Υψηλής τεχνολογίας ΑΤΜ «διαβάζει» τις φλέβες του δαχτύλου

Τις κάρτες ΑΤΜ σκοπεύει να αντικαταστήσει δια παντός ένα σύστημα ταυτοποίησης της Hitachi, το οποίο τίθεται σε υπηρεσία στην Πολωνία μέσα στο 2014.

Τα νέα ΑΤΜ υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους χρήστες να βγάλουν λεφτά απλά και μόνο βάζοντας το δάχτυλό τους σε ένα υπέρυθρο reader που τους αναγνωρίζει από το «ψηφιδωτό» που σχηματίζουν οι φλέβες στο χέρι τους.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Hitachi, το εν λόγω σύστημα ταυτοποίησης χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάδοσης φωτός αιχμής, που επιτρέπει τη μετάδοση σχεδόν υπερύθρου φωτός προς το δάχτυλο.

Στη συνέχεια το φως απορροφάται μερικώς από την αιμογλοβίνη στις φλέβες, ώστε να δημιουργείται ένα μοναδικό «ψηφιδωτό»/ προφίλ δακτύλου, το οποίο ταυτίζεται με τον χρήστη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Πολωνία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία θα αποκτήσει ένα δίκτυο τέτοιων ΑΤΜ, με 2.000 συσκευές να τοποθετούνται σε τράπεζες και σουπερμάρκετ σε όλη τη χώρα, συνοδευόμενα από μία διαφημιστική καμπάνια η οποία υπόσχεται «λεφτά μέσω του δαχτύλου».Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αρχίσει να καθιερώνεται ήδη στην Ιαπωνία, ωστόσο η έλευσή της στην Ευρώπη έχει καθυστερήσει. Σημειώνεται ότι κάποιες ιαπωνικές τράπεζες την χρησιμοποιούν επίσης και ως μέτρο ασφαλείας για θυρίδες.

Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι είναι πιο ακριβής από τις συσκευές ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος και το ίδιο αξιόπιστη με την τεχνολογία σάρωσης της ίριδας του ματιού.

Επίσης, υπάρχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό διαπίστωσης «ζωντάνιας», για να διαβεβαιώνεται ότι στον αναγνώστη τοποθετείται πραγματικό χέρι, το οποίο ανήκει σε ζωντανό άτομο, που βάζει το δάχτυλό του εκείνη τη στιγμή στη συσκευή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί σχετικά με το τι θα συμβαίνει όσο περνάν τα χρόνια και οι χρήστες γερνούν.

Αντίστοιχη τεχνολογία χρησιμοποιείται και στις ΗΠΑ, σε πυρηνικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις βιοκινδύνου, ενώ έχει αναφερθεί ότι τέτοια συστήματα έχουν εγκατασταθεί και για την προστασία «ευαίσθητων» χώρων σε καζίνο.

naftemporiki.gr

3 thoughts on “Υψηλής τεχνολογίας ΑΤΜ «διαβάζει» τις φλέβες του δαχτύλου

  1. Ανώνυμος says:

    Α ωραία! Δηλαδή μέχρι τώρα οι κλέφτες μας αρπάζαν τα πορτοφόλια με τις κάρτες μας μέσα, τώρα θα πρέπει να μας κόβουν τα δάχτυλα για να μας κλέψουν! Μπράβο ρε τσακάλια που τα σκέφτεστε αυτά μοσχάρια…

  2. Ne Ria says:

    Σιγά σιγά βράζει το βατράχι στο νερό. Στην προκειμένη περίπτωση αρχίζει να γίνεται ζεστό.

    Άλλο ένα ΣΗΜΕΙΟ προόδου. Χτες οι κάρτες, σήμερα η ανάγνωση φλεβών, αύριο το τσιπάρισμα στο χέρι ή στο μέτωπο γιατί το μηχάνημα θα έχει δυσκολία να διαβάζει ανθρώπους που γερνάνε ή που έχουν ίσως κάνει κάποιο χειρουργείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *