε πάνω από όλα θα πρέπει να πειστεί ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, ώστε να μην επαναστατήσει… ένα θερμό επισόδειο με αρκετούς νεκρούς, ως δικαιολογία (υπό του φάσματος του γενικευμένου πολέμου, και θανάτου) για τον κάτοικο της χώρας των Ελλήνων, είναι αρκετό ώστε να πειστεί για μία τυχών μοιρασιά.

  Τα οικονομικά μέτρα που παίρνονται απο τους εκάστωτε κυβερνώντες, έχουν ως σκοπό το ηθικό μέρος, του κάτοικου της χώρας των Ελλήνων. Και το ηθικό μέρος αποσκοπή σε όλο το φάσμα ενός έθνους… αν κάποιος θέλει να προβεί σε γενοκτονία… τότε χτυπάει στο ηθικό μέρος, που είναι τμήμα της ψυχής… μορφογενετικά πεδία.

  Τα γεγονότα θα μας παρασύρουν, γιατί εμείς θα αφήσουμε να μας παρασύρουν.

  Εξ άλλου ανήκομεν στην δύση… και όποτε έγινε προσπάθεια τουλάχιστον για ισορροπία μεταξύ δύσης και ανατολής… η δύση επιτακτικά μας υπενθύμιζε ότι ανήκουμε σε αυτήν!!

  …"Στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Ελλάδα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις κατά τη συνάντηση που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες μοιράζονται την κοινή επιθυμία για επίλυση πολλών διεθνών προβλημάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνούν σε όλα τα θέματα"…
  http://www.reporter.gr/Eidhseis/Politikh/item/5304-%CE%BA-%CF%81%CE%AC%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

  Βεβαίως το "επιτακτικά" είχε ως συνέπεια "φυσικές καταστροφές" (βλ. δασικές πυρκαγιές 2007)… "φυσικές επαναστάσεις" (βλ. και 2008 Αθήνα), αλλά και "φυσικούς θανάτους", ιδιαίτερα από καρκίνο, πτώσεις ελικοπτέρων, τροχαίων ατυχημάτων κ.λ.π.

  Ο δε Υπ. Αμύνας… δεν θα κάνει τίποτα το ξεχωριστώ από ότι έκαναν οι προκάτοχοι του… μιας και δεν θέλει να πάει από καρκίνο… η από πτώσει ελικοπτέρου, η έστω τροχαίου ατυχήματος! Τόσο απλά…

  Αυτά.

 2. Ανώνυμος says:

  ΟΧΙ ΝΑ ΕΓΩ ΞΥΠΝΗΣΑ……. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΤΙ ΤΙ ΤΙ …….ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΕΣΜΟΥ…… ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ Η ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΩ ΟΡΕ?! Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΗΔΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ ? ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ.

 3. Ανώνυμος says:

  μας εχουν ηδη κατακτηση , αργα και σταθερα , σε λιγο θα ειμαστε μειονοτητα στη χωρα μας.
  εποικισμος λεγεται ο συγχρονος κατακτητικος πολεμος και σε λιγο θα φανουν τα αποτελεσματα του σε ολοι την ευρωπη.

 4. Ανώνυμος says:

  Πως να μη μας έχουν κατακτήσει ωρέ αφού δεν ξέρουμε ούτε Ελληνικά να γράψουμε; Ας μάθουμε πρώτα τη γλώσσα μας και μετά βλέπουμε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *