Υποκλοπές εμφανίζουν σύμβουλο του Τσίπρα τον πρόεδρο των… Ιλουμινάτι!

Τη σύνδεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ με άτομα που διατηρούν στενές σχέσεις με κύκλους της ρωσικής πρωτεύουσας οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν φερόντουσαν ως σύμβουλοι του ιδίου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιχειρεί δημοσίευμα του γνωστού αμερικανικού μέσου Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE/RL).

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο ηλεκτρονική αλληλογραφία που έχει υποκλαπεί τους προηγούμενους μήνες – υποτίθεται αποό Ρώσους χάκερς… – εμπλέκουν τα άτομα αυτά στην προσπάθεια προώθησης του «ευρασιατισμού» (εξηγείται στο άρθρο), με κομβικό πρόσωπο Ρώσο διπλωμάτη που υπηρέτησε επί μακρόν στην Αθήνα. Το δημοσίευμα εμφανίζει τον… πιο «πεφωτισμένο» (Ιλουμινάτο) από όλους (τον έκαναν πρόεδρο και μάλιστα ισόβιο!), τον Έλληνα Νίκο Λάο, να είναι σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ!

Αν είναι ή δεν είναι ΔΕΝ μπορούμε να το πούμε, ούτε υιοθετούμε το βαρύτατο αυτό δημοσίευμα (υπήρξε ίδιο από τους Financial Times που έτυχε διάψευσης από το ΥΠΕΞ), το οποίο εάν είναι συκοφαντικό δεν αρκεί η πολιτική καταδίκη με διαψεύσεις αλλά οι θιγόμενοι θα πρέπει να κινηθούν και νομικά εναντίον του μέσου, παρότι τελούσαν σε γνώση μας οι κινήσεις που φέρονταν να είχαν αναφερόμενοι στο άρθρο, σε όλες τις διαστρωματώσεις του ελληνικού πολιτικού φάσματος. Το «κατά δήλωση» βέβαια στην Ελλάδα μεσουρανεί, μαζί με το «ξέρεις ρε ποιος είναι εγώ;»…

Ας δούμε λοιπόν το άρθρο που κατά τα φαινόμενα όλοι στην Αθήνα θεωρούν ότι δεν υπήρξε ποτέ και παριστάνουν τους αδιάφορους και τους «υπεράνω». Ούτε εμείς τα υιοθετούμε, σαφέστατα, όμως σε άλλη χώρα θα είχε προκληθεί σάλος παρόμοιος με τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τα έγγραφα της NSA (μάλλον δεν «πουλάνε» τα της άλλης πλευράς!) ως συνήθως και σε ευρύτερο σχολιασμό θα προχωρήσουμε σε άλλη ανάρτηση:

Οι αναλυτές των ευρωπαϊκών πραγμάτων κατανόησαν αμέσως πως η νέα, αριστερή, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, μπορεί να καταστρέψει την εύθραυστη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ως προς την καταδίκη της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

Όμως, μέσω διαρροών έγιναν γνωστές οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον συνδεδεμένο με το Κρεμλίνο ιδεολογικό πατέρα της γεωπολιτικής θεωρίας του Ευρωασιατικού χώρου, Αλεξάντερ Ντούγκιν και τον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, ο οποίος, πιστεύεται, πως χρηματοδοτεί τους ρωσόφωνους αυτονομιστές στην Ουκραν
ία.

Ο Άντον Σεκοφτσόφ, μελετητής της ακροδεξιάς κίνησης στην Ευρώπη, αναφέρει ότι η ρωσική συμπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ξεπερνά την όποια συμπάθεια για την Ελλάδα. «Τα φιλορωσικά αισθήματα είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα. Όμως η πολιτική αυτών των δύο κόμματων, είναι φανερά και ανοικτά υπέρ της Ρωσίας. Και το γεγονός πως η πρώτη επαφή του νέου πρωθυπουργού Τσίπρα ήταν με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, σημαίνει, προφανώς, πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ακόμα στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία», αναφέρει ο Σεκοφτσόφ.

Τον Δεκέμβριο του 2014 μια ομάδα Ρώσων χάκερς, με την ονομασία Σαλτάι Μπολτάι, δημοσιοποίησε μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που υπέκλεψε από τον Γκεόργκι Γκάβρις, στενό φίλο και συνεργάτη του Ντούγκιν. Πολλά από τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα αφορούσαν τις προσπάθειες του Ντούγκιν και του Μαλοφέγιεφ να δημιουργήσουν μια δική τους ομάδα Ευρωπαίων πολιτικών και διανοουμένων που θα στηρίζουν τη Ρωσία.

Πολλές δεκάδες από τα μηνύματα αυτά αφορούν συζητήσεις μεταξύ του Γκάβρις και ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα αποκαλύπτουν την πολύ στενή συνεργασία όσον αφορά τη στρατηγική επίτευξης του στόχου. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έστελναν υπομνήματα με τις κομματικές τους θέσεις στους Ντούγκιν και Γκάβρις, ζητώντας τους σχόλια και προτάσεις.

Ο Γκάβρις έζησε στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, μέχρι το 2013, περίπου. Στα σχεδόν πέντε χρόνια που ήταν στην Ελλάδα, ως εντολοδόχος του Ντούγκιν, αναζήτησε επαφές με πολιτικούς και δημόσιους παράγοντες στην Ελλάδα, ώστε να προωθήσει τις ρωσικές θέσεις, έναντι του «ατλαντισμού».

Ένας από τους ανθρώπους με τον οποίο είχε επαφές ήταν ο Νικόλαος Λάος, ένας Έλληνας διανοούμενος και σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία, όντας συνεταίρος στη ρωσική εταιρεία ασφαλείας R-Tekno.

Σε ένα από τα μηνύματα που διέρρευσαν ο Λάος γράφει στον Ντούγκιν: «Γνωρίζω πολύ καλά πως ενεργεί ο εχθρός και, υπό τη αιγίδα σας, μπορώ να χτυπήσω σκληρά και αποτελεσματικά».

Ένα άλλο μήνυμα αναφέρει τον Πάνο Καμμένο, ηγέτη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και νυν υπουργό Άμυνας της Ελλάδας. Το μήνυμα, με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου 2014, γραμμένο από τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, σύμβουλο σε θέματα στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στο Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Σπουδών, το οποίο έχει ιδρύσει ο Καμμένος, μαζί με τον φίλο του καθηγητή του πανεπιστημίου Θράκης Φίλιππο Τσαλίδη.

«Ο Πάνος εμφανίστηκε πριν έναν μήνα περίπου, γεμάτος ενθουσιασμό, ζητώντας τακτική συνεργασία. Κατόπιν πήγε στη Μόσχα για προσωπικούς λόγους, όπως μας είπε (για τον γάμο ενός φίλου) και κατόπιν εξαφανίστηκε από προσώπου Γης με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τον λόγο της εξαφάνισής του», έλεγε το μήνυμα.

Έναν μήνα μετά το μήνυμα αυτό, το ινστιτούτο του Καμμένου υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών, το οποίο όμως αποτελούσε όργανο της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, μέχρι το 2009, όταν και υπήχθη απευθείας στη δικαιοδοσία του Ρώσου προέδρου. Ο διευθυντής του, Λεονίντ Ρεσετνίκοφ, είναι απόστρατός αντιστράτηγος της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR).

Ο Ντούγκιν συνδέεται επίσης με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Τον Απρίλιο του 2013 ο Κοτζιάς, καθηγητής τότε του πανεπιστημίου Πειραιώς, κάλεσε τον Ντούγκιν να δώσει διάλεξη επί του ευρωασιατικού οράματος στη διεθνή πολιτική. Κατά τη διάλεξη ο Ντούγκιν είχε πει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ενταχθεί στην υπό τη Ρωσία Ευρωασιατική Ένωση, αλλά να διαδραματίσει ρόλο στην αναδημιουργία της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης, σχηματίζοντας έναν ανατολικό πόλο της ευρωπαϊκής ταυτότητας, εντός της ΕΕ, μαζί με την Σερβία και άλλες χώρες.

Ο Ντούγκιν έχει εμπλακεί σε παρόμοιες δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη, εδώ και χρόνια. Εδώ και 20 χρόνια έχει δεσμούς με ακροδεξιούς στη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Βρετανία. Οι κινήσεις του Ντούγκιν δεν απέδωσαν καρπούς μέχρι που ένωσε τις δυνάμεις του με τον δισεκατομμυριούχο Μαλοφέγιεφ, έναν συντηρητικό, ορθόδοξο, Ρώσο εθνικιστή. Στις 20 Φεβρουαρίου 2014 ο Ντούγκιν πρότεινε στον Μαλοφέγιεφ, με υπόμνημά του, ονόματα πιθανών εταίρων στη δυτική Ευρώπη.

Ο Ντούγκιν ενθάρρυνε τον Μαλοφέγιεφ να αναπτύξει σχέσεις με τα άτομα αυτά ώστε να δημιουργήσει μια φιλορωσική ελίτ πολιτικών που θα υποστηρίζουν τη ρωσική γραμμή. Στα τέλη Μαΐου 2014 ο Μαλοφέγιεφ δέχτηκε εκπροσώπους από διάφορα κόμματα, του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβανομένου, σε μια μυστική σύσκεψη στη Βιέννη.

Στη συνάντηση αυτή, αναφέρει ο Σεκοφτσόφ, οι Ντούγκιν και Μαλοφέγιεφ, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του αυστριακού «Κόμματος της Ελευθερίας», του βουλγαρικού «ATAKA», του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου», προσπαθώντας να προωθήσουν τη ρωσική εξωτερική πολιτική.

Δε υπάρχουν καθαρές αναφορές που να αποδεικνύουν πως ο Ντούγκιν ή ο Μαλοφέγιεφ χρηματοδότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα. Ωστόσο, υπάρχουν μηνύματα, σχεδόν μυστικιστικού χαρακτήρα, μεταξύ Ελλήνων και ανθρώπων του Ντούγκιν. Ο Λάος και ο Γκάβρις, ιδιαίτερα, φέρονται να μιλούσαν συχνά για φημολογούμενους μασόνους εντός του ελληνικού πολιτικού φάσματος, οι οποίοι παρουσιάζονταν ως οι μεγαλύτεροι εχθροί της ρωσικής γραμμής. Ο Λάος όμως είναι ο επικεφαλής των Ιλουμινάτι.

http://www.rferl.org/content/greek-syriza-deep-ties-russian-eurasianist-dugin/26818523.html

ΠΗΓΗ

Loading...

14 thoughts on “Υποκλοπές εμφανίζουν σύμβουλο του Τσίπρα τον πρόεδρο των… Ιλουμινάτι!

 1. Ανώνυμος says:

  αφου ρε παιδια επισημα διψευστηκε απο το πανεπιστημιο πειραια και τον κοτζια με ντοκουμεντα και στοιχεια
  δηλαδη σονυ και καλα να πιστεψουμε τον χακερ του τετοιου και του πρακτορειου του τραπεζιτη ???
  τελος παντων ο τραγκας αφησε πολλους αντικαταστατες τωρα που εφυγε αφου δεν τον ακουγε κανεις *οι ταξιτζηδες –ρε πιο καλα προτοσαλτε παρα τραγκα που το επαιζε φουστανελατος*
  ετσι λοιπον σας λεω αντι να ανεβασετε τι εγινε σημερα και την ελληνικη σταση των αρχοντων μας ανεβαζεται τα αμελετητα του καραγκιοζη—- προσεχτε γιατι θα γινετε τραγκηδες–λιγο σοβαροτης η τρελη ειναι για αλλου πια

  μπλε ουρανος

 2. Ανώνυμος says:

  ΕΤΣΙ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΟΥΞΕ ΠΟΛΥ Ε;ΓΙΝΑΤΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΞΕΦΤΙΛΑ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ

 3. Ανώνυμος says:

  AYTH TH MAΛAKIA ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΤΕ , Η ΩΣ ΥΣΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ; ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ , ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ;

 4. Ανώνυμος says:

  ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΓΕΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΤΩΣΕΙ;ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΘΑ ΑΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ;ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΠΕ ………ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 7 ΔΙς ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΑΝΙΣΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ;ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ Η ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΣΟΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ. ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΠΟΙΟΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΓΛΥΦΑΝΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΑΧΙΕΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΩΡΑΙΑ ΑΡΑΞΑΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΩ.ΠΙΔΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

 5. Ανώνυμος says:

  Σας πήραν το παγωτό απο το χέρι καραμαλ.κεεεες και κλαίτε σα μικρά παιδιά?????Βγαζετε τη μάσκα που φορουσατε τόσο καιρό, ντροπή σας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *