Φινλανδία: ATACMS για το φόβο της Ρωσίας

Ο Φινλανδικός Στρατός πρόκειται να προμηθευτεί 70 πυραύλους M-39 Block 1A ATACMS T2K, έναντι 102 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένων και των ανταλλακτικών και της εκπαίδευσης. Οι πύραυλοι διαθέτουν δέκτη GPS, για τη διόρθωση της πορείας τους κατά την πτήση.
Η εκτόξευσή τους θα γίνεται από τα 22 συστήματα Μ270 MLRS που προμηθεύτηκε η χώρα και αναβάθμισε στο επίπεδο M270D1.

Στόχος της απόκτησής τους, είναι η εξισορρόπηση της ρωσικής απειλής, όπως αυτή εκφράστηκε από τις δηλώσεις του Ρώσου ΑΓΕΕΘΑ Ννικολάι Μακάροφ, ο οποίος προειδοποίησε το Ελσίνκι να μη γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία.

Σε στρατιωτικό επίπεδο το έκανε μέσω των προμηθειών όπλων και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ακούγονται φωνές που προωθούν την ένταξή της στη συμμαχία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=50877

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *