19:54 - 22/06/2014

Τράπεζα της Ελλάδος:”Δεν παλεύεται” το χρέος πλέον-Τώρα το παραδέχονται και οι ίδιοι!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σε μια συγκλονιστική παραδοχή η Τράπεζα της Ελλάδας λίγο πριν από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Χρέος, αποκαλύπτει ότι
τα σενάρια που εκπόνησε η τρόικα για τη δυναμική του ΑΕΠ έως το 2030, και συνεπώς για την πορεία του χρέους είναι “μπουρδολογίες”!

Με απλά λόγια η περίφημη Μελέτη Βιωσιμότητας που συνέταξε η Τρόικα και βάσει της οποίας έχουν ληφθεί όλα τα επαχθή μέτρα σε βάρων των πολιτών (ή καλύτερα “έχουν δικαιολογηθεί τα επαχθή μέτρα”) είναι αέρας κοπανιστός και απλά δεν οδηγούν πουθενα – πέρα σπό την εξαθλίωση των πολιτών – αφού ακόμα και για το πιθανό νέο “κούρεμα” σηκώνεται ο πήχης ακόμα περισσότερο.

Έτσι αν και από το αρμόδιο τμήμα μελετών της ΤτΕ διαβεβαιώνουν – εκ των υστέρων – ότι δεν είχαν καμία απολύτως πρόθεση να δείξουν ότι ο σχεδιασμός της Τρόικα για το Χρέος είναι στον… αέρα, η αλήθεια είναι ότι λαμβάνοντας υπόψιν την ελληνική πραγματικότητα εκτίμησαν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι πολύ χαμηλότεροι, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Στην τελευταία Έκθεση που υπογράφει ο Γιώργος Προβόπουλος, σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο το ΑΕΠ θα “τρέχει” με ρυθμούς μόλις 1,4%, σύμφωνα με το αισιόδοξο με ρυθμούς 2,9% και σύμφωνα με το κεντρικό σενάριο με 2,1%.

Αυτό ενώ η τελευταία μελέτη Βιωσιμότητας του Χρέους από το ΔΝΤ; Ρυθμούς 2,9% το 2016, 3,7% το 2016, 3,5% το 2017, 3,3% το 2018, 3,6% το 2019, 2,6% το 2020, δηλαδή σαφώς υψηλότερους ρυθμούς ακόμα και από το αισιόδοξο σενάριο της ΤτΕ!

Τι σημαίνει, όμως, μικρότερο ΑΕΠ από αυτό που έχει προβλέψει η Τρόικα; Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του Χρέους έως και 10 μονάδες το 2020, δηλαδή στο 137% του ΑΕΠ, ανατρέποντας πλήρως τους σχεδιασμούς και της Αθήνας και των δανειστών…

Και βέβαια, αυτό θα ισχύει αν ΟΛΑ πάνε όπως τα έχει προβλέψει η τρόικα. Η οποία όμως είχε προβλέψει αποκλιμακωση του χρέους από πέρσι. Και τώρα έχει φτάσει το 175% κια καλπάζει – και όλα αυτά μετά από του “κούρεμα” γιατί αν περιλάβουμε και τα 106 δισ. του “κουρέματος” το χρέος φτάνει το… 260%!

Υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ βιώσιμο το χρέος αν δεν διαγραφεί κατά 50% τουλάχιστον; Ποτέ! Και αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ στις αγορές.
Το ΑΕΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει υποχωρήσει κατά 53 δισ. ευρώ, έχουμε χάσει δηλαδή περίπου το ¼.

Το 2013 το ΑΕΠ κατρακύλησε στα 182 δισ. ευρώ και το χρέος έφτασε στο 177%, ήτοι 322 δισ. ευρώ και τραβά την ανηφόρα. Εκτιμάται πώς θα αγγίξει το 180% μέσα στο 2014. Για ποια αποκλιμάκωση ακριβώς μιλάμε;

Ακόμα και αν γίνει επέκταση του χρόνου αποπληρωμής για άλλα 100 χρόνια. Αυτό για να γνωρίζουν οι Ελληνες σε τι είδους παγίδα έχει πέσει όχι απλά η χώρα, αλλά και το έθνος χάριν των πολιτικών του ταγών.

Και βέβαια αυτό βγαίνει τώρα γιατί πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζουν έξοδο από την ευρωζώνη, προκειμένου να επιστρέψουν βιώσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης…

ΠΗΓΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Δεν τίθεται ζήτημα χρέους, αλλά ανταλλαγής οργάνων, Χρωστάμε τ' άντερά μας και θα πάρουν τ' αρχίδια μας…

 2. Αφού τα φάγανε, τα μοιραστήκανε μεταξύ τους βάζοντας εναν λαό στα κάγκελα τώρα …δεν παλευεται το χρέος.
  Στο απόσπασμα……

 3. Οι πολιτικοί βάλθηκαν να μας αφανίσουν. Οι Έλληνες όμως θα ενωθούμε και θα τους καταστρέψουμε τα βρώμικα σχέδιά τους. << Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος>>.
  Ο Αρτέμης Σώρρας, και ο οργανισμός END, <>
  μας διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για να απελευθερωθούμε από το ζυγό.
  Μην ακούτε τα παπαγαλάκια που ρίχνουν τόνους λάσπη, και σας αποπροσανατολίζουν.
  Φτάνει ποια αρκετά τους κουβαλήσαμε στις πλάτες μας. Ήρθε η ώρα να τους πετάξουμε από την πλάτη μας, και να τους ποδοπατήσουμε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*