Υπ. Εξωτερικών: Αύξηση 30% στα μυστικά κονδύλια σε μία μέρα!

Νέες σκιές δημιουργούνται γύρω από τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και προσωπικά για τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς αφορούν την περίοδο που ήταν και υπουργός Εξωτερικών.
Με τα τρία έγγραφα ….

που δημοσιεύει σήμερα η «Αυγή» προκύπτει μία πρωτοφανής πίεση προς το υπουργείο Οικονομικών να γεμίσει με ρευστό τα ταμεία των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ. Είναι δε τέτοια η πίεση, ώστε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναγκάζεται να υπογράψει τρία έγγραφα την ίδια ημέρα, στις 28 Ιουλίου 2010, με τα οποία στέλνει στα «μαύρα ταμεία» του υπουργείου Εξωτερικών 5.700.000 ευρώ!


Υπογραμμίζεται ότι τα τρία έγγραφα έχουν συνεχόμενο αριθμό πρωτοκόλλου -στοιχείο που δημιουργεί ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Με το υπ’ αρ. πρωτ. 50413 δίνονται 1.125.000 ευρώ στα μυστικά κονδύλια, με το υπ’ αρ. πρωτ. 50414 δίνονται 1.575.000 ευρώ και με το υπ’ αρ. πρωτ. 50415 άλλα 3.000.000 ευρώ.Επισημαίνεται πως η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει 18,9 εκατ. ευρώ για τις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ το 2010, τη χρονιά που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο και στον έλεγχο της τρόικας. Προφανώς τα 18,9 εκατ. ευρώ είχαν δαπανηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010 και υπήρξε ανάγκη για μία έκτακτη «ενίσχυση» που αντιστοιχεί στο 30% του συνολικού ποσού! Ακόμη παραμένει άγνωστο σε τι θα ήταν χρήσιμα τα 5,7 εκατ. ευρώ.


Πάντως εκείνες τις ημέρες ο Γ. Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και τη Βουλγαρία, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν στο πλαίσιο της «διπλωματίας των αγωγών», ενώ είχε ήδη έρθει η τρόικα και συναντούσε τους υπουργούς συζητώντας για ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.


Κρύβουν τα στοιχεία


Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει αρνηθεί ουσιαστικά να δώσει στοιχεία για τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα ο Φ. Σαχινίδης, που υπέγραψε 3 έγγραφα μέσα σε μία μέρα αφαιρώντας 5,7 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ισχυρίζεται ότι δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς του (απάντηση σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα) στις 16 Σεπτεμβρίου!


Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης δεν έδωσε στοιχεία, επικαλούμενος ότι δεν υπάρχουν παραστατικά, ενώ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε στοιχεία για τα οποία δεν χρειάζονται παραστατικά, όπως το συνολικό ύψος των μυστικών κονδυλίων…


Τα ερωτήματα για τη διαχείριση των «μαύρων ταμείων» του ΥΠΕΞ πολλαπλασιάζονται, καθώς, όπως είχε αποκαλύψει η «Αυγή», από τον Οκτώβριο του 2009, οπότε ανέλαβε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου είχε τον διπλό ρόλο του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, τα «μαύρα» χρήματα εκτοξεύθηκαν.


Η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε μέσα σε 6 μήνες 88 εκατ. από τα μυστικά κονδύλια, τα αύξησε κατά 15 εκατ. ευρώ μέσα στο 2009, χρησιμοποίησε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ προϋπολόγισε 18,9 εκατ. ευρώ για το 2010 και τελικά διέθεσε 68 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς παραστατικά, στο όνομα της διαφάνειας και της διαύγειας…

ΑΥΓΗ  

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/10/30.html#more

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *