Τώρα κατασκευάζουν την συναίνεση που δεν έχουν!!!

Τα παιδιά παίζουν πόκερ. Και μπλοφάρουν ως χαρτοπαίκτες. Και εκβιάζουν. Και τώρα που δεν πέρασε ο εκβιασμός, τα μαζεύουν.
Μέχρι χθες – ακόμα και μέσα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – κινδυνολογούσαν και πίεζαν ασφυκτικά για συναίνεση στην δική τους πολιτική, χωρίς να αναγνωρίσουν ότι αυτή μας οδήγησε στο αδιέξοδο. Ο Παπακωνσταντίνου μιλούσε για χρεοκοπία τον Ιούλιο. Η Δαμανάκη….

κατήγγειλε ότι θα μας γυρίσουν στη δραχμή. Η Διαμαντοπούλου έλεγε ότι η απώλεια του ευρώ ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Ο Λοβέρδος ζητούσε μνημονιακή κυβέρνηση.


Κάθε δήλωση από το εξωτερικό «μεταφραζόταν» στον εκβιασμό «μέσα ή έξω από την ευρωζώνη», ένα δίλημμα που δεν είχε τεθεί από κανένα κόμμα. Από κοντά και οι συμπαίκτες τους από το εσωτερικό (ΣΕΒ) και το εξωτερικό, οι επίτροποι, οι οίκοι αξιολόγησης, οι οικονομικοί αναλυτές κ.α. Όλα τα σφυριά χτυπούσαν πάνω στο φόβο της επιστροφής στη δραχμή.
Ο πρωθυπουργός συναντά την Τρίτη όσους πολιτικούς αρχηγούς είναι υποχρεωμένος και όσους θεωρεί ότι είναι πρόθυμοι να συναινέσουν στην πολιτική του. Η αντιπολίτευση (και κυρίως ο Σαμαράς που ήταν ο βασικός στόχος του σχεδίου) ανθίσταται. Η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν εκβιάζεται. Ακολουθεί ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση απαντά ανεβάζοντας την πίεση. Θα πάμε σε δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε. ή σε εκλογές.
Την Τετάρτη ο Παπανδρέου βλέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και δεν του λέει για σύσκεψη των αρχηγών). Αλλά το πρωί της Πέμπτης του τηλεφωνεί και του ζητά να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών – άλλο ένα δείγμα προχειρότητας και πολιτικού σχεδιασμού στο γόνατο.
Μέσα σε συνθήκες πολιτικού εκβιασμού φθάσαμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Και εκεί τα ίδια. Ο Γιώργος περιέγραψε το αδιέξοδο. Ο Δρούτσας το αρνητικό διεθνές κλίμα. Ο Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται πως τα λεφτά φθάνουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Ο Σαμαράς τους λέει «αυτό είναι το δικό σας πρόβλημα. Αν λέτε αλήθεια και δεν έχετε λεφτά ή δεν μπορείτε να πάρετε την 5η δόση, θα το δούμε τον Ιούλιο. Εγώ μπορώ να περιμένω 40 μέρες. Αν, όμως, θέλετε συναίνεση τώρα, ακολουθήστε με στο Ζάππειο ΙΙ».
Η Παπαρήγα λέει «μην τολμήσετε να κάνετε στάση πληρωμών στο εσωτερικό».
Ο Τσίπρας περίπου τους έστειλε στον αγύριστο.
Τους έμεινε μόνο ο ΛΑ(Γ)ΟΣ του Καρατζαφέρη, που βγαίνει από τη σύσκεψη και λέει ότι δεν κατέληξαν πουθενά. Το επιβεβαιώνουν και ο Σαμαράς, και η Παπαρήγα και ο Τσίπρας.
Και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Ο ζεστός ήλιος πλημμυρίζει τη σκοτεινή χώρα. Ο ΓΑΠ θεωρεί ότι «μετά τη σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι επί της ουσίας υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε. Και πολλά ακόμα περιθώρια κοινής επεξεργασίας»!
Ζει αλλού; Δεν του είπαν τις δηλώσεις των άλλων; Τίποτα απ’ αυτά: άλλαξε η τακτική. Ο εκβιασμός δεν έπιασε και εφαρμόζεται νέο σχέδιο. Όχι μόνο συναίνεση υπάρχει, αλλά και συμφωνία στα προγραμματικά σημεία!
Έκπληκτος ο τηλεθεατής βλέπει τον Λοβέρδο να κερδίζει τον διαγωνισμό πολιτικής οπισθοκυβίστησης διαπιστώνοντας σε πόσα συμφωνεί με την ΝΔ (του Σαμαρά που πριν από 10 μέρες του έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό…)!
Είχαν την συναίνεση και δεν το ήξεραν! Να δεις που τώρα η ΝΔ θα γίνει «αξιόπιστο», «σοβαρό» κόμμα, θα γίνει «κοινωνικός εταίρος».
Τίποτα δεν έχουν στο χέρι. Μόνο την εξουσία που φοβούνται ότι θα την χάσουν πρόωρα. Είτε πάρουν την 5η δόση, είτε χρεοκοπήσουν.
πηγη
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_8339.html#more
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *