Το πράσινο τσάι βοηθά τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Το πράσινο τσάι βοηθά τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Τα συστατικά του πράσινου τσαγιού έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τους επιστήμονες στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την έρευνά τους για τον καρκίνο.
Πρόσφατα, όμως, οι ειδικοί άρχισαν να εξετάζουν την πιθανή επίδρασή του και στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πολλές μελέτες διαπίστωσαν τις ευεργετικές του ιδιότητες στη γνωστική λειτουργία, χωρίς, ωστόσο, να δίνουν σαφείς εξηγήσεις για τον τρόπο που επιδρά στους μηχανισμούς του νευρικού μας συστήματος.

Όμως, η νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, έδωσε τις εξηγήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητικές ομάδες των καθηγητών Christoph Beglinger από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας και Stefan Borgwardt από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού αυξάνει την αποτελεσματική σύνδεση του εγκεφάλου, με άλλα λόγια ενισχύει την επίδραση που ασκεί η μια περιοχή του εγκεφάλου πάνω στην άλλη.

Αυτή η επίδραση με τη σειρά της οδηγεί στη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών. Μέσα από μια σειρά δοκιμαστικών τεστ που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού βοηθά στην καλύτερη εκτέλεση καθηκόντων που απαιτούν τη διαχείριση μνήμης.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες έδωσαν σε υγιείς άνδρες ένα αναψυκτικό που περιείχε μερικά γραμμάρια εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού και κατόπιν τους υπέβαλαν σε τεστ που απαιτούσαν τη λειτουργία της μνήμης. Με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο το αναψυκτικό επηρέασε την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι υπήρχε αυξημένη συνδεσιμότητα μεταξύ του βρεγματικού και του μετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου, εύρημα που συσχετίστηκε θετικά με τη βελτίωση εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει τη βραχυπρόθεσμη συναπτική πλαστικότητα του εγκεφάλου», δήλωσε ο καθηγητής Borgwardt.

Τα δεδομένα της νέας έρευνας, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Psychopharmacology», δίνουν ελπίδες για τη θεραπεία νευροψυχιατρικών διαταραχών, όπως η άνοια.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *