19:10 - 20/04/2014

Υεμένη: 18 νεκροί επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Από τα θύματα τα 15 είναι φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα και τρεις πολίτες – Τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι είχε υπερασπιστεί τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Δεκαπέντε φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Μπάιντα, στην κεντρική Υεμένη, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές επέβαιναν σε ένα όχημα που κατευθυνόταν προς την επαρχία Σάμπουα, στα νότια, διευκρίνισαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Οι ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί ότι διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή. Οι επιθέσεις με τα αεροσκάφη αυτά εντατικοποιήθηκαν την περσινή χρονιά για να υποστηρίξουν τη μάχη των αρχών της Υεμένης κατά της αλ Κάιντα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους που φέρονταν να είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου, αλλά και πολίτες.

Τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι είχε υπερασπιστεί τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών: «Είμαστε αναγκασμένοι να καταφεύγουμε στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να περιορίσουμε τις δραστηριότητες της αλ Κάιντα και τις κινήσεις των μελών της».

Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι γίνονται «περιορισμένα λάθη» στη χρήση τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι απώλειες είναι πιο αυξημένες όταν πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον της αλ Κάιντα η Πολεμική Αεροπορία της Υεμένης.

Εξάλλου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Μπάιντα την ώρα που έφευγε από το σπίτι του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*