Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:21 - 27/06/2012

ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις


 Παραλληλισμοί

Τρία πράγματα στον κόσμο αυτό, πολύ να μοιάζουν είδα.
Τα ολόλευκα μα πένθιμα σχολεία των Δυτικών,
των φορτηγών οι βρώμικες σκοτεινιασμένες πλώρες
και οι κατοικίες των κοινών, χαμένων γυναικών.

Έχουνε μια παράξενη συγγένεια και τα τρία
παρ’ όλη τη μεγάλη τους στο βάθος διαφορά,
μα μεταξύ τους μοιάζουνε πολύ, γιατί τους λείπει
η κίνηση, η άνεση του χώρου και η χαρά.

Νίκος Καββαδίας

Από τη συλλογή Μαραμπού (1933)


Και ένα σχόλιο…

Τολμώ κάποιες ερωτήσεις, γιατί έχω την αίσθηση πως όλα γίνονται πολύ βιαστικά και τα γεγονότα μας υπερβαίνουν. Πως θα κυριαρχήσουμε του πόνου και του φόβου, όπως ωραία αναγράφεις στον πίνακα του ιστολογίου ; Μέχρι της νίκης. Και πως θα νικήσουμε έναν εχθρό που ετοιμάζεται, προφανώς, από τότε που άρχισε ο χρόνος ίσως. Όπως και πάλι ο ίδιος τον ορίζει, τον χρόνο εννοώ.

    Παρηγοριά μας είναι ο κόσμος των Ιδεών ; Πανίσχυρος είναι, και η αιτία των πάντων, ανατροφοδοτείται όμως κάθε ώρα και στιγμή από την ισχυροποιημένη μέσω του φόβου ασχήμια και απανθρωπιά που μας έχει τυλίξει. Καταστάσεις μάτριξ, αναμφίβολα. Παγίδες που ενισχύουν η μια την άλλη. Με ποιον τρόπο δυναμώνει η νόηση μας σε τέτοιες εποχές και στιγμές και οδηγείται στην κατάλληλη κατεύθυνση; Ξέρουμε ότι το συναίσθημα είναι που ενισχύει κάθε οραματισμό που κάνουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα. Ποιο όμως το αντίδοτο, το αντίβαρο, στους ατελείωτους οραματισμούς που ασυνείδητα προκαλούνται από τον φόβο που μας ρίχουν στην σκέψη, ως άλλο δηλητήριο ; Τι είναι αυτό που θα σπάσει τον φαύλο κύκλο της αυτοπαγίδευσης στην απελπισία και την αναμονή μιας ματαιότητας και καταστροφής ; Αυτό που θα ακυρώσει όλες τις αρνητικές αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

    Ποιος εν τέλει μπορεί να μας βοηθήσει ; Και πόσοι απαιτούνται για να επέλθει η αλλαγή και η τελική νίκη ; Αναφέρομαι στην κρίσιμη μάζα, και την δύναμή της. Αναρωτιέμαι πόσοι θα είναι αρκετοί για να αλλάξουν το συλλογικό ασυνείδητο μιας κοινωνίας, της ανθρωπότητας ίσως, πόσοι είναι ικανοί να μετασχηματίσουν τα δεδομένα του μορφογεννητικού πεδίου.

    Σίγουρα – όποιοι, όποιας φύσης και όσοι κι αν είναι – οι σκοτεινοί είναι ψυχαναγκαστικοί, σύμφωνα και με τις εμμονές τους σε αυστηρά τελετουργικά και ημερομηνίες. Είναι ταυτόχρονα φοβικοί, πιστεύω ότι τρομάζουν και κρατούν ο ένας τον άλλο υποταγμένο και φοβισμένο. Και ποιος ξέρει ποιες άλλες νοσηρές ιδιότητες έχουν, που ίσως αποτελέσουν την Αχίλλειο πτέρνα τους.

    Και είναι και βιαστικοί. Άρα τι κάνουμε, περιμένουμε να σκοντάψουν, ή υπάρχει κάτι άλλο για εμάς για να μην νιώθουμε μόνιμα ότι είμαστε ακίνητος στόχος, και καταδικασμένοι να υποταχθούμε στα σχέδιά τους ακολουθώντας τις βουλές των άχρηστων και άβουλων του πολιτικού μας συστήματος που έβγαλαν βόλτα τις ματαιοδοξίες και τους παραλογισμούς τους, δείχνοντας να μην έχουν την παραμικρή Αγάπη για την Ελλάδα. Λες και δεν βούτηξαν ποτέ στο Αιγαίο Πέλαγος, που ξέρουμε καλά, πόσο ιερό είναι. Για αυτούς είναι μόνο νερό και αλάτι. Και εμείς περιμένουμε να μας σώσουν, ενώ το μόνο που είναι ικανοί να κάνουν είναι να μας πνίξουν.

    Μήπως έχει έρθει ο καιρός της Προσευχής ;
    Καλό Βράδυ και καλή μας Δύναμη.
    Ρίκα



Δεν έτυχε να ταξιδέψω πολύ όπως ο Νίκος Καββαδίας…
Έφυγα μια και μόνη φορά πριν σαράντα χρόνια για να καρφωθώ μόνιμα στο Βερολίνο. Έτσι αυτά που μπόρεσα να δω ήσαν αναμφίβολα πολύ λιγότερα από όσα είδε αυτός. Όμως και εγώ
Τρία πράγματα στον κόσμο αυτό, πολύ να μοιάζουν είδα:
Οι σκακιέρες,
το πάτωμα των τεκτονικών στοών

και η πίσω πλευρά που έχει το φανελάκι που φορούμε.

Χέρια, ορατά και μη, που μετακινούν πιόνια με τελικό στόχο μια εξαγγελία:

– Ρουά Ματ. Ναι αγαπητοί μου, παίξατε. Δεν παίξατε; Δυστυχώς όμως χάσατε – για μια ακόμη φορά. Έτσι είναι οι κανόνες τού παιχνιδιού. Εφόσον απολέσατε τον βασιλιά, χάσατε. Πώς είπατε; Γνωρίζατε όλες τις κινήσεις και όλα τα τεχνάσματά μου εκ των προτέρων και αυτό το είχατε εγκαίρως κατονομάσει; Και τι θέλετε τώρα; Δεν σας άρεσε, ότι η σκακιέρα ήταν στημένη στην πλάτη σας και ότι δεν επαρκούσε το μήκος των χεριών σας για να κινήσετε τα πιόνια σας κατά το δοκούν; Σας παρακαλώ. Αυτά συμβαίνουν εξ ορισμού. Μήπως γνωρίζετε κάποιον, που να κατάφερε κάποτε να πάρει παρτίδα από εμένα;
Ουδεμία έκπληξις:


 Να γράψω για μια ακόμη φορά, ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι εκ των προτέρων γνωστά; Τουλάχιστον οι δημοσκοπήσεις εδώ και ημέρες τα είχαν προβλέψει επακριβώς, όπως πχ. αυτή στην σελίδα “Μακελειό” του Στέφανου Χίου: http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2349:to-makeleiogr——&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
Στην ουσία αυτά δεν ήταν γνωστά εδώ και ημέρες, αλλά εδώ και περισσότερα έτη, τουλάχιστον σε όσους διαθέτουν κάποιο αισθητήριο. Για την επερχόμενη κυβέρνηση γκρουπούσκουλων και την έλευση της βασίλισσας της ερημίας κάνω αναφορές εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια. Όλοι υποκρίνονται τις κότες. Δήθεν δεν μπορούν να πετάξουν, καταναλώνουν μόνο καλαμπόκι. Τότε γιατί άλλαξαν έγκαιρα τον εκλογικό νόμο, ο οποίος δίνει με τον πλέον νοθευτικό για την εκλογική ετυμηγορία 50 επί πλέον έδρες στο πρώτο κόμμα; Ποιος Καραμανλής, ποιος Παυλόπουλος και ποιο λουρί της μάνας; Γιατί αύξησαν το ποσοστό του μπόνους των 40 εδρών, που προέβλεπε ο εκλογικός νόμος του 2004, σε 50 κατά το έτος 2008, εάν δεν ήτο ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ η επερχόμενη κυβέρνηση αποκομμάτων;

Εδώ και δυο χρόνια εξήγγειλαν με βαρύγδουπες δηλώσεις “το τέλος της μεταπολίτευσης”. Ποιοι; Αυτοί που την δημιούργησαν και κυριάρχησαν μέσω αυτής; Υπάρχουν δυο τρόποι για να εκλείψει κάτι: Ο φυσικός θάνατος και το βρικολάκιασμα. Αυτό το οποίο έπεται είναι το βρικολάκιασμα της μεταπολίτευσης:  Του  “κεντροδεξιού χώρου” αλλά Βορίδη – Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια (ξεπούλημα, DMT, διάλυσις ηθών) μιας τρασβεστί σοσιαλδημοκρατίας, μιας αριστεράς μαϊμού και last but not least The Golden Down, ορθοδοξία αλλά Aleister Crowly με σάλτσα Χίμλερ. 

Αντί καρέκλα, ποδάρι με εύφημο μνεία: 
Το κείμενο αυτό ξεκίνησε να γράφεται στις 9:30 ημέρα Κυριακή 17 Ιουνίου σωτηρίου έτους 2012, ενώ είχαν δημοσιευθεί μόλις πριν λίγο τα “exit pols” των εκλογών.

Μια ημέρα, η οποία ευνοεί το ζώδιο των Διδύμων, στο οποίο ανήκει και ο κ. Σαμαράς. Με τον Ήλιο, τον Δία και την Αφροδίτη εντός αυτού του ζωδίου. Μια καταπληκτικά ευνοϊκή ημέρα…

Έχω γράψει και στο παρελθόν, ότι αυτοί που διαχειρίζονται την κοινωνική μηχανική αξιοποιούν με ιδιαίτερη προσοχή τα υπό τής αστρολογίας διεπόμενα.

Έτσι αυξήθηκαν θεαματικά τα ποσοστά τής ΝΔ. Ήταν όμως πράγματι αυτό μια έξοχη νίκη για τον κ. Σαμαρά, συμφώνως προς το εξαγγελθέν υπ’ αυτού δόγμα, ότι “ο αρχηγός του πρώτου κόμματος χρίεται αυτομάτως και αυτοδικαίως πρωθυπουργός”;

Θεωρώ όχι. Πρόκειται για μια πύρρειο νίκη. Σε τρεις ημέρες ο ήλιος μεταβαίνει από το ζώδιο των Διδύμων σε αυτό του Καρκίνου. Ακριβώς το ζώδιο του κ. Τσίπρα. Οι ανήκοντες στον Καρκίνο αποκτούν από την ερχόμενη Πέμπτη την ενεργειακή ευχέρεια χειρισμού καταστάσεων, οπότε αλλάζει πλέον εντόνως το σκηνικό. Τα περί πρωθυπουργοποιήσεως Σαμαρά λήγουν τότε και ξεκινάει η προβολή αυτής “που χαίρει τής εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων”.

Βρε πόσα γνωρίζει ο Επίτιμος…

Πού συμφωνούν ο Καρατζαφέρης και ο Καμμένος; Αμφότεροι θεωρούν τον Σαμαρά “φθαρμένο” για να γίνει πρωθυπουργός. 

Και η γκρουπουσκουλιακή συνεργασία, τουτέστιν ανύπαρκτος πρωθυπουργοποίησις Σαμαρά, εξαρτάται αποκλειστικά από δυο ανθρώπους του Μητσοτάκη:

Τον Τούρκογλου και τον Κουβέλη, οι οποίοι σαν έρθει η ώρα θα θέσουν  τα ” αναγκαία προσκόμματα”.

Οπότε κατά το Σαββατοκύριακο κάποιος θα φιλήσει το χέρι του Επιτίμου ακούγοντας:

– Πάλι τους την φέραμε. Εύγε μας. Μην στενοχωριέσαι. Τώρα είναι σειρά τής Βασίλισσας. Όμως κάποια ημέρα φθάνει και δική σου. Στο φινάλε διετέλεσες υπουργός εξωτερικών και πρόεδρος τού κώματος. Το επόμενο σκαλί είναι η μεγάλη καρέκλα. Δεν αποπέμπεσαι. Αναχωρείς με εύφημο μνεία. Είσαι ο νικητής των εκλογών. Λίγη υπομονή ακόμη και θα σε καμαρώσουμε και εσένα. Να είσαι βέβαιος, ότι θα ζήσω πολύ ακόμη. “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει”. Τώρα όσο αφορά την Ελλάδα….

Όσο αφορά τον φίλο μου τον Αλεκάκη, θέλω να του πω τα εξής:
Μην ανησυχείς μεγάλε. Και πρωθυπουργός υπήρξε, που ανήκε στο ζώδιο του Καρκίνου. Ο Τζωρτζ Μπους, ο νεώτερος. Όλα γίνονται: Ή, όπως έγραψε ο Καρλ Μαρξ για την άνοδο του Λουδοβίκου Βοναπάρτη στην “18η Μπρυμαίρ”, σχετικά με την πρωθυπουργοποίησή του, “Παντρεύτηκε την νύφη, αφού αυτή προηγουμένως είχε καταντήσει πόρνη”. Ή δεν διαθέτει και αυτή χώρα λούμπεν προλεταριάτο; Για πέρασε από το σίτυ του λονδίνου να δεις ποιοι αγαπάνε τούς Πακιστανούς περισσότερο από εσένα και έχουν γεμίσει τα πλοία τους με αυτούς. Ή – πολιτικός μηχανικός είσαι εξ άλλου – σκάψε μέσα στα μπετά των “ολυμπιακών έργων”, για να δεις πόσοι από αυτούς θάφτηκαν μέσα σε αυτά τα μπετά, αφού γκρεμίστηκαν από τις σκαλωσιές. Τι θέλεις, να πληρώνει η εργοδοσία νοσοκομεία; Όλοι παραμονή στο Ευρώ* θέλουμε. Μέχρι θανάτου. (*εννοώ τον άνωθεν θάνατο τού Ευρώ, ο οποίος καταφθάνει, ένεκα της επιβολής τού παγκοσμίου νομίσματος της σχεδιαζόμενης παγκόσμιας δικτατορίας).

Και μετά φωνάζει ο Μητσάκος “Εκλογές με κόμματα, με φρουφρού κι αρώματα”.
Εδώ κάτι άλλο μυρίζει Μητσάκο:

Ο Γιώργος Πάλμος έκανε λόγο σε πρόσφατη βιντεοσκόπηση περί επερχομένης δικτατορίας light με επικεφαλής την βασίλισσα τής ερημίας.  

Τέλος μια απάντηση στην φίλη Ρίκα:
Ρίκα, καληνύχτα κι από εμένα.

Αύριο ξημερώνει μια όμορφη ημέρα. Στο Αιγαίον Πέλαγος και οι τρικυμίες και οι μπουνάτσες άξιζαν και αξίζουν. Στα μπρίκια, τις γαλέρες και τις μπρατσέρες ονόμασαν τις κουπαστές επάλξεις, γνωρίζοντας καλά, ότι ακόμη και το σάπιο ξύλο μπορεί να αρμενίζει. 

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
Όπως ορθώς πληροφορεί ανώνυμος/η φίλος/η στα σχόλια (σχόλιο 2) ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανήκει στο ζώδιο τού Καρκίνου, όπως εσφαλμένα ισχυρίζομαι στην ανάρτηση, αλλά τού Λέοντος (ως γεννηθής στα τέλη Ιουλίου).  
Διορθώνοντας λοιπόν το παρόραμά μου, παρηγορώ τον Αλέξη με το επιχείρημα – αναιρώντας το προηγούμενο – ότι μπορεί μεν ο Τζώρτζ Μπους, ο νεώτερος, να μην γεννήθηκε στο ζώδιό του, αλλά γεννήθηκε σε αυτό ο Μπαράκ Ομπάμα, οπότε πάλι οι ελπίδες του Αλέξη να ανέβει ψηλά παραμένουν ανέπαφες. 

Όσο αφορά τα υπόλοιπα της αναρτήσεως, δεν νομίζω ότι θίγεται ένεκα τού παροράματος κάποια άλλη από τις εκτιμήσεις που προηγούνται.

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

σύνολο που ψήφισαν 6.215.150,295
νδ 1.843.413,578
πασοκ 763.220,456
συριζα 1.671.253,914
χ.α. 430.088,400
δεν ψήφισαν 3.832.360,963

ιδέ και:
http://aorata-gegonota.blogspot.de/2012/06/blog-post_6045.html

http://bostopel.blogspot.gr/

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!
23:52 - 19/06/2012

ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Παραλληλισμοί

Τρία πράγματα στον κόσμο αυτό, πολύ να μοιάζουν είδα.
Τα ολόλευκα μα πένθιμα σχολεία των Δυτικών,
των φορτηγών οι βρώμικες σκοτεινιασμένες πλώρες
και οι κατοικίες των κοινών, χαμένων γυναικών.

Έχουνε μια παράξενη συγγένεια και τα τρία
παρ’ όλη τη μεγάλη τους στο βάθος διαφορά,
μα μεταξύ τους μοιάζουνε πολύ, γιατί τους λείπει
η κίνηση, η άνεση του χώρου και η χαρά.

Νίκος Καββαδίας

Από τη συλλογή Μαραμπού (1933)
Και ένα σχόλιο…
Τολμώ κάποιες ερωτήσεις, γιατί έχω την αίσθηση πως όλα γίνονται πολύ βιαστικά και τα γεγονότα μας υπερβαίνουν. Πως θα κυριαρχήσουμε του πόνου και του φόβου, όπως ωραία αναγράφεις στον πίνακα του ιστολογίου ; Μέχρι της νίκης. Και πως θα νικήσουμε έναν εχθρό που ετοιμάζεται, προφανώς, από τότε που άρχισε ο χρόνος ίσως. Όπως και πάλι ο ίδιος τον ορίζει, τον χρόνο εννοώ.

    Παρηγοριά μας είναι ο κόσμος των Ιδεών ; Πανίσχυρος είναι, και η αιτία των πάντων, ανατροφοδοτείται όμως κάθε ώρα και στιγμή από την ισχυροποιημένη μέσω του φόβου ασχήμια και απανθρωπιά που μας έχει τυλίξει. Καταστάσεις μάτριξ, αναμφίβολα. Παγίδες που ενισχύουν η μια την άλλη. Με ποιον τρόπο δυναμώνει η νόηση μας σε τέτοιες εποχές και στιγμές και οδηγείται στην κατάλληλη κατεύθυνση; Ξέρουμε ότι το συναίσθημα είναι που ενισχύει κάθε οραματισμό που κάνουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα. Ποιο όμως το αντίδοτο, το αντίβαρο, στους ατελείωτους οραματισμούς που ασυνείδητα προκαλούνται από τον φόβο που μας ρίχουν στην σκέψη, ως άλλο δηλητήριο ; Τι είναι αυτό που θα σπάσει τον φαύλο κύκλο της αυτοπαγίδευσης στην απελπισία και την αναμονή μιας ματαιότητας και καταστροφής ; Αυτό που θα ακυρώσει όλες τις αρνητικές αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

    Ποιος εν τέλει μπορεί να μας βοηθήσει ; Και πόσοι απαιτούνται για να επέλθει η αλλαγή και η τελική νίκη ; Αναφέρομαι στην κρίσιμη μάζα, και την δύναμή της. Αναρωτιέμαι πόσοι θα είναι αρκετοί για να αλλάξουν το συλλογικό ασυνείδητο μιας κοινωνίας, της ανθρωπότητας ίσως, πόσοι είναι ικανοί να μετασχηματίσουν τα δεδομένα του μορφογεννητικού πεδίου.

    Σίγουρα – όποιοι, όποιας φύσης και όσοι κι αν είναι – οι σκοτεινοί είναι ψυχαναγκαστικοί, σύμφωνα και με τις εμμονές τους σε αυστηρά τελετουργικά και ημερομηνίες. Είναι ταυτόχρονα φοβικοί, πιστεύω ότι τρομάζουν και κρατούν ο ένας τον άλλο υποταγμένο και φοβισμένο. Και ποιος ξέρει ποιες άλλες νοσηρές ιδιότητες έχουν, που ίσως αποτελέσουν την Αχίλλειο πτέρνα τους.

    Και είναι και βιαστικοί. Άρα τι κάνουμε, περιμένουμε να σκοντάψουν, ή υπάρχει κάτι άλλο για εμάς για να μην νιώθουμε μόνιμα ότι είμαστε ακίνητος στόχος, και καταδικασμένοι να υποταχθούμε στα σχέδιά τους ακολουθώντας τις βουλές των άχρηστων και άβουλων του πολιτικού μας συστήματος που έβγαλαν βόλτα τις ματαιοδοξίες και τους παραλογισμούς τους, δείχνοντας να μην έχουν την παραμικρή Αγάπη για την Ελλάδα. Λες και δεν βούτηξαν ποτέ στο Αιγαίο Πέλαγος, που ξέρουμε καλά, πόσο ιερό είναι. Για αυτούς είναι μόνο νερό και αλάτι. Και εμείς περιμένουμε να μας σώσουν, ενώ το μόνο που είναι ικανοί να κάνουν είναι να μας πνίξουν.

    Μήπως έχει έρθει ο καιρός της Προσευχής ;
    Καλό Βράδυ και καλή μας Δύναμη.
    Ρίκα

Δεν έτυχε να ταξιδέψω πολύ όπως ο Νίκος Καββαδίας…
Έφυγα μια και μόνη φορά πριν σαράντα χρόνια για να καρφωθώ μόνιμα στο Βερολίνο. Έτσι αυτά που μπόρεσα να δω ήσαν αναμφίβολα πολύ λιγότερα από όσα είδε αυτός. Όμως και εγώ
Τρία πράγματα στον κόσμο αυτό, πολύ να μοιάζουν είδα:
Οι σκακιέρες,
το πάτωμα των τεκτονικών στοών
και η πίσω πλευρά που έχει το φανελάκι που φορούμε.

Χέρια, ορατά και μη, που μετακινούν πιόνια με τελικό στόχο μια εξαγγελία:

– Ρουά Ματ. Ναι αγαπητοί μου, παίξατε. Δεν παίξατε; Δυστυχώς όμως χάσατε – για μια ακόμη φορά. Έτσι είναι οι κανόνες τού παιχνιδιού. Εφόσον απολέσατε τον βασιλιά, χάσατε. Πώς είπατε; Γνωρίζατε όλες τις κινήσεις και όλα τα τεχνάσματά μου εκ των προτέρων και αυτό το είχατε εγκαίρως κατονομάσει; Και τι θέλετε τώρα; Δεν σας άρεσε, ότι η σκακιέρα ήταν στημένη στην πλάτη σας και ότι δεν επαρκούσε το μήκος των χεριών σας για να κινήσετε τα πιόνια σας κατά το δοκούν; Σας παρακαλώ. Αυτά συμβαίνουν εξ ορισμού. Μήπως γνωρίζετε κάποιον, που να κατάφερε κάποτε να πάρει παρτίδα από εμένα;
Ουδεμία έκπληξις:


 Να γράψω για μια ακόμη φορά, ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι εκ των προτέρων γνωστά; Τουλάχιστον οι δημοσκοπήσεις εδώ και ημέρες τα είχαν προβλέψει επακριβώς, όπως πχ. αυτή στην σελίδα “Μακελειό” του Στέφανου Χίου: http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2349:to-makeleiogr——&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
Στην ουσία αυτά δεν ήταν γνωστά εδώ και ημέρες, αλλά εδώ και περισσότερα έτη, τουλάχιστον σε όσους διαθέτουν κάποιο αισθητήριο. Για την επερχόμενη κυβέρνηση γκρουπούσκουλων και την έλευση της βασίλισσας της ερημίας κάνω αναφορές εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια. Όλοι υποκρίνονται τις κότες. Δήθεν δεν μπορούν να πετάξουν, καταναλώνουν μόνο καλαμπόκι. Τότε γιατί άλλαξαν έγκαιρα τον εκλογικό νόμο, ο οποίος δίνει με τον πλέον νοθευτικό για την εκλογική ετυμηγορία 50 επί πλέον έδρες στο πρώτο κόμμα; Ποιος Καραμανλής, ποιος Παυλόπουλος και ποιο λουρί της μάνας; Γιατί αύξησαν το ποσοστό του μπόνους των 40 εδρών, που προέβλεπε ο εκλογικός νόμος του 2004, σε 50 κατά το έτος 2008, εάν δεν ήτο ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ η επερχόμενη κυβέρνηση αποκομμάτων;

Εδώ και δυο χρόνια εξήγγειλαν με βαρύγδουπες δηλώσεις “το τέλος της μεταπολίτευσης”. Ποιοι; Αυτοί που την δημιούργησαν και κυριάρχησαν μέσω αυτής; Υπάρχουν δυο τρόποι για να εκλείψει κάτι: Ο φυσικός θάνατος και το βρικολάκιασμα. Αυτό το οποίο έπεται είναι το βρικολάκιασμα της μεταπολίτευσης:  Του  “κεντροδεξιού χώρου” αλλά Βορίδη – Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια (ξεπούλημα, DMT, διάλυσις ηθών) μιας τρασβεστί σοσιαλδημοκρατίας, μιας αριστεράς μαϊμού και last but not least The Golden Down, ορθοδοξία αλλά Aleister Crowly με σάλτσα Χίμλερ. 

Αντί καρέκλα, ποδάρι με εύφημο μνεία: 
Το κείμενο αυτό ξεκίνησε να γράφεται στις 9:30 ημέρα Κυριακή 17 Ιουνίου σωτηρίου έτους 2012, ενώ είχαν δημοσιευθεί μόλις πριν λίγο τα “exit pols” των εκλογών.

Μια ημέρα, η οποία ευνοεί το ζώδιο των Διδύμων, στο οποίο ανήκει και ο κ. Σαμαράς. Με τον Ήλιο, τον Δία και την Αφροδίτη εντός αυτού του ζωδίου. Μια καταπληκτικά ευνοϊκή ημέρα…

Έχω γράψει και στο παρελθόν, ότι αυτοί που διαχειρίζονται την κοινωνική μηχανική αξιοποιούν με ιδιαίτερη προσοχή τα υπό τής αστρολογίας διεπόμενα.

Έτσι αυξήθηκαν θεαματικά τα ποσοστά τής ΝΔ. Ήταν όμως πράγματι αυτό μια έξοχη νίκη για τον κ. Σαμαρά, συμφώνως προς το εξαγγελθέν υπ’ αυτού δόγμα, ότι “ο αρχηγός του πρώτου κόμματος χρίεται αυτομάτως και αυτοδικαίως πρωθυπουργός”;

Θεωρώ όχι. Πρόκειται για μια πύρρειο νίκη. Σε τρεις ημέρες ο ήλιος μεταβαίνει από το ζώδιο των Διδύμων σε αυτό του Καρκίνου. Ακριβώς το ζώδιο του κ. Τσίπρα. Οι ανήκοντες στον Καρκίνο αποκτούν από την ερχόμενη Πέμπτη την ενεργειακή ευχέρεια χειρισμού καταστάσεων, οπότε αλλάζει πλέον εντόνως το σκηνικό. Τα περί πρωθυπουργοποιήσεως Σαμαρά λήγουν τότε και ξεκινάει η προβολή αυτής “που χαίρει τής εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων”.

Βρε πόσα γνωρίζει ο Επίτιμος…

Πού συμφωνούν ο Καρατζαφέρης και ο Καμμένος; Αμφότεροι θεωρούν τον Σαμαρά “φθαρμένο” για να γίνει πρωθυπουργός. 

Και η γκρουπουσκουλιακή συνεργασία, τουτέστιν ανύπαρκτος πρωθυπουργοποίησις Σαμαρά, εξαρτάται αποκλειστικά από δυο ανθρώπους του Μητσοτάκη:

Τον Τούρκογλου και τον Κουβέλη, οι οποίοι σαν έρθει η ώρα θα θέσουν  τα ” αναγκαία προσκόμματα”.

Οπότε κατά το Σαββατοκύριακο κάποιος θα φιλήσει το χέρι του Επιτίμου ακούγοντας:

– Πάλι τους την φέραμε. Εύγε μας. Μην στενοχωριέσαι. Τώρα είναι σειρά τής Βασίλισσας. Όμως κάποια ημέρα φθάνει και δική σου. Στο φινάλε διετέλεσες υπουργός εξωτερικών και πρόεδρος τού κώματος. Το επόμενο σκαλί είναι η μεγάλη καρέκλα. Δεν αποπέμπεσαι. Αναχωρείς με εύφημο μνεία. Είσαι ο νικητής των εκλογών. Λίγη υπομονή ακόμη και θα σε καμαρώσουμε και εσένα. Να είσαι βέβαιος, ότι θα ζήσω πολύ ακόμη. “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει”. Τώρα όσο αφορά την Ελλάδα….

Όσο αφορά τον φίλο μου τον Αλεκάκη, θέλω να του πω τα εξής:
Μην ανησυχείς μεγάλε. Και πρωθυπουργός υπήρξε, που ανήκε στο ζώδιο του Καρκίνου. Ο Τζωρτζ Μπους, ο νεώτερος. Όλα γίνονται: Ή, όπως έγραψε ο Καρλ Μαρξ για την άνοδο του Λουδοβίκου Βοναπάρτη στην “18η Μπρυμαίρ”, σχετικά με την πρωθυπουργοποίησή του, “Παντρεύτηκε την νύφη, αφού αυτή προηγουμένως είχε καταντήσει πόρνη”. Ή δεν διαθέτει και αυτή χώρα λούμπεν προλεταριάτο; Για πέρασε από το σίτυ του λονδίνου να δεις ποιοι αγαπάνε τούς Πακιστανούς περισσότερο από εσένα και έχουν γεμίσει τα πλοία τους με αυτούς. Ή – πολιτικός μηχανικός είσαι εξ άλλου – σκάψε μέσα στα μπετά των “ολυμπιακών έργων”, για να δεις πόσοι από αυτούς θάφτηκαν μέσα σε αυτά τα μπετά, αφού γκρεμίστηκαν από τις σκαλωσιές. Τι θέλεις, να πληρώνει η εργοδοσία νοσοκομεία; Όλοι παραμονή στο Ευρώ* θέλουμε. Μέχρι θανάτου. (*εννοώ τον άνωθεν θάνατο τού Ευρώ, ο οποίος καταφθάνει, ένεκα της επιβολής τού παγκοσμίου νομίσματος της σχεδιαζόμενης παγκόσμιας δικτατορίας).

Και μετά φωνάζει ο Μητσάκος “Εκλογές με κόμματα, με φρουφρού κι αρώματα”.
Εδώ κάτι άλλο μυρίζει Μητσάκο:

Ο Γιώργος Πάλμος έκανε λόγο σε πρόσφατη βιντεοσκόπηση περί επερχομένης δικτατορίας light με επικεφαλής την βασίλισσα τής ερημίας.  

Τέλος μια απάντηση στην φίλη Ρίκα:
Ρίκα, καληνύχτα κι από εμένα.

Αύριο ξημερώνει μια όμορφη ημέρα. Στο Αιγαίον Πέλαγος και οι τρικυμίες και οι μπουνάτσες άξιζαν και αξίζουν. Στα μπρίκια, τις γαλέρες και τις μπρατσέρες ονόμασαν τις κουπαστές επάλξεις, γνωρίζοντας καλά, ότι ακόμη και το σάπιο ξύλο μπορεί να αρμενίζει. 

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
Όπως ορθώς πληροφορεί ανώνυμος/η φίλος/η στα σχόλια (σχόλιο 2) ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανήκει στο ζώδιο τού Καρκίνου, όπως εσφαλμένα ισχυρίζομαι στην ανάρτηση, αλλά τού Λέοντος (ως γεννηθής στα τέλη Ιουλίου).  
Διορθώνοντας λοιπόν το παρόραμά μου, παρηγορώ τον Αλέξη με το επιχείρημα – αναιρώντας το προηγούμενο – ότι μπορεί μεν ο Τζώρτζ Μπους, ο νεώτερος, να μην γεννήθηκε στο ζώδιό του, αλλά γεννήθηκε σε αυτό ο Μπαράκ Ομπάμα, οπότε πάλι οι ελπίδες του Αλέξη να ανέβει ψηλά παραμένουν ανέπαφες. 

Όσο αφορά τα υπόλοιπα της αναρτήσεως, δεν νομίζω ότι θίγεται ένεκα τού παροράματος κάποια άλλη από τις εκτιμήσεις που προηγούνται.

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

σύνολο που ψήφισαν 6.215.150,295
νδ 1.843.413,578
πασοκ 763.220,456
συριζα 1.671.253,914
χ.α. 430.088,400
δεν ψήφισαν 3.832.360,963
ιδέ και:
http://aorata-gegonota.blogspot.de/2012/06/blog-post_6045.html

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*