Το χρέος των ΗΠΑ «καλπάζει» πιο γρήγορα από αυτό της ΕΕ

Παρά την τραγική κατάσταση στην ευρωζώνη, το χρέος των ΗΠΑ μεγαλώνει ταχύτερα από αυτό της Ε.Ε.

«Το χρέος στην Αμερική πρόκειται να τριπλασιαστεί σε σχέση με το χρέος στην ευρωζώνη τα επόμενα 5 έτη», σύμφωνα με ένα νέο διάγραμμα που παρουσίασε το μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας των Ρεπουμπλικάνων, Jeff Sessions (R-AL):

«Ήδη, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, το χρέος της Αμερικής ξεπερνά, αυτό της ευρωζώνης, με περίπου 16,6 τρισεκατομμύρια δολάρια έναντι 13,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», γράφει ο Daniel Halper του Weekly Standard.

«Αλλά μέχρι το 2017, το χάσμα αναμένεται να διευρυνθεί, και το χρέος της Αμερικής αναμένεται να είναι 22,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το χρέος της ευρωζώνης θα είναι 15,2 τρισεκατομμύρια δολάρια», προσθέτει.

Αυτό σημαίνει ότι εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν, η Αμερική θα διευρύνει κατά 5,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το δημόσιο χρέος της, ενώ η ΕΕ το δικό της μόνο κατά 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά, λέμε «μόνο» $ 1,9 τρισεκατομμύρια σαν να μην είναι καμία μεγάλη υπόθεση. Είναι μια μεγάλη υπόθεση. Είναι μια μεγάλη παράλογη υπόθεση.

«Ενώ η κρίση της Ευρωζώνης δεν αφορά με κανένα τρόπο μόνο το χρέος», γράφει ο Halper, «το νέο αυτό διάγραμμα δείχνει ότι η Αμερική θα πρέπει επίσης να εξετάσει τα δικά της δημοσιονομικά προβλήματα, καθώς προσπαθεί να επιλύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.»

Πράγματι, εάν δεν πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στις δαπάνες, η Αμερική θα είναι σε μια πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση από αυτήν της ευρωζώνης σε μακροπρόθεσμη βάση. Αλλά και πάλι, όπως ο οικονομολόγος Τζον Μέιναρντ Κέινς ήθελε να πει, το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε για τα «μακροπρόθεσμα» είναι ότι θα είμαστε όλοι νεκροί.redskywarning
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *