Υψηλής τεχνολογίας ΑΤΜ «διαβάζει» τις φλέβες του δαχτύλου

Τις κάρτες ΑΤΜ σκοπεύει να αντικαταστήσει δια παντός ένα σύστημα ταυτοποίησης της Hitachi, το οποίο τίθεται σε υπηρεσία στην Πολωνία μέσα στο 2014.

Τα νέα ΑΤΜ υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους χρήστες να βγάλουν λεφτά απλά και μόνο βάζοντας το δάχτυλό τους σε ένα υπέρυθρο reader που τους αναγνωρίζει από το «ψηφιδωτό» που σχηματίζουν οι φλέβες στο χέρι τους.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Hitachi, το εν λόγω σύστημα ταυτοποίησης χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάδοσης φωτός αιχμής, που επιτρέπει τη μετάδοση σχεδόν υπερύθρου φωτός προς το δάχτυλο.

Στη συνέχεια το φως απορροφάται μερικώς από την αιμογλοβίνη στις φλέβες, ώστε να δημιουργείται ένα μοναδικό «ψηφιδωτό»/ προφίλ δακτύλου, το οποίο ταυτίζεται με τον χρήστη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Πολωνία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία θα αποκτήσει ένα δίκτυο τέτοιων ΑΤΜ, με 2.000 συσκευές να τοποθετούνται σε τράπεζες και σουπερμάρκετ σε όλη τη χώρα, συνοδευόμενα από μία διαφημιστική καμπάνια η οποία υπόσχεται «λεφτά μέσω του δαχτύλου».


Προτασεις Προιοντων χρησιμων για το Αμεσο Μελλον σου :

Business Card Survival 100% ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι το πιο ωραίο εργαλείο επιβίωσης που έχετε δει ποτέ ...Αυτό το έξυπνο εργαλείο είναι ένα ανεκτίμητο μικρό gadget που μπαινει στο πορτοφόλι σας που εξυπηρετεί 11 λειτουργίες. Είναι ένα:1. Ανοιχτήρι2. Άκρη μαχαιριού3. Κατσαβίδι με σχισμές / επίπεδη κεφαλή4. Χάρακας5. Ανοιχτήρι καπακιού6. 4 Θέσεις κλειδί7. Κλειδί Wingnut8. Λεπίδα πριονι9. Οδηγός βοηθητικού δείκτη10. 2 Θέσεις Wrench11. Τρύπα μπρελόκ / κορδόνιΠάρτε ένα σήμερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε για να είστε πάντα προετοιμασμένοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να αγοράσετε αυτό το στοιχείο. Ο φορέας αυτού του εργαλείου αποδέχεται κάθε ευθύνη για τη χρήση ή την κακή χρήση του.

ΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αρχίσει να καθιερώνεται ήδη στην Ιαπωνία, ωστόσο η έλευσή της στην Ευρώπη έχει καθυστερήσει. Σημειώνεται ότι κάποιες ιαπωνικές τράπεζες την χρησιμοποιούν επίσης και ως μέτρο ασφαλείας για θυρίδες.

Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι είναι πιο ακριβής από τις συσκευές ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος και το ίδιο αξιόπιστη με την τεχνολογία σάρωσης της ίριδας του ματιού.

Επίσης, υπάρχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό διαπίστωσης «ζωντάνιας», για να διαβεβαιώνεται ότι στον αναγνώστη τοποθετείται πραγματικό χέρι, το οποίο ανήκει σε ζωντανό άτομο, που βάζει το δάχτυλό του εκείνη τη στιγμή στη συσκευή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί σχετικά με το τι θα συμβαίνει όσο περνάν τα χρόνια και οι χρήστες γερνούν.

Αντίστοιχη τεχνολογία χρησιμοποιείται και στις ΗΠΑ, σε πυρηνικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις βιοκινδύνου, ενώ έχει αναφερθεί ότι τέτοια συστήματα έχουν εγκατασταθεί και για την προστασία «ευαίσθητων» χώρων σε καζίνο.

naftemporiki.gr

Loading...

3 thoughts on “Υψηλής τεχνολογίας ΑΤΜ «διαβάζει» τις φλέβες του δαχτύλου

  1. Ανώνυμος says:

    Α ωραία! Δηλαδή μέχρι τώρα οι κλέφτες μας αρπάζαν τα πορτοφόλια με τις κάρτες μας μέσα, τώρα θα πρέπει να μας κόβουν τα δάχτυλα για να μας κλέψουν! Μπράβο ρε τσακάλια που τα σκέφτεστε αυτά μοσχάρια…

  2. Ne Ria says:

    Σιγά σιγά βράζει το βατράχι στο νερό. Στην προκειμένη περίπτωση αρχίζει να γίνεται ζεστό.

    Άλλο ένα ΣΗΜΕΙΟ προόδου. Χτες οι κάρτες, σήμερα η ανάγνωση φλεβών, αύριο το τσιπάρισμα στο χέρι ή στο μέτωπο γιατί το μηχάνημα θα έχει δυσκολία να διαβάζει ανθρώπους που γερνάνε ή που έχουν ίσως κάνει κάποιο χειρουργείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *