ΤΡΟΜΟΣ! ‘Χεσμένοι’ οι Τούρκοι με τον ‘ΚΡΥΦΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ’!!!

Στην Τουρκία Φοβούνται αναβίωση της Ελληνορθοδοξίας και διασπαση του τεχνητού τουρκικού κράτους, αφού και οι ίδιοι οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν εκατομμύρια κρυπτοχριστιανών και πολιτών που γνωρίζουν ότι έχουν τουρκικό αίμα.

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα κλίμα καχυποψίας και φόβου για κάποια «άγνωστα» μελλούμενα.

Υπάρχουν ήδη πάμπολλες, συγκεκριμένες και επώνυμες περιπτώσεις μουσουλμάνων που ζήτησαν να βαφτιστούν Χριστιανοί, ενώ τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας τουρκικής εφημερίδας του 2012, που καταγράφει μόνο τα τελευταία τρία χρόνια στην Τουρκία (δηλαδη 2009-2012) τον εξωφρενικό αριθμό των 8.000.000 πωλήσεων Αγίων Γραφών, στην τουρκική γλώσσα! (σ.σ. πράγμα που δείχνει πως είναι πραγματικά πολλά εκατομμύρια οι Κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία, ενώ σύμφωνα με τις Προφητείες του Αγίου Κοσμά για το «1/3 των Τούρκων που θα γίνουν Χριστιανοί» και με βάση το σημερινό πληθυσμό, φαίνεται πως πρόκειται για περίπου 15 με 20 εκατομμύρια ψυχές!)

Στη γείτονα παίζουν άπειρα βίντεο τουρκικών καναλιών, με τους χιλιάδες κυριολεκτικά Τούρκους «μουσουλμάνους», που κατακλύζουν την Εκκλησία του Αϊ Γιώργη του Κουδουνά στν γιορτή του, αφήνοντας τάματα, προσκυνώντας τις άγιες εικόνες και πηγαίνοντας σε ατέλειωτες ουρές για να χριστούν με το λαδάκι από το καντήλι του Αγίου!

Σημειώνεται δε ότι στην Τουρκία υπάρχουν γύρω στα 15.000.000 πιστών Αλεβιτών οι οποίοι είναι σιιτική αίρεση και πιστεύουνστον τριαδικό Θεό. Λέγεται ότι η δημιουργία τους οφείλεται σε εξισλαμισθέντες χριστιανούς που έτσι κράτησαν τα πιστεύω τους μέσω μια “ισλαμικότερης” παραδοχής. Δεν είναι τυχαίο που και ο Αλαουϊτης Μ.Άσαντ ο πρόεδρος της Συρίας θεωρεί τους Ελληνορθόδοξους της χώρας του πιστούς πολίτες.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Πριν από λίγο καιρό η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας», (Ayasofya’ nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον ιερό ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια.

Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά. Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείτε για τον λεγόμενο, (όπως το αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ), «Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Οπως αναφέρει ο Νίκος Χειλαδάκης στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του.

Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται άγνωστο που μέσα στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη.

Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο τηςΑγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.

Αλλά εκτός από τους σταυρούς, οι Τούρκοι αναφέρουν και άλλα ανησυχητικά μυστήρια για τους ίδιους που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού. Όπως αναφέρει ο θρύλος είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ, (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας. Αλλά τον ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο.

Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σωρός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την Αγία Σοφία). Αυτή η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρο της συνδέεται, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, με μια «εντολή» που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων μέχρι σήμερα.

Η εντολή αυτή αναφέρει ότι δεν πρέπει κανένας να πειράξει αυτό το φέρετρο ούτε καν να το ακουμπήσει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σύμφωνα με τον θρύλο θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά εσχατολογικά γεγονότα που τρομάζουν τους Τούρκους.

Ο θρύλος της βασίλισσας Σοφίας έχει και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με τις τουρκικές αναφορές το φέρετρο αυτό προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού.

Οι αρχάγγελοι αυτοί, όπως αναφέρουν και πιστεύουν οι Τούρκοι, είναι οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ. Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραηλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους αυτοκράτορες.

Και οι τέσσερεις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί μετά την πτώση της Πόλης να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η δευτέρα παρουσία.

Ένας άλλος σημαντικός μύθος που αναφέρουν οι μουσουλμάνοι είναι ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη» που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά. Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη».

Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, όταν ο Μωάμεθ ο Φατίχ μπήκε στην Κωνσταντινούπολη ο τελευταίος ελληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί με τους συνόδους του τελούσε στο σημείο αυτό θεια λειτουργία. Μόλις οι οθωμανικές ορδές εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει.

Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως κάθε χρόνο στην ανάσταση των Ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ, εμφανίζονται…. κόκκινα αυγά! Ο θρύλος συμπληρώνεται από την προφητεία που φοβίζει τους Τούρκους, ότιόταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι’ αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης.

Μεγάλο δέος δημιουργεί στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπεια τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα.

Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του. Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους.

Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή.

Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς. Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Η θρησκεία δεν είναι απλά ένα θέμα πίστεως. Η πίστη ενώνει, η πίστη είναι δύναμη, και ακόμα και εάν δεν το επιδιώκει στο τέλος έχει και μέγιστο γεωπολλιτικό ρόλο.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ελληνικός λαός νιώθει εγγύτητα στους Ρώσους και στους Σέρβους, η κοινή πνευματική κοιτίδα πάντοτε αποτελεί σημείο επαφής. Αντίθετα αυτό έχει χαθεί με την αποχριστιανοποιημένη πλέον Δύση.

Aκολουθεί βίντεο από ομιλία-έρευνα του Ν.Χειλαδάκη για τους κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας που τόσο φοβίζουν την Άγκυρα.

ΠΗΓΗ

10 thoughts on “ΤΡΟΜΟΣ! ‘Χεσμένοι’ οι Τούρκοι με τον ‘ΚΡΥΦΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ’!!!

 1. Ανώνυμος says:

  Και καλα κανουν ..σύντομαμα σύνορα με Ισραήλ..Κουρδιστάν.και ΡΩΣΙΑ.Σε μονιομη και διαρκη συμαχια με ενιαιο χωρο ασφαλειας αναπτυξης ειρηνης.

 2. Ανώνυμος says:

  Οτι πιστέυεις, αυτο θα γίνει…για σένα.
  Τα πιστέυω μας έχουν κυριολεκτικά την κβαντική ενέργεια να τροφοδοτούν τα σενάρια τους(γιαυτό σε βάζουν και τα κατάλληλα σενάρια στις ταινίες)…..έχουν πάει πίσω στον χρόνο(έχουν την τεχνολογία γιαυτο), και πηράξαν με διάφορους τρόπους τα πιστέυω των ανθρώπων, ωστε οι ''σπόροι'' τους να ανθίσουν σε αυτην την εποχή….και να λένε οι άνθρωποι:'' να!-να! το γράψαν οι γραφές! δέεες τα σημάδια!''….για μάντεψε…..ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ !….ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
  ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

  • Ανώνυμος says:

   χαχαχα..μονο το χίουμορρρρ θα μας σώσει πραγματίκαααα! ευγε! αδερφέεεε (αχ-αχ)

   ειναι το η κλασικη προώθηση:"ΣΕΞ-ΣΕΞ!!!"…..''..εεεε…και τώρα που έχω την προσοχήηη σας…χριστηνιασμός και ξερο ψωμι!''

 3. Ανώνυμος says:

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΘΟΙ–ΓΕΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ
  ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ-
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΑΙΤΙΟΛΟ-
  ΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-
  Η ΑΘΗΝΑ Η ΡΩΜΗ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ[ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ] ΚΑΙ
  ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ
  ΜΥΘΟ
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΟΥΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ-
  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΥΘΩΝ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΑΛΗ-
  ΘΕΙΕΣ ΑΟΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟ-
  Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ
  ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ [ΑΓΙΟΥΣ] ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ-
  ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ
  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ–ΟΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ
  ΠΙΣΤΗΣ —
  ΕΤΣΙ ΔΙΑΠΛΑΘΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΣ
  ΗΡΩΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΑΓΡΙΟΙ-ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΚΛΠ -ΑΠΟ ΜΥΘΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗ
  ΝΕΡΑΙΔΑ ΑΛΛΟΣ Ο ΓΕΝΝΑΙΟ ΗΡΩΑΣ-ΙΠΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο
  ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ—ΑΥΤΑ
  ΤΑ ΛΙΓΑ
  ΒΙΚΥ ΝΑΥΠΛΙΟΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ–ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ-ΑΥΤΟ
  ΕΙΧΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ–

 4. Ανώνυμος says:

  STRAKA-STROYKAS

  ΑΚΡΩΣ ΕΠΕΙΓΩΝ

  PRIN LIGES MERES IXA PROSOPIKI EPAFI ME ENAN MONAXO POY INE STO AGIO OROS KE EZISE 4 XRONIA ME TON AGIO PAISIO.
  MOY IPE TI TOY IPE O PAISIOS.

  OTAN ME KANOYN AGIO TOTE THA KXEKINISOYN TA GEGONOTA……
  OXI PRIN APO DYO EPOXES KE OXI PANO ENA XRONO.
  KALOKAIRI THANE GIA TIN ELLADA
  MA NOEMBRIO GIA TA PAGKOSMIA
  KIBERNITIS DEN THA INE POLITIKOS SHM.( O MONAXOS MOY IPE OTI MPORI NA INE KE O ΓΡΑΨΑΣ)
  TO 2016 THA EXOYME POLEMO ME TOYS TOYRKOYS……

  O MONAXOS MOY TA ELEGE ME PONO PSIXIS TA MATIA TOY KLEGANE.STO TELOS MOY IPE

  EYLOGIMENOS NA ISE MAZEPSE TROFIMA APO TORA.LIGOYS MINES EXIS KERO
  TA LOGIA MOY NA INE NERO
  KE THALASA I PLIROFORIA NA KALIPSIS TO KENO
  PESTO NA TO KXEROYN I METANIA INE EDO
  NA PAS STO KALO…….

  AFTA MOY IPE O MONAXOS
  MARTIS MOY O ΘΕΟΣ

  STRAKA-STROYKAS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *