Φυλακές του νου. Γκρέμισε τες, ζήσε ελεύθερα!

Όλοι οι ενήλικες έχουμε μεγαλώσει σε διαφορετικές οικογένειες ο καθένας με διαφορετικούς γονείς , σε διαφορετικές πόλεις ,κάτω από διαφορετικά συστήματα εκπαίδευσης , συνθήκες διαβίωσης , ήθη και έθιμα .


Όλοι μας όμως έχουμε περάσει από «εκπαίδευση» που δεν είναι τίποτα άλλο από έναν υποταγμένο τρόπο να σκεφτόμαστε .Να αναπαράγουμε συστήματα αξιών και απόψεις κάποιων άλλων που είναι όμως κοινά αποδεκτές από την κοινωνία .Τα κοινά λεγόμενα «κουτάκια» ή τα «κουστούμια» που τα φοράς ανεξάρτητα εάν είναι το νούμερο σου ή όχι .

Αυτό είναι η προσωπικότητα που μας χτίζουνε μέρα την ημέρα ,χρόνο με το χρόνο . Ένα κουστούμι που σου φτιάξανε οι άλλοι και θέλεις δεν θέλεις θα το φοράς . Ανεξάρτητα εάν σου είναι άνετο και ευχάριστο ή αν σε κάνει να θέλεις να σκάσεις γιατί είναι τρία νούμερο μικρότερο και δεν σου αρέσει καν το χρώμα !

Αυτό μας δείχνει με ακρίβεια τον ελεγχόμενο τρόπο «εκπαίδευσης» των ανθρώπων σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση . Και αυτή δεν είναι άλλη από τον επιφανειακό τρόπο ζωής που βασίζεται στον υλισμό . Οι άνθρωποι βασίζουν την αξία τους στα πτυχία που έχουν αποκτήσει , στην μόρφωση τους , στην κοινωνική του καταξίωση , στα υλικά τους αποκτήματα , στο περιβάλλον τους , και εν τέλει κατά πόσο είναι πετυχημένοι στην ζωή και ποιά είναι η θέση που κατέχουν από την κοινωνία .

Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτό χρειάζεται να κάνουμε μια ριζική αποδόμηση όλων αυτών των απόψεων και των πεποιθήσεων που απαρτίζουν την προσωπικότητα μας .Είναι όλα τα νοητικά σκουπίδια που μας έχουν φορτώσει και αναγκαζόμαστε να ζούμε με αυτά για μια ζωή .Να ζούμε μέσα στο εγώ μας αποκομμένοι από την θεία φύση μας .

Ήρθαμε στην ζωή σαν άγραφοι πίνακες , καθαρές ψυχές , μαλακοί σαν τα ζυμαράκια και αφήσαμε τους άλλους να μας λερώσουν . Να μας πλάσουν κατά το δοκούν σαν εκτρώματα , έτσι όπως ταίριαζε στον δικό τους τρόπο ζωής και στα δικά τους θέλω . Και κυρίως οι γονείς μας , που συχνά για να απαλύνουμε τον πόνο αυτής της κακοποίησης , γιατί για κακοποίηση πρόκειται , τους δικαιολογούμε λέγοντας ότι αυτό ήξεραν αυτό έκαναν . Ή ακόμα χειρότερα ήθελαν απλά το «καλό» μας .
Και ποιός είναι ο ρόλος του γονιού εαν δεν είναι να περάσει τις γνώσεις των προηγούμενων γενεών στις επόμενες , θα ρωτούσε κάποιος; Θα απαντήσω με την γνωστή ρήση «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα».


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντί λοιπόν να σεβαστούν οι προηγούμενοι τα παιδιά που είναι το μέλλον της ανθρωπότητας , τα τσαλαπατούν σαν ψυχές και αυτά και την χιλιοειπωμένη «ελεύθερη βούληση » που είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ύπαρξης .

Σεβασμός στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, είναι να του δείξεις σαν παιδί , το δρόμο που οδηγεί στην αυτογνωσία . Να του δείξεις πως να ράψει τα κουστούμια των πεποιθήσεων του , μόνο του . Αυτά που θα το κάνουν να αισθάνεται άνετα , χαρούμενα , ελεύθερα και εν τέλει ευτυχισμένα . Αντί αυτού όμως θέλουν οι γονείς σώνει και καλά να τα κάνουν στρατιωτάκια , αμίλητα , αγέλαστα και καλά υποταγμένα , αναπαράγωντας μέσα από αυτά την δική τους ζωή . Που στο τέλος πιο αποτέλεσμα φέρνει ;

Οι άνθρωποι γενιά μετά την γενιά ,να ζουν τα ίδια λάθη , χωρίς να έχει μεσολαβήσει καμιά επίγνωση για την εμπειρία της ζωής . Καμιά συνείδηση δεν γίνεται κτήμα του ανθρώπου . Ούτως ώστε ο καθένας να δώσει το δικό του στίγμα στην ζωή και να ακολουθήσει την δική του πορεία προς την αυτοπραγμάτωση .

Έτσι λοιπόν κάποιοι έχτισαν την φυλακή μας πέτρα πέτρα και εμείς καθόμαστε από μέσα και κοιτάζουμε τον κόσμο έξω . Μέσα από το μικρό οπτικό μας πεδίο , την περιορισμένη μας συνείδηση θέλουμε να ζούμε μια ελεύθερη ζωή . Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από την φυλακή . Για αυτό όσο συνεχίζεις να κοιτάζεις από το παραθυράκι της φυλακής , όσα βιβλία και να διαβάσεις , όλων των σοφών της γης τα λόγια και να αναπαράγεις στον εαυτό σου , πάλι μικρή θα είναι η εικόνα που έχεις για τον κόσμο .

Αυτό που θα σου δώσει την ελευθερία σου είναι να γκρεμίσεις τους τοίχους της φυλακής σου .

Αργά και μεθοδικά όπως στην έχτισαν οι άλλοι για λογαριασμό σου . Έτσι και εσύ θα την γκρεμίσεις, πέτρα πέτρα , μέρα με την ημέρα , για να μπορείς να βλέπεις όλη την εικόνα του κόσμου σου και με τα δικά σου μάτια . Να ζωγραφίσεις την ζωή με τα δικά σου χρώματα . Να ζήσεις ελεύθερα , με αυτοσυνείδηση γαλήνη και ευδαιμονία !!
Σπάσε τα δεσμά !!

ΠΗΓΗ

Loading...

2 thoughts on “Φυλακές του νου. Γκρέμισε τες, ζήσε ελεύθερα!

 1. Ανώνυμος says:

  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ…ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ…ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΠΤΑ…ΤΥΧΗ ΦΥΣΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΘΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ…

  ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ…Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΜΙΑΣ ΗΔΟΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ…

  ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΘΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ…Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ…

  ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΓΕΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ…Η ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ Η ΜΕΘΗ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗ…ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ…ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΙΑ…ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΝΑ ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΣ…

  Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ…Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ …ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΦΑΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ…

  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝΜ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ…

  ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΣΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙΣ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 2. Ανώνυμος says:

  ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΣΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ
  ΤΑΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ–ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ
  ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ–ΔΗΛ-
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΝΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ
  ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ''
  ΒΙΚΥ ΝΑΥΠΛΙΟΝ-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *