Υπάρχουν τελικά άλλα (εξωγήινα) είδη?

Για τους ερπετοειδείς, έχουμε 2 τεράστια τόπικς, και δεν έχουμε καταλήξει.

Υπάρχουν οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι υπάρχουν και ερπετοειδείς και μεταμορφικά ανθρωπο-ερπετοειδή υβρίδιά τους, (που τους λένε ΥΠΕΡσυνωμοσιολόγους),όπως υπάρχουν και αυτοί που απορρίπτουν κάθετα αυτή τη θέαση, και τους λένε ορθολογιστές…ρεαλιστές και «προσγειωμένους».

Αμφότεροι βέβαια, δέχονται την ύπαρξη του «ερπετοειδούς» μέρους του εγκεφάλου, αυτό που υποβάλλει το «εγώ» και το «η πάρτη μου πρώτα» στυλάκι που διακατέχει τους πάντες, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο.

Οι πρώτοι, ισχυρίζονται πως εκτός (αλλά πιθανότατα και εντός) γης, υπάρχει αυτό το ερπετοειδές είδος ανώτερης νοημοσύνης, που διαθέτει περισσότερη επιστημονική γνώση από τον άνθρωπο, περισσότερη σωματική δύναμη και διάρκεια ζωής, κι ακόμα περισσότερη εγωπάθεια. Μέχρι εδώ, καλά.
Μπορώ (θεωρητικά μέχρι να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας) να το δεχτώ κι εγώ αυτό, καθότι δεν είμαι ΤΟΣΟ ανθρωποκεντρική ώστε
να πιστεύω πως το μόνο έλλογο και νοήμον ον στο σύμπαν, είναι το ανθρωπόμορφο ή ανθρωποειδές και δη το ανθρωποειδές
που κατοικοεδρεύει μόνο στη Γη.

Από αυτό όμως, μέχρι να πιστέψω πως υπάρχουν και ανθρωπο-ερπετικά υβρίδιά τους που είναι μεταμορφικά (έχουν δηλαδή την ιδιότητα να αλλάζουν μορφή κατά βούληση), η απόσταση είναι μεγάλη, και πάει μακρυά η βαλίτσα, πολύ μακρύτερα απ’τα δικό μου νοητικό και έλλογο πλαίσιο. Αν υπάρχει λοιπόν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μου αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, και όχι μέσω βιντεακίων που μπορεί να έχουν υποστεί τις όποιες παρεμβάσεις… Αυτή η απόδειξη για μένα, είναι μεγαλύτερο ζητούμενο από την απόδειξη της ύπαρξης των αμιγώς και μη μεταμορφικών ερπετοειδών, αφού όπως προείπα, αυτήν μπορώ να την δεχτώ θεωρητικά. Τη μεταμορφική όμως ιδιότητα, δεν μπορώ ούτε θεωρητικά να την ενστερνιστώ…

Η δεύτερη κατηγορία όμως, απορρίπτει ασυζητητί την πιθανότητα, να υπάρχουν στο σύμπαν νοήμονα όντα, με τη βιολογική δομή που υπάγεται στο είδος των ερπετών, παρ’όλο που αυτό το είδος, είναι γνωστό σ’εμάς τους γήινους, αφού ο πλανήτης διαθέτει μπόλικα έμβια σ’αυτή την κατηγορία…(φίδια, χελώνες, σαύρες, κροκοδείλους, κλπ).

Εδώ διίσταμαι. Και η λογική της διάστασής μου είναι η εξής: Αν ο πλανήτης Γη, που είναι κάτι μικρότερο από κόκκος άμμου στο απέραντοσύμπαν, διαθέτει χιλιάδες είδη εμβίων κατώτερης νοημοσύνης απ’το ανθρώπινο είδος, δεν μπορώ να καταλάβω τι τους κάνει να πιστεύουν ότι ολάκερο το σύμπαν, δε μπορεί να διαθέτει αντίστοιχα έμβια είδη, ανώτερης νοημοσύνης (και απ’τον άνθρωπο ακόμα).

Ο λόγος που απορρίπτουν κάθετα την πιθανότητα να υπάρχει και ανώτερης νοημοσύνης ερπετοειδές (ή εντομοειδές ή κητοειδές ή όποιο άλλο) είδος σ’ολάκερο το σύμπαν, δεν είναι αποδείξιμος, άρα παραμένει στη σφαίρα του υποκειμενικού, που πηγάζει από ένα σύστημα πεποιθήσεων, το οποίο σχηματίστηκε από την κοσμοθεωρία, τη θρησκεία που ασπάζονται,τις (περιορισμένες) γνώσεις που έχουν προσλάβει, και τη γενικότερη φιλοσοφία τους.

Όλες αυτές οι πεποιθήσεις, βασίζονται στον κακώς νοουμενο γεω-ανθρωποκεντρισμό, ο οποίος θέλει τη Γη ΚΕΝΤΡΟ του σύμπαντος,
και τον άνθρωπο, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ έμβιο νοήμον ον μέσα στο σύμπαν.

Πόσο λογικό είναι αυτό το «θέλω» των πεποιθήσεών τους; Κατά τη γνώμη μου, καθόλου.

Η προσωπική μου αντίληψη, βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις δυο αντιλήψεις που περιέγραψα πιο πάνω.

Θα με ενδιέφερε να διαβάσω και τη δική σας.

ideografhmata

Loading...

33 thoughts on “Υπάρχουν τελικά άλλα (εξωγήινα) είδη?

 1. Ανώνυμος says:

  Βεβαίως και υπάρχουν και άλλα εξωγήινα είδοι… ειδικά η νεότερη Ελλάδα βρίθει από πολλές φυλές εξωγήινων αλλά και εσωγήινων ειδών.

  Οριστέ μερικές από τις εξωγήινες φυλές… που φυσικά επικαλύπτουν την εξωτερική τους εμφάνισει με ιστούς κατά ανθρώπινο φαινότυπο!

  http://2.bp.blogspot.com/-9vb6NEqL9vE/UbNM5Sxdl0I/AAAAAAACLrM/J1TOxHmVNY8/s1600/661CBC4.jpg

  http://7imeres.gr/wp-content/uploads/2013/11/133774-samaras2.jpg

  http://1.bp.blogspot.com/-A72dUnHp4Tk/Tp3PSW1s3PI/AAAAAAAAABE/kyNqVTNbaqA/s160/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A5+%25CE%2593%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A3.jpg

  http://www.aragma.gr/sites/aragma.gr/files/mitsotakis_07_010310-thumb-large.jpg

  http://www.alfavita.gr/sites/default/files/venizelos3.jpg

  http://2.bp.blogspot.com/-9vb6NEqL9vE/UbNM5Sxdl0I/AAAAAAACLrM/J1TOxHmVNY8/s1600/661CBC4.jpg

  Φτάνουν αυτοί;… Η θέλετε και άλλους;

  這些

  ΥΓ. Μην τους βλέπετε έτσι… το "αγαθό" φαινότυπο εξαπατά για τις δόλιες προθέσεις τους… είναι απίστευτα σαρκοφάγα και επικίνδυνα είδοι! Σε άλλους γαλαξίες θα τους είχαν επικυρήξει, ως διαγαλαξιακούς εκληματίες!… Στον δικό μας γαλαξία βρήκαν αυθαίρετα άσυλο… και ως ψυχές, ζουν παρασιτικά εις βάρος των άλλων.

  • Ανώνυμος says:

   κι ομως ρε φιλε εχεις απιστευτο δικιο. απλα ακομα δεν τελειωσε τιποτα ο μοναδικος που μπορει ελπιζω να τους το κοψει αυτο το ασυλο με τον χειροτερο τροπο και πρωτα στα παιδια αυτων και τα παιδια των παιδων τους και τελευτταιους αυτους….

 2. Ανώνυμος says:

  Aστα τωρα αυτά το οτι ανοιγουν συνεχώς καφετεριες ειναι πιο γριφος λυσε πρώτα αυτό το ζήτημα μη νομίσεις πως η απάντηση είναι τοσο εύκολη ανοιγουν καφετέριες για αποκατασταση η για αλλο λογο.

  • Ανώνυμος says:

   ότι νά'ναι!!
   που κολάει τώρα αυτό που λες και ποιός νομίζεις ότι κατάλαβε τι είπες και περιμένεις και απάντηση;

 3. HellCombatant says:

  Η μόνη λογική εξήγηση έχει ήδη γραφεί – αλλά κανείς δεν θέλει τον τρόμο της πραγματικής αλήθειας κατά πως εξήγησε κ ο Λόβκραφτ αλλά κ ο παρακάτω μάγκας!
  http://en.wikipedia.org/wiki/I_Have_No_Mouth,_and_I_Must_Scream
  Καλώς ήλθατε στην κόλαση της αναγκαστικής κ υποχρεωτικής κβαντικής συνύπαρξης του Μεγάλου ΑλφαΜίτη (I AM, "εγώ ειμί" κ τα τέτοια μας κουνιούνται!) Όσο για παραμυθάκια κ θαυματάκια, αυτά είναι κόλπα του σινεμά για να ξεχνιούνται τα μικρά παιδάκια των οποίων η εγωπάθεια συντρίβεται στα βράχια της μη-ελεύθερης βούλησης
  http://backreaction.blogspot.de/2013/07/you-probably-have-no-free-will-but-dont.html
  Άιντε γειά κ χάρ, χαρ, χάρ!

  • Ανώνυμος says:

   ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ…ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ.
   ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ,ΠΕΣΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.

   ΠΕΤΑΣ ΕΚΕΙ 2 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ…ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ;;;

 4. Ανώνυμος says:

  φημολογειται οτι εκτος απο τους ερπετοειδεις υπαρχουν και οι πουστοειδεις που κλανουν στα μουτρα των εντομοειδων της ανδρομεδιας συνομοταξιας του φωτος και της πορδης , οι οποιοι χεζουν στο στομα των θυματων τους πλειαδειων που συλαμβανουν πριν τους καταβροχθισουν, και ολοι μαζι τωρα που κατεβηκαν στα gay parade αθηνας και σαλονικης βαζουν καροτα στις κωλαρες τους και γλυφουν τα σκατα τους σαν την γκαμπριελλα του τσυριζα!

  καλε ζητω η αριστερα και η υπερπροοδος καλε!!!!!!!!!!

 5. Ανώνυμος says:

  άντε με το καλό.. να τους δεχτούμε!
  μόνο που αν σκάσουν μύτη αυτά τα εξωγηινάκια που είναι εχθροί μας, θα σκάσουν μύτη και άλλοι εξωγήινοι που είναι φίλοι μας για να μας προστατέψουν όλους εμάς τους ανθρώπους από όσους θέλουν να μας εξαφανίσουν…
  όσο κι αν προσπαθούν μερικοί μερικοί να μας πείσουν πως δεν το αξίζουμε εμείς οι άνθρωποι να σωθούμε…

 6. Ανώνυμος says:

  Καταρχήν θα ξεκινήσω να πω ότι πλέον όλοι έχουν dna λίγο εώς πολύ από σάυρες(χιλιάδες χρόνια ένωσης).τους 90-100% σαυροηδείς τους καταλαβαίνεις από(για θυμηθείτε φάτσες από την ζω'η σας και κάντε την επαλήθευση)
  1)το αυτί δεν έχει λοβό,δηλαδή κανονικό αυτί είναι αυτό εδώ http://www.newsbeast.gr/world/arthro/207134/plirose-akriva-tin-agapi-tis-gia-ton-ilio/ ενώ αυτό είναι το Δραγονιανικό-γαιδουρισίο http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5329.html θυμίζει ξωτικό!
  2)τα μάτια πετάγονται έξω-δεν θυμάμαι πως λέγετε
  3)το δέρμα είναι σαν πλαστικό,όπως είναι τον κινέζων και έχουν λίγο εώς καθόλου τρίχες
  4)κατά πλειοψηφία είναι κοκκινοτρίχιδες και λιγότερο ξανθοί και λιγότερο ακόμα μελαχρινοί
  5)υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν έντονη μυρωδιά!
  6)έχουν μικρή ουρά
  επαναλαμβάνω ότι όλοι έχουμε από λίγο εώς ελάχιστο στην εδώ στην Ελλάδα αλλά όσο πάει προς βορά τόσο μεγαλώνει!Κάποιοι έχουμε ένα από αυτά άλλοι 2 και άλλοι όλα τα παραπάνω και άλλοι δεν έχουν καθόλου…για θυμηθήτε πόσες φορές βλέπουμε έναν κοκινοτρίχη με φακίδες και λείο δέρμα και λέμε …ρε σι μοιάζεις με Εβραίο(μπορεί όμως να είναι ο καλύτερος άνθρωπος)!προσέχτε όλοι αυτοί είναι και νιώθουν Έλληνες αν κάποιος είναι συγγένεις μας η γνωστός μας….δεν χωράει πλάκα…απλά έγραψα για να ξέρετε!
  έγινε το εξείς τραγικό,βρέθηκαν α οστά ενός παιδιού της αρχαίας Αθήνας και τις έκαναν την προτομή…και κοιτάχτε πως την έκαναν(πιστεύω ότι είναι σκόπιμο-για να δείξουν ότι έχουμε σχάσεις με εβραίους http://olympia.gr/2010/04/21/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/
  και σας ερωτώ έχετε δει πόλλες Ελληνίδες με αυτά τα χαρακτηριστικά?

  • Ανώνυμος says:

   για τσεκάρετε για τον ουρουγουανού ποδοσφαιριστή Σουάρες που δαγκώνει από εδώ και απο εκεί και δέστε τα αυτία του!

  • Ανώνυμος says:

   Μάλισταααααα…..
   Ενδιαφέροντα όλα αυτά που αναφέρεις και είδα και τα λινκ που προτείνεις.

   Τι έχεις να πεις για το γεγονός ότι ο λοβός του αυτιού του Σαμαρά είναι τεράστιος, κοντεύει να φτάσει στο σαγόνι, πιο μεγάλος δε γίνεται.

   Πες μου τώρα ότι ο Σαμαράς είναι πατριώτης επειδή έχει λοβό …….

 7. Ανώνυμος says:

  θεωρω οτι δεν υπαρχει τιποτα απο αυτα και επισης θεωρω οτι παρχουν ολα.
  δεν εχω δει τπτ απο αυτα και τα εχω δει ολα.
  οταν δεν εχεις αποδειξεις για τπτ απο αυτα πως δεχεσαι τα μεν και απορριπτεις τα δε?

    • vasoula2908 says:

     Γιατί έδωσες εσύ επιχείρημα για να περιμένεις τέτοιο;;
     Εγώ πάλι δεν υποκύπτω στο "στρίβειν δια του αρραβώνος" που παίζεις.Παλιό, γνωστό και λίαν βαρετό (πλέον για μένα) αυτό το παιχνιδάκι.

     • Ανώνυμος says:

      επειδη εισαι βασουλα και δεν εισαι βασω, αν σου πω οτι εχω δει σαυροειδη θα με πιστεψεις???
      αυτο εννοω αλλα το μυαλο της βασουλας παει μεχρι εκει!!! ψαξε εξω απο το ηλιακο συστημα και ζησε στο παραμυθακι σου

 8. Ανώνυμος says:

  με απλα μαθηματικα οι πιθανοτητες υπαρξης ζωης σε αλλο πλανητη εντος η εκτος του γαλαξια μας οπου ανεπτυξε νοημοσυνη πολιτισμο τεχνολογια ωστε να ερθουν και σε εμας ειναι μηδαμινές…. σκεφτείτε ποσο αφυλοξενο για ζωή ειναι το συμπαν…. (ζωη οπως την ξερουμε τουλαχιστον[της εμβυας υλης]) !!! πλανητης συγκεκριμενου μεγεθους σε συγκεκριμενη αποσταση απο το αστερι του (συγκεκριμενου μεγεθους) σε αυτον τον πλανητη πρεπει να υπαρχουν συγκεκριμενα στοιχια σε συγκεκριμενες ποσσοτητες συγκεκριμενη συσταση του πυρηνα ωστε να υπαρχουν τα συγκεκριμενα μαγνητικα κυματα η πεδια με συγκεκριμενου μεγεθους δορυφορο και πανω απο ολα να εχει υποστει της καταλληλες καταιγιδες σπινθηρες (κεραυνους) κα πολλα ωστε να δημιουργηθει ζωη στο πρωτο της σταδιο (μονοκυταροι οργανισμοι)… πηστευω πως εαν υπηρχε τετοιος πλανητης σε αποσταση πρσβασιμη θα το ξεραμε! επισεις θελω να αναφερω πως η φιλοσοφια υπαρξης του θειου εαν σας φαινετε λιγη απο τα χριστιανικα βιβλια ο αριστοτελης στα ''μετα τα φυσικα'' εργα του οπως ονομαστικαν στην βιβλιοθηκη της αλεξανδριας με απλο φιλοσοφικο λογο, μεσω του νου και της νοησης αποδηκνυει 100% την υπαξη του θειου αξιζει να το διαβασετε… οσο για τα ερπετοειδη εχουν θεαθει απειρες φορες αποτην αρχαιοτητα εως και σημερα… πηστευω πως το βιβλιο του ενωχ τα εξηγει καλυτερα απο ολους… ψαξτε το αξιζει θα σας λυθουν ολες οι αποριες….
  ευχαριστω……

  • Ανώνυμος says:

   Δεν μπορώ να καταλάβω με πόση ευκολία άνθρωποι πιστεύουν από την μία στην ύπαρξη θεού, και από την άλλη μιλάνε για μηδαμινές πιθανότητες να υπάρχει ζωή, και έλλογη ζωή μέσα στον δικό μας γαλαξία με τα 150 δισεκατομμύρια αστέρια, ή στα εκατόν τόσα δισεκατομμύρια άλλων γαλαξιών.

   Και μόνο οι υπολογισμοί για το πόσοι ήλιοι υπάρχουν στο σύμπαν, φέρνουν ίλιγγο. Και όσον αφορά το βιβλίο του Αριστοτέλη, δεν κατάλαβα; Από πότε φιλοσοφικές αναζητήσεις στο πεδίο μάλιστα της μεταφυσικής είναι νομοτελειακές;
   Για το βιβλίο του Ενώχ, μάλλον θα προτιμήσω Βελόπουλο και Λιακόπουλο…

   Λοιπόν φιλαράκι. Ό,τι συμβαίνει σε αυτή την μικρή πλευρά του σύμπαντος που μας γέννησε και μας φιλοξενεί. Όπου μέσα από εξελικτικές διαδικασίες ξεπετάχτηκε μέσα στην τυχαιότητα έλλογη ζωή, που γράφει και αναρωτιέται για το σύμπαν, έτσι ακριβώς συμβαίνει και σε πολλές άλλες μοναχικές γωνιές. Με άλλα πλάσματα, περισσότερο τεχνολογικά εξελιγμένα, ή λιγότερο ή καθόλου, που αναρωτιούνται με την σειρά τους αν είναι μόνοι στο σύμπαν.

   Και για να το κάνουμε και λίγο φιλοσοφικό: τι νόημα θα είχε ένα σύμπαν, αν δεν είχε έλλογους παρατηρητές;

   Πάρε και την γνωστή εξίσωση, μπας και το ψάξεις ώστε να σου λυθούν μερικές απορίες.

   http://talos.stef.teiher.gr/vhatz/Vita%20extraterrestre/Vita%20universo.html

   • Ανώνυμος says:

    ΠΡΙΝ πιάσετε στα άσχετα (ο πιο ευγενής χαρακτηρισμός που μπορώ να δώσω) στόματα σας, τους Αρχαίους Προγόνους μας και Διδασκάλους καλό θα ήταν να ΕΧΕΤΕ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ΠΡΙΝ!

    Τα βιβλία του Αριστοτέλη ΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕ με πρώτο και καλύτερο το "Όργανον" (Λογική)

    ΔΕΝ είναι γενικές φιλοσοφικές αναζητήσεις στο πεδίο της μεταφυσικής ΑΝΙΕΡΟ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ………..

    ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ.

    Ο Αριστοτέλης μικρέ και ανύπαρκτε βλακάκο, ήταν ο κατ' αποκλειστικότητα Διδάσκαλος του Μ. Αλεξάνδρου, αυτός τον μεγάλωσε και τον έκανε αυτό που θαυμάζετε όλοι

    Αυτός του έμαθε ΤΙ πρέπει να κάνει για να πάει στην πίσω πλευρά του πλανήτη και να σφραγίσει με την Άορνο Πέτρα τη "μαύρη" τρύπα …….

    Είναι ο πρώτος στην παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας που τόλμησε και τα έβαλε με τα ιερατεία ξεσκεπάζοντάς τους και βρίζοντάς τους φωνάζοντας αλήθειες στους ανθρώπους για τα σιχάματα τους ιερείς κάθε εποχής και θρησκείας.

    Διδάσκεται δε σήμερα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    άντε κακομοίρη που θα εκφράσεις και άποψη για τον Αριστοτέλη…….

    ασχοληθείτε με τα δόγμα σας που μάθατε απέξω και ανακατωτά διαβάστε και κανένα "ιστορικό" βιβλίο (αγία γραφή, ενώχ, κ.λ.π.)

    και άσε απέξω αυτά που ΔΕΝ καταλαβαίνεις για αυτούς που τα μπορούν.

    Ακούς εκεί……. ο Αριστοτέλης φιλοσοφικές ανησυχίες με μεταφυσικό υπόβαθρο……..

    ΒΛΑΜΕΝΕ

 9. Ανώνυμος says:

  γειά σου Βασούλα..
  ''Ο λόγος που απορρίπτουν κάθετα την πιθανότητα να υπάρχει και ανώτερης νοημοσύνης ερπετοειδές (ή εντομοειδές ή κητοειδές ή όποιο άλλο) είδος σ'ολάκερο το σύμπαν, δεν είναι αποδείξιμος, άρα παραμένει στη σφαίρα του υποκειμενικού, που πηγάζει από ένα σύστημα πεποιθήσεων, το οποίο σχηματίστηκε από την κοσμοθεωρία, τη θρησκεία που ασπάζονται,τις (περιορισμένες) γνώσεις που έχουν προσλάβει, και τη γενικότερη φιλοσοφία τους.''

  αυτοί που απορίπτουν κάθετα την εν λόγο θεώρεια,είναι αυτοί οι ''έγκυροι'' των επιστημονικών περιοδικών.(science,natura κ.τ.λ)
  αυτά τα περιοδικά είναι ελεγχόμενα όσο και το cnn.
  αν θεωρήσουμε ως δεδομένο οτι οι επικυριάρχοι θέλουν να κρατούν μυστική την παρουσία τους και τα έργα τους…
  τότε για ποιόν λόγο να πούν την αλήθεια μέσω των μέσων μαζικής εξημέρωσης;;
  του εναντίον,φροντίζουν να τα πλασάρουν όλα αυτά που αναφέρεις σαν παραμύθια.
  νομίζω οτι είναι πολύ απλή η τακτική που ακολουθούν.όσο βλέπουν οτι στους περισσότερους απο εμάς πιάνει αυτή η τακτική…δεν ιδρώνει τ'αυτί τους.

  όσο για την εκκλησία(θρησκεία)…εδώ είναι μεγάλο κεφάλαιο.
  πολύ σύντομα μπορούμε να πούμε οτι η θρησκεία ''μπαίνει'' σε κάποια πλαίσια τα οποία τα ορίζει η εκκλησία μέσω της διοίκησης της.
  αν θεωρήσουμε οτι η εκκλησία είναι κατα κάποιον τρόπο και μια Α.Ε(ανώνυμη εταιρεία).
  αφου έχει διοικητικό συμβούλιο,συνεδριάζει και τα λοιπά…
  τότε δεν θα περίμενα ποτέ αυτήν την διοίκηση να αναφέρει τέτοια πικάντικα πράγματα
  που γράφεις στο άρθρο..
  γιατί πολύ απλά θα προκαλούσαν ανακατωσούρα,στην καλύτερη των περιπτώσεων.
  στην χειρότερη των περιπτώσεων φαντάζεσαι τι χαμός θα γινόταν…
  υπάρχουν όμως γέροντες που τα λένε καθαρά και ξάστερα ! εγώ ο ίδιος έχω ακούσει τον
  γερ.Καλλίστρατο να περιγράφει οτι στον καιρό των γεγονότων,θα βγούνε μέσα απο την γή
  και στο 'Αγιο όρος ακόμα και θα κυνηγάνε τους μοναχούς.

  το θέμα και το σημαντικό για μένα είναι η κατεύθυνση που έδωσε ο Χριστός
  (πέρα απο τα πρότυπα της εκκλησίας θρησκείας που περιγράφω παραπάνω)

  δηλαδή…απλά και όμορφα,κοιτάξτε αδέλφια να είστε καλά εσείς με τις οικογένειες σας,
  ηρεμία ειρήνη με τους συνανθρώπους.
  κρατήστε την συνειδησή σας καθαρή,μακρία απο τις προκλήσεις της υλικής ευχαρίστησης (σε βαθμό μαλακίας) που μας καθηλώνουν..
  (την υλική ευχαρίστηση που γίνετε αυτοσκοπός,οχι τ'απλά καθημερινά πράγματα)
  και αγάπη πολύ, πάντου και πάντα…ώστε να βρισκόμαστε στο ανάλογο περιβάλλον.
  και ο νοών νοείτω.
  επίσης πρέπει ν'αναφέρω οτι δεν χρειάζεται να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στους ''κακούς'' διότι χάνουμε την μπάλα και μπερδεύομαστε στο γήπεδο μας..
  ναιιιιι στο γηπεδό μας παίζουμε μην τρελαίνεστε. αν παίζαμε στο δικό τους δεν θα έπαιζαν
  κρυφτούλι. είναι απλά τα πράγματα.
  αυτοί υπάρχουν για να παίξουν τον ρόλο τους.

  το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ;;
  εξελίσουμε τον άνθρωπο ή βοηθάμε με την συμπεριφορά μας την εξελιξη της ερπετοειδούς φύσης μας ;;
  γιατί οφείλουμε να θυμόμαστε οτι στην πλούσια δομή μας, εμπεριέχουμε και
  το ερπετοειδές προς εμπλουτισμό των δυνατοτήτων μας.
  απλά θέλει προσοχή μην μας καβαλήσει ο διάολος που λένε…

  γειά σου ρε Βασούλα.. δουλειά που χείς κάνει !! οτι και να πώ λίγο θα ναι. να σαι καλά..

  sketo ole

 10. Ανώνυμος says:

  6:15 με απλα μαθηματικα τα εβγαλες αυτά τα συμπερασματα? Μαλλον στο κατηχητικο δεν ειχατε επιστημονες αλλα παπαδες. Το σχολιο σου είναι στην καλυτερη των περιπτώσεων επιστέγασμα του "δεν εχω ιδεα από επιστημη αλλα κατσε να κοψω και να ραψω όπως την βρισκω για να αποδειξω τα της πιστης μου".
  Εχε υποψη σου ότι δεν εχουμε ιδεα τι γινεται εκει εξω… Ι Δ Ε Α.
  Και αυτά που λες για υπαρξη ζωης σπινθήρες και τετοια μου φεραν δακρυα στα ματια.
  Μαλλον λοιπον η αποψη σου για την επιστημη είναι σαν την ορθογραφια σου. Αναπηρη.
  Μελετα πιο σκληρα και ασε των κάθε εβραιο Ενωχ. Και δεν λεω για συνωμοσίες ερπετα και χαζομάρες , λεω για κανονικη επιστημη. Και αυτή λεει ότι βαση στατιστικης στο συμπαν πρεπει να υπαρχουν εκαντονταδες πιο αναπτυγμένοι πολιτισμοι από εμας. μονο ο γαλαξιας μας εχει δισεκατομμύρια αστρα σαν τον ηλιο μας και το συμπαν εχει δισεκατομμύρια γαλαξιες. Αλλα ξεχασα ότι μονο εμας επλασε ο θεος , αλλιως θα το ξεραμε …. ε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *