07:35 - 18/07/2014

Χρωστάς στο δημόσιο; Θα θεωρείσαι ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Χρωστάς στο δημόσιο; Θα θεωρείσαι ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ύποπτοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα θεωρούνται στο εξής από την εφορία και όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 10.000 ευρώ και ταυτόχρονα έχουν διαπράξει παραβάσεις φοροδιαφυγής συνολικού ύψους άνω των 40.000 ευρώ. Οι εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα, εφόσον διαπιστώνουν τέτοιου είδους αδικήματα, οφείλουν να αποστέλλουν σχετικές αναφορές στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω οι έρευνες μέχρι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών και τον έλεγχο του πόθεν έσχες.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών δίνονται νέες οδηγίες προς τις εφορίες για τον έλεγχο των υποθέσεων φοροδιαφυγής και την αποστολή σχετικών αναφορών στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι νέες εντολές του υπουργείου έρχονται μετά τις αλλαγές που έγιναν με τον νόμο 4174/2013 με τον οποίο εξαιρέθηκαν από τον ορισμό των βασικών αδικημάτων ορισμένα αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή χαμηλότερη της γενικής ρήτρας, δηλαδή ποινή η οποία μπορεί να είναι χαμηλότερη των έξι μηνών φυλάκισης, απαλείφοντας έτσι περιπτώσεις φοροδιαφυγής χαμηλού φορολογικού ενδιαφέροντος σε σχέση με την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, από την 1η Ιανουαρίου 2014 ως «βασικό αδίκημα» που μπορεί να συνδεθεί με πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες θεωρείται πλέον και το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, εφόσον το μη καταβληθέν ποσό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν διαπραχθεί ταυτόχρονα και αδικήματα μεγάλης φοροδιαφυγής συνολικού ύψους τουλάχιστον 40.000 ευρώ.

Έτσι στο στόχαστρο των φοροελεγκτών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος βρίσκονται όσοι έχουν διαπράξει τα εξής αδικήματα:

1. Της φοροδιαφυγής:

• Μη υποβολή δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εφόσον ο φόρος που αναλογεί στα καθαρά εισοδήματα που έχουν αποκρυβεί υπερβαίνει σε κάθε διαχειριστική περίοδο το ποσό των 15.000 ευρώ, καθώς και η αποφυγή πληρωμής φόρου πλοίων.

• Μη απόδοση ή ανακριβής απόδοση ΦΠΑ, παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή εισφορών, εφόσον το προς απόδοση ποσό του κύριου φόρου, τέλους ή εισφοράς ή το ποσό του ΦΠΑ που συμψηφίστηκε ή δεν αποδόθηκε ή αποδόθηκε ανακριβώς, υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

• Έκδοση ή αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτη συναλλαγή στο σύνολό της ή για μέρος αυτής, εφόσον η συνολική αξία των εικονικών φορολογικών στοιχείων υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ, καθώς και μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση στοιχείων.

2. Της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών, υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, με την εξαίρεση της μη καταβολής χρεών που προκύπτουν από χρηματικές ποινές ή πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τα δικαστήρια ή από διοικητικές αρχές.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  παιδια των ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ
  μπειται στο facebook και γνωριστειται
  εχουμε πολυ ομορφες γυναικειες παρουσιες εδω μεσα αναμεσα μας
  αν υπολογησετε οτι οσες ειναι εδω μεσα ειναι και "ψαγμενες" αρα εχουμ μυαλο
  ειναι βεβαιο οτι δεν θα πεσετε σε μαχολογκομενες ουτε σε σαβουρογκομενες

  ολες τους ,εαν οι φωτο τους ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα , αξιζουν την προσοχη μας !!!!
 2. 0
  0
  ΡΕ ΠΟΛΙΤΗΣΜΕ ΤΗΣ ΧΑΙΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΠΟ ΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΩΝΟΝ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΡΕ ΕΑΝ ΜΠΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΩ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΦΑΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΟΥ ΘΙΓΟΝΤΕ ΤΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΙΕΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΟΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΙΣΤΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΞΕΦΤΗΛΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΩΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΑΥΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΝΑ ΧΑ ΛΑΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΙΑΖΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕ ΤΗΣ ΧΑΙΣΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ
 3. 0
  0
  xaxaxaxxxxaxaxax
  are kamene!!!!!!!!!!!!(kaloproereta t lew,me ekanes kai gelasa na eisai kala)
 4. 0
  0
  Πρόταση, η οποία κινείται εντός του πλαισίου που καθορίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το θέμα των εποίκων, κατέθεσε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

  Η πρόταση προνοεί παραμονή, μετά τη λύση του Κυπριακού, όσων Τούρκων εποίκων έχουν παντρευτεί με Τουρκοκύπριους όπως και των παιδιών τους. Όλοι οι υπόλοιποι έποικοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το νησί μετά τη λύση. Ωστόσο, η συμβιβαστική αυτή πρόταση για το θέμα των εποίκων απορρίπτεται από τουρκικής πλευράς.

  Κινούμενη στη λογική της αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, πως «δεν μπορούν να γίνουν διακρίσεις ανάμεσα στους πολίτες» της λεγομένης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», στους οποίους ως γνωστόν συμπεριλαμβάνει και τους έποικους.

  Σε δηλώσεις του, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι υποστήριξε πως το θέμα της υπηκοότητας είναι από τα πιο δύσκολα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων.

  Στο θέμα των εγγυήσεων, η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική κίνηση» από ελληνοκυπριακής πλευράς. Η κίνηση αυτή αφορά στην πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για τη διατήρηση ενός μικρού στρατιωτικού σχήματος στο νησί και μετά τη λύση, ενώ τις εγγυήσεις θα τις αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ.

  Στο θέμα των εγγυήσεων, πέραν του ότι η τουρκική πλευρά απορρίπτει οτιδήποτε που να μη διασφαλίζει τη συμμετοχή της Τουρκίας, προχωρεί και σε προκλητικούς παραλληλισμούς.

  Ο Οζερσάι επικαλέστηκε την κατάσταση στη Συρία, την Παλαιστίνη και την Ουκρανία, αλλά και ό,τι συνέβη προηγουμένως στη Γεωργία όπου, όπως ανέφερε, είχαν παραγνωριστεί τα ατομικά δικαιώματα.

  Ανέφερε δε με προκλητικό τρόπο ότι «ζούμε σε μιαν περιοχή όπου οι άνθρωποι καταφεύγουν στη βία».-

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί