Υεμένη: Ισχυρή έκρηξη κοντά στο υπουργείο Άμυνας

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα το πρωί την έδρα του υπουργείου Άμυνας, όταν καμικάζι οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στην πύλη του υπουργείου. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν «πολλοί νεκροί και τραυματίες».

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα του, ήταν το νοσοκομείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του υπουργείου, δηλώνοντας ότι η κατάσταση τώρα είναι υπό έλεγχο.

Το υπουργείο δεν αναφέρει περαιτέρω στοιχεία στη σύντομη ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε μέσα στο υπουργείο Άμυνας μεταξύ των φρουρών του υπουργείου και ενόπλων που φορούσαν στρατιωτικές στολές και εισχώρησαν στις εγκαταστάσεις του, μετά την επίθεση καμικάζι ο οποίος ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στην πύλη του υπουργείου, δήλωσε πηγή του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί και οι τραυματίες από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου και τις ανταλλαγές πυρών.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά την έναρξη της εργασίας στο υπουργείο. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει ασαφής.

«Ήταν μια πολύ ισχυρή έκρηξη, σείστηκε όλη η περιοχή», δήλωσε ένας εργαζόμενος σε κοντινό κτίριο.

Πολλά στρατιωτικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης στην παλιά συνοικία της πόλης, όπου βρίσκεται επίσης η έδρα της Κεντρικής Τράπεζας.

Στρατιωτικές βάσεις στην Υεμένη όπως και αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου και άλλες εγκαταστάσεις αποτέλεσαν επανειλημμένα στόχο επιθέσεων πέρυσι.

Μαύροι καπνοί καλύπτουν τον ουρανό πάνω από το κτίριο του υπουργείου, που βρίσκεται κοντά στο Μπαμπ αλ-Γιαμάν, στην είσοδο της παλιάς πόλης, στο κέντρο της Σαναά.
Η έκρηξη σημειώνεται τη στιγμή που η Υεμένη πλήττεται από αναζωπύρωση της βίας και ο εθνικός διάλογος για να εξέλθει η χώρα από μια δύσκολη μεταβατική περίοδο έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Αξιωματούχοι αποδίδουν πολλές από τις επιθέσεις αυτές στις οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και αναπτύσσουν δράση στην Αραβική Χερσόνησο, οι οποίες θεωρούνται από τις πιο ενεργές και επικίνδυνες του τρομοκρατικού δικτύου.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *